Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Croeso I Cymru!

Welkom in Wales!

Maak kennis met Wales, land van natuur en legenden. Een boeiend deel van Groot-Brittannië dat je zeker niet mag missen! Laat je bekoren door het prachtige landschap met zijn groene heuvels en zijn ruige bergen. Een land dat omzoomd wordt door een kuststrook met uitgestrekte zandstranden en spectaculaire baaien. Enkele redenen waarom je van jouw vakantie in Wales zult genieten: we bezoeken o.a. Caernarfon Castle: waarschijnlijk het bekendste van de meer dan 400 kastelen in Wales. Bodnant Gardens: een van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië. Snowdon Mountain: geniet van de adembenemende uitzichten vanaf de hoogstgelegen berg van Wales. Portmeirion: een sprookjesachtig dorp gebouwd op een schiereiland. Het wereldbekende Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Via verschillende “area’s of outstanding natural beauty” (gebieden met uitzonderlijk natuurschoon) gaat het zuidwaarts. De reis wordt afgerond met een bezoek aan de kosmopolitische hoofdstad Cardiff.

Ligging

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. 

Bezoeken

Inkomgelden: ± £ 85 per persoon.

Kledij

Bergwandeling is op eigen risico, beschikken over een goede conditie en stevige wandelschoenen zijn aangeraden.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op je gemeentehuis).
ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringspas en SIS-kaart niet vergeten (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Voor Engeland de Engelse pond.
Onderweg de Euro.

Netspanning

230V – speciale stekker nodig (adapter). Eventueel aan te schaffen in het hotel via een automaat aan de receptie.

Activiteiten

Wales - 6 dagen

Land van natuur en legenden!

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek. Overtocht Calais - Dover met luxeferry of de Shuttle. Vanuit Dover verder naar Wales. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel dat gelegen is in het hart van Snowdonia (National Park). Het verblijf is op basis van halfpension.

Dag 2

Bezoek aan Caernarfon Castle, het beroemdste middeleeuwse kasteel van Wales, waar in 1969 Prins Charles werd ingehuldigd als Prince of Wales. In de namiddag brengen we een bezoek aan Portmeirion, een sprookjesachtig dorp gebouwd op een privéschiereiland met uitzicht op de zee en de bergen. Vaak gebruikt als decor voor films.

Dag 3

We starten de dag met een bezoek aan Bodnant Gardens, een van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië. Op het schiereiland Anglesey brengen we een bezoek aan het dorp met de langste plaatsnaam: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. We sluiten de dag af met Snowdon Mountain, de hoogste berg van Engeland en Wales (1085 m). Met de Snowdon Mountain Railway, een smalspoortrein, gaan we naar de top om daar te genieten van de adembenemende vergezichten. De sportieve deelnemers kunnen te voet mee naar beneden via het Pyg Track.

Dag 4

Vertrek in de vroege morgen, bestemming Aberystwyth waar we een treinrit maken doorheen de Valley of Rheidol, bestemming Devil’s Bridge. Mogelijkheid tot het bezichtigen van de 3 bruggen en de Mynach Falls. We houden halt in Brecon, “a lovely traditional Mid Wales market town”. Verder naar ons hotel dat gelegen is in Cardiff, de hoofdstad van Wales.

Dag 5

Cardiff, hoofdstad van Wales. Een wereldstad vol prachtige architectuur van zowel historische gebouwen als fantastische havenprojecten. Om een beter beeld te krijgen van Wales brengen we een bezoek aan het Museum of Welsh life St. Fagans. Mogelijkheid tot een bezoek aan o.a. het National Museum van Cardiff, Millenium Stadium of Cardiff Castle: een fascinerend kasteel met overblijfselen van Romeinse en middeleeuwse versterkingen. We ontdekken waarom Cardiff de voordeligste winkelstad van Groot-Brittannië genoemd wordt. In het centrum bevinden zich o.a. 7 overdekte Victoriaanse en Edwardiaanse winkelgalerijen.

Dag 6

Terugreis. Op onze terugreis houden we halt bij een van de oudste prehistorische monumenten van Europa: de steencirkel van Avebury. In Dover nemen we de ferry/shuttle richting Calais. Aankomst te Diepenbeek voorzien rond 23.00 uur. 

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top