Salzburg & Wenen
Meerdaagse reizen

Salzburg & Wenen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Duitsland, Oostenrijk, Mozart, Strauss, familie Von Trapp, Sisi en de Habsburgers zijn de ingrediënten van deze ‘special tour’ naar Salzburg, Wenen en Regensburg. Drie steden die sterk met elkaar verbonden zijn door muziek, geschiedenis en cultuur. Een bezoek aan kastelen, pronkzalen, paleistuinen, monumentale gebouwen en een fantastisch concert, afgewisseld met culinaire genoegens en ontspannende momenten zorgt ervoor dat deze reis een topper van jewelste wordt.

Ligging

Bezoeken

Inbegrepen: 

  • HohenSalzburg
  • Opera
  • Kaisergruft
  • Schönbrunn
  • Concert
  • Musikverein

Documenten

ID (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekering (gratis bij je ziekenfonds) 

Activiteiten

Salzburg - Wenen - Regensburg

In de voetsporen van Mozart, Strauss en Sisi

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in  ons hotel in Salzburg.

Dag 2

Na het ontbijt, een geleide wandeling door de stad van Mozart en de familie Von Trapp. Na de vrije lunch met het treintje voor een bezoek naar de burcht die hoog over Salzburg waakt.  Uiteraard is er ook nog tijd om zelf een bezoek te organiseren, te shoppen en/of te terrassen.

Dag 3

In de voormiddag rijden we naar de hoofdstad Wenen om de keizerlijke zomerresidentie Schloss Schönbrunn te bezoeken met een "Grand Tour”. Het enorme park, de Wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de Gloriette is een must voor iedere bezoeker. Na het avondmaal in ons hotel wandelen we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Mozart & Strauss-concert  met zangsolisten, ballet en orkest: een onvergetelijke avond!

Dag 4

Een mooie ochtendwandeling in de prachtige stadstuinen, langs het parlement, het gotisch stadhuis,  monumentale musea, het keizerlijk paleis de Hofburg, de Spaanse rijschool en de wereldberoemde St. Stephansdom. Na de vrije lunch is er tijd voor een bezoek aan de Musikverein met de gouden zaal van het Nieuwjaarsconcert. Een groepsfoto aan het meest gefotografeerde  standbeeld van Oostenrijk, de walskoning J. Strauss, in het stadspark gaan een bezoek aan de grootste kermis van Wenen de Prater vooraf. Het avondmaal  nuttigen wij hoog boven de stad in de Donautoren, een draaiend restaurant  met het mooiste uitzicht over heel Wenen.

Dag 5

Na het ontbijt een geleid bezoek  aan de beroemde opera voor en achter de schermen. Na het vrij middagmaal bezoeken we de Kaisergruft, de indrukwekkende crypte voor machthebbers uit het Habsburgse rijk. Het veilinghuis Dorotheum brengt ons misschien nog op ideeën voor een cadeautje. Nog tijd om eigen interesses in te vullen zoals museum, Sacher Torte of een heerlijke Wiener Koffie alvorens onze dag af te sluiten met een typische maaltijd. Muziek, wijn, zang, Wienerschnitzel horen in een Heurigen restaurant thuis. Gelukkig kunnen we te voet terug naar het hotel.

Dag 6

Na een ontbijt en koffers laden nog even tijd om de laatste souvenir te zoeken alvorens te lunchen. Daarna met onze autocar naar de derde stad op ons programma nl. Regensburg. De best bewaarde middeleeuwse stad in Duitsland. De thuishaven van Thurn und Taxis. Na het avondmaal een geleide binnenstadwandeling.

Dag 7

Na het ontbijt en laden van de koffers nog  vrije tijd in de stad, want na de vrije lunch rijden we naar Diepenbeek. Aankomst voorzien omstreeks 21.30 uur.

top