Zwarte woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte woud – Culinair

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is een tophotel met twee gekende meesterkoks. Zij staan borg voor vier- en vijfgangenmenu's met allerhande fantastische gerechten. Tijdens deze reis besteden wij vooral aandacht aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij bezoeken een rokerij van Schwarzwaldschinken, twee gekende wijnhuizen en de bekende bierbrouwerij Fürstenberg in Donaueschingen. Daarnaast bussen wij doorheen de allermooiste landschappen van het Zwarte Woud en brengen wij een bezoek aan het pittoreske Schiltach en de gekende watervallen van Triberg. 


Andere reizen naar het Zwarte Woud:

Reisdata
donderdag 18 okt tot zondag 21 okt

Bekijk data en prijzen

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4. Extra inbegrepen een vespermaaltijd (koude maaltijd) op dag 2 en dag 4 .

Bezoeken

In deze reis zijn de volgende kosten inbegrepen in de prijs: 

  • Rondleiding en proeverij in de wijnhuizen
  • Inkom en proeverij in de bierbrouwerij
  • Toegang en eten in de rokerij
  • Wijnen tijdens het zesgangengmenu "Van pollepel tot kurkentrekker"

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 18 okt tot zondag 21 okt 4 dagen € 515
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 12/nacht
  • 2 x dagreis


Andere reizen naar het Zwarte Woud:


Extra's

Eenpersoonskamers op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Bezoek aan het wijnhuis Moosmann in Bucholz (Waldkirch). Wij krijgen een rondleiding door de vernieuwde wijnkelders van dit schitterende wijnhuis en worden uitgenodigd voor een uitgebreide wijnproeverij. Het avondeten voorziet een excellent viergangenmenu in Hotel Engel. 

Dag 2

Om 10.30 uur brengen wij een bezoek aan Pfau, de beste rokerij van de gekende Schwarzwald schinken. Gedurende een uur worden wij geïnformeerd over hoe je de ideale gerookte hesp verkrijgt. Daarna kunnen wij genieten van een vesper maaltijd met een drankje. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Schiltach, een van de mooiste stadjes van het Zwarte Woud. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem viergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende brouwerij van Fürstenberg in Donaueschingen. In de namiddag bussen wij naar Triberg en maken wij een korte wandeling langs de hoogste waterval van Duitsland. Om 19.00 uur worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu 'van pollepel tot kurkentrekker' met aangepaste wijnen.

Dag 4

Om 10.00 uur houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproeverij en nuttigen een overheerlijke vesper maaltijd. Om 13.00 uur vertrekken we terug naar Diepenbeek.

top