Rondreis Baltische Staten
Rondreizen

Rondreis Baltische Staten

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN...

Men zou ze ook de parels aan de Baltische Zee kunnen noemen. Een mooie rondreis brengt je naar de prachtige hoofdsteden: Tallinn, Riga en Vilnius. Tallinn (Estland) is het beste voorbeeld van een uitzonderlijk bewaard gebleven middeleeuwse handelsstad. Riga (Letland) pronkt dan weer met zijn unieke Art nouveau- en Jugendstilarchitectuur in een prachtig historisch kader. Vilnius (Litouwen) is een groene stad met veel pittoreske plekjes waar men voelt dat de architectuur en de mentaliteit onderhevig zijn aan de invloeden van de katholieke kerk. Maar er is nog meer... Buiten deze steden kan je ook nog genieten van de mooie kuststreek en van een schitterend landschap. Aarzel niet en maak kennis met deze zeer mooie landen en steden waar alles puur genieten is! Maar vergeet niet dat, vooraleer we in de Baltische Staten aankomen, we al een mooi parcours in Polen hebben afgelegd waar de steden Gdansk en Stettin op het programma staan. Gdansk is een prachtige stad die nog steeds de sporen draagt van Vlaamse en Nederlandse architecten. Ooit was het de voornaamste en grootste stad aan de Baltische Zee. Stettin was ooit een Pruisische stad waar de hertogen van Pommeren hun slot hadden, wat zeker de moeite loont om even halt te houden. Maar er is ook nog Helsinki. De witte hoofdstad van Finland met zijn unieke Rotskerk, groene parken, gemoedelijke haven en nog zoveel meer! Kortom een stad waar we even gezellig kunnen rondkuieren vooraleer we inschepen richting Lübeck en zo huiswaarts keren.

Laat je bekoren door deze vijf unieke Europese steden! GDANSK - VILNIUS - RIGA
TALLINN en HELSINKI 

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 11. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken:

  • Malbork € 8 
  • Rundale € 8 
  • Trakai € 7

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Rondreis Baltische Staten - 11 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

DIEPENBEEK – SZCZECIN (STETTIN)

Via de Duitse autowegen rijden we richting Hannover, Berlijn naar Szczecin. Diner en overnachting.

Dag 2

SZCZECIN - GDANSK/GDYNIA 

In de voormiddag maken we een wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden van Szczecin, gelegen aan de Oder. We bezichtigen de haven, het slot van de hertogen van Pommeren, de Sint-Jacobskathedraal, het Loitzenhuis, het oude Raadhuis... In de namiddag zetten we onze reis verder langs pittoreske Poolse dorpjes naar Gdansk/Gdynia.

Dag 3

GDANSK – OLSTYN

In de prachtige Hanzestad Gdansk maken we een wandeling langs de voornaamste monumenten zoals de grootste middeleeuwse bakstenen kerk van Europa, de mooie versierde poorten, de Koninklijke Route, de grote kraan en het monument van de slachtoffers van de Solidarnosc betogingen tegen de communistische partij. Na de middag brengen we in Malbork een bezoek aan het grootste middeleeuwse hoofdkwartier van de Duitse Ridderorde (facultatief). We zetten onze weg verder naar Mazurie. Diner en overnachting in Olstyn.

Dag 4

OLSTYN - VILNIUS

Na het ontbijt rijden we door het toeristische Mazurie naar de grens met Litouwen en verder via Kaunas naar de hoofdstad Vilnius voor een eerste kennismaking met deze middeleeuwse stad.

Dag 5

In de voormiddag bezoeken we de 14de eeuwse waterburcht van Trakai (facultatief) en in de namiddag maken we kennis met het oude stadscentrum met o.a. de Petrus en Pauluskerk met het mooie witte interieur, de poort van de Dageraad, het gezellige Raadhuisplein, de Sint-Annakerk, de Joodse wijk, de universiteit, het presidentieel paleis en het kathedraalplein. Daarna vrije tijd om gezellig een terrasje op te zoeken.

Dag 6

VILNIUS – RIGA

Vertrek naar Letland met onderweg een bezoek aan de Berg der Kruisen, het bekendste bedevaartsoord van de Baltische Staten. Even voorbij de grens met Letland bezoeken we (facultatief) het 18de eeuwse paleis Rundale. Het is een geschenk van de latere tsarina Anna van Rusland voor haar minnaar Ernst von Biron. De architect van dit prachtige paleis is Rastrelli, die eveneens het Winterpaleis in Sint-Petersburg heeft ontworpen. Verder naar de Hanzestad Riga, de hoofdstad van Letland. Met meer dan 750.000 inwoners is dit de grootste stad van de Baltische Staten.

Dag 7

RIGA – TALLINN

Na het ontbijt staat er een stadstour op het programma met een plaatselijke gids. We bewonderen de indrukwekkende art-nouveauwijk en daarna bezoeken we het oude historisch centrum met het Vrijheidsmonument, de Opera, de Domkerk, de oudste huizen van Riga o.a.“ de 3 broers” enz... In de namiddag laten we Riga achter ons en rijden we verder naar de grens met Estland. Via Parnu, de zomerhoofdstad en sinds 1830 een bekend kuuroord in Letland bereiken we Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Dag 8

TALLINN

Vandaag bezoeken we de prachtige middeleeuwse Hanzestad Tallinn met zijn oude stadsmuur en zijn opvallende torens. Eerst maken we kennis met de bovenstad “ Tompea”, de stad van de adel en de geestelijken. Hier zien we het parlement, de Domkerk en de Orthodoxe kerk. Daarna begeven we ons naar de benedenstad, de stad van de kooplieden en ambachten met de mooie gildenhuizen, het Raadhuis op het Raadhuisplein en de oude nog steeds werkende apotheek uit 1422. In de namiddag kunnen we eventueel Kadriorg bezoeken, een paleis gelegen in een prachtig park, geschonken door Peter de Grote van Rusland aan zijn echtgenote Catharina I. Het presidentieel paleis en het beroemde zangpodium vinden we hier eveneens in de buurt. (facultatief)

Dag 9

TALLINN – HELSINKI

In de voormiddag nemen we de ferry naar Helsinki (84 km). Rond de middag ontschepen we in Finland. We maken van de gelegenheid gebruik om Helsinki te bezoeken, o.a. de gezellige markt, het Senaatsplein met de Protestantse kerk, de Grotkerk en de Orthodoxe kerk. In de late namiddag vertrekken we met de ferry naar Lübeck in Duitsland.

Dag 10

OP ZEE

Minicruise in volpension. We ontschepen ‘s avonds in Lübeck.

Dag 11

LÜBECK – DIEPENBEEK

Na het ontbijt vertrekken we via de Duitse autostrade terug naar Diepenbeek vol herinneringen aan een zeer mooie reis.

top