Zwarte Woud - Noord
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud - Noord

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten.

Noordelijk Zwarte Woud

Op de heenreis brengen wij een bezoek aan het mondaine Baden-Baden. Wij voorzien een korte stadswandeling en bezoeken hierbij de allermooiste bezienswaardigheden. Verder flaneren wij in het openluchtmuseum Vogtsbauernhof, het Bokrijk van bij ons.
Wij wandelen doorheen het geklasseerd centrum van het pittoreske stadje Schiltach met zijn typische vakwerkhuisjes, zijn zagerijmuseum en zijn beroemde apotheek. 
Een bezoek aan de schitterende glasblazerij Dorotheenhütte in Wolfach maakt eveneens deel uit van deze mooie reis en natuurlijk besteden wij ook ruime aandacht aan de mooiste watervallen van Duitsland in Triberg en Allerheiligen. 
Een demonstratie van de aanmaak van de gekende Kirchtorte mag evenmin ontbreken en wij sluiten deze schitterende vijfdaagse reis af in Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van het Zwarte Woud. 
Andere reizen naar het Zwarte Woud:

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

  • Vogtsbauernhof Gutach: € 8 (prijs 2017)
  • Glasblazerij Dorotheenhütte: € 4,50 (prijs 2017)
  • Demonstratie Kirchtorte: € 9 (prijs 2017)
  • Waterval Triberg: € 4,50 (prijs 2017)

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Zwarte Woud – Noorden - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Wij vertrekken in Diepenbeek en voorzien een busstop alvorens wij toekomen in het Zwarte Woud. Wij rijden vervolgens door naar onze eerste halteplaats Baden-Baden. In deze mondaine stad voorzien wij een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Om 16.30 uur vertrekken wij naar hotel Engel in Obersimonswald.

Dag 2

Wij maken een busrit door het prachtige Kinzigtal en brengen een bezoek aan het gekende openluchtmuseum Vogtsbauernhof in Gutach. Hier ontdekken wij hoe de mensen vroeger in het Zwarte Woud woonden, leefden en werkten. In de namiddag rijden wij naar Schiltach. Het betreft hier een wondermooi stadje met leuke vakwerkhuisjes. Wij brengen ook een bezoek aan het gekende zagerijmuseum. Voor de liefhebbers voorzien wij tevens een leuke stads- en natuurwandeling. 

Dag 3

Vandaag besteden wij aandacht aan Dorotheenhütte in Wolfach met zijn gekende mondglasblazerij. In de vroege namiddag bezoeken wij vervolgens Triberg met zijn grootste waterval van Duitsland en aansluitend voorzien wij een demonstratie van hoe de lekkere Kirchtorte wordt gemaakt. Uiteraard krijgen wij ook de gelegenheid om deze heerlijke taart te proeven.

Dag 4

Dag 4 brengt ons naar Freudenstadt met zijn grootste marktplein van Duitsland. Vervolgens rijden wij over de Schwarzwaldhochstrasse langs een prachtig landschap van heuvels en dalen naar het klooster van Oppenau en de speelse watervallen van Allerheiligen. Tot slot brengen wij een bezoek aan het stadje Zellam Harmersbach .

Dag 5

Na het ontbijt sluiten wij deze Schwarzwald trip af met een bezoek aan Gengenbach, het lieflijke stadje tussen de wijnvelden in de Ortenau. Ook hier voorzien wij een mooie wandeling tussen de wijnranken. Een korte filmimpressie over dit programma en andere reizen van De Zigeuner naar het Zwarte Woud kan je ook bekijken op de website http://www.youtube.com/user/jeangeelen. 
top