Rondreis Bulgarije
Rondreizen

Rondreis Bulgarije

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Parels van Bulgarije

Tijdens deze rondreis doorkruisen we verschillende Balkanlanden: Hongarije, Servië, Bulgarije, Kroatië en Slovenië. We bezoeken enkele hoofdsteden nl. Boedapest, Belgrado en Sofia. In Bulgarije verblijven we 4 dagen (5 nachten) in Sunny Beach (Slantsjev Brjag), dé badplaats aan de Zwarte Zee. Bulgarije dat is puur genieten: Bulgaarse keuken, heerlijke wijnen, stralende zon, 8 km zandstrand, groene oase, rotsen, de heerlijke rozen, veel cultureel erfgoed, folklore, minerale bronnen, gastvrijheid van de Bulgaren en een zeer oud en rijk verleden. 

We bezoeken o.a. de hoofdstad Sofia met zijn orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. We gaan ook naar Niš, één van de oudste steden van de Balkan. Plovdiv, de nummer één qua historie. De op één na grootste stad, Varna, bekend als havenstad. De oude stad, Nessebar die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het klooster van St. George in Pomorie. Het gezellige oude vissersstadje Sozopol en het sprookjesachtige Kasteel Ravadinovo. 

Ons hotel in Sunny Beach is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de Zwarte Zee.

Kamers zijn voorzien van al het nodige comfort, zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten. Het hotel biedt een gevarieerd avondprogramma!


Hotel Sunny Beach

Ons hotel in Sunny Beach is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de Zwarte Zee en aan 8 km langgerekt fijn zandstrand.

Faciliteiten

Het hotel biedt een gevarieerd avondprogramma! 

Kamers

 Kamers zijn voorzien van al het nodige comfort.

Eten en drinken

Zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten. 

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 14. 

Bezoeken

Vrijblijvend en facultatief zijn:

 • Middagmaal, plaatselijkse gids en avondboottocht in Boedapest. 
 • Middagmalen (2x), plaatselijke gids en boottocht in Belgrado. 
 • Middagmaal en plaatselijke gids in Niš. 
 • Middagmaal en plaatselijke gids in Plovdiv. 
 • Middagmaal in Varna. 
 • Middagmaal in Nessebar. 
 • Middagmaal in Sozopol en inkom Kasteel Ravadinovo.
 • Plaatselijke gids in Sofia. 
 • Middagmaal incl. wijnen en muziek in Marija Bistrica. 
 • Middagmaal in Zagreb

Bij de middagmalen is telkens één drank voorzien.

Prijs onder voorbehoud: ongeveer € 235. Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij voor de zomer gemakkelijke schoenen!!!

Documenten

Geldige (6 mnd) identiteitskaart (voor EU-burgers) Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

 • Hongarije: Forint. Je kan ook betalen met Euro’s. 
 • Servië: Dinar. Je kan ook betalen met Euro’s. 
 • Bulgarije: Lev. Je kan in Bulgarije enkel betalen met de Lev. Euro’s kunnen gewisseld worden aan de receptie van de hotels alsook in een plaatselijk wisselkantoor.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker nodig!

Activiteiten

Parels van Bulgarije - 14-daagse rondreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

BELGIË-OOSTENRIJK: WENEN

Vertrek in de vroege ochtend in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Verder richting omgeving Wenen voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2

OOSTENRIJK-HONGARIJE: BOEDAPEST

Na het ontbijt vertrekken we richting Hongarije om er de hoofdstad Boedapest te bezoeken. Facultatief middagmaal in Boedapest. O.l.v. een plaatselijke gids maken we kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de 2 stadsdelen Boeda en Pest o.a. de burcht van Boeda, de kettingbrug, het vissersbastion, het heldenplein, het parlementsgebouw... Een facultatieve avondboot op de Donau om de prachtige verlichte stad te bewonderen mag zeker niet ontbreken. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 3

HONGARIJE-SERVIË: BELGRADO

Ontbijtbuffet. Vanuit Hongarije zetten we koers richting Servië. We bezoeken de hoofdstad Belgrado, de grootste stad van Servië. Facultatief middagmaal in Belgrado. Door de ligging op een kruispunt van oost en west biedt Belgrado een boeiende combinatie van architectuur, cultuur, oosterse sferen en westerse verfijning. Met een plaatselijke gids verkennen we New Belgrado, het oude stadscentrum, de St. Sava kathedraal, het oude en nieuwe Paleis, House of Flowers (Tito’s graf), het Parlementsgebouw en het Kalemegdan Fort. Diner in een lokaal restaurant met folkloremuziek. Logies (1 nacht).

Dag 4

SERVIË-BULGARIJE: NIŠ - SOFIA

Na het ontbijt verlaten we Servië en rijden richting Bulgarije. Onderweg brengen we o.l.v. een plaatselijke gids een bezoek aan Niš, de op twee na grootste stad van Servië. Facultatief middagmaal in Niš. Het riviertje de Nisava deelt de binnenstad van Niš in tweeën. In het centrum vind je tal van winkels, koffiehuizen, ijssalons, voetgangerszone, traditionele werkplaatsen, een orthodoxe kerk, synagoge, moskee en Chinese winkels. In het oudste gedeelte van de stad staat het fort. In de namiddag rijden we verder naar Sofia. Avondmaal & logies (1 nacht). 

Dag 5

BULGARIJE: PLOVDIV - SUNNY BEACH

Ontbijtbuffet. “Als je Plovdiv niet gezien hebt, ben je niet in Bulgarije geweest”. Plovdiv ligt in het midden van het land en is zelfs ouder dan Bulgarije zelf. Facultatief middagmaal voorzien in Plovdiv. In de autovrije en gezellige oude stad, gelegen op de drie heuvels, vind je op loopafstand de hele geschiedenis van het land terug o.a. de oude vestingmuren, de Sv. Konstatin i Helenakerk, pittoreske binnenplaatsen, kunstgalerijen, musea, de Vrijdag moskee – Dzhumaya, Turkse baden en het Romeinse stadion. We bezoeken deze stad o.l.v. een plaatselijke gids. Na het bezoek aan de nr. 1 qua historie, rijden we richting Sunny Beach (Slantsjev Brjag), aan de Zwarte Zee. Installatie in ons hotel (5 nachten) & dinerbuffet.

Dag 6

BULGARIJE: SUNNY BEACH - VARNA

Na een heerlijk ontbijtbuffet gaat het vandaag naar dé zomerhoofdstad en havenstad Varna. Varna is een stad van oude cultuur, diverse musea, levende tradities en ambitieuze ondernemingen. De stad is omringd door diverse tuinen en parken, wijngaarden en bossen. Facultatief middagmaal in Varna. Met de plaatselijke gids verkennen we de stad. We bezoeken o.a. de Maria-Hemelvaartkathedraal met de gouden koepels, de ruïnes van het voormalig Romeins badhuis. De verkeersvrije Preslavstraat is het bruisende centrum van Varna met de vele cafés, boetieks, de klokkentoren, de Opera en de bonte huizen in de stijl van de Bulgaarse renaissance. Terug naar Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

Dag 7

BULGARIJE: SUNNY BEACH – NESSEBAR 
WETTELIJKE RUSTDAG CHAUFFEUR!

Ontbijtbuffet. Vandaag bezoeken we Nessebar. Geen wonder dat het oude gedeelte van deze stad tot cultureel werelderfgoed van de Unesco werd uitgeroepen. Nessebar is werkelijk een pareltje op een schiereiland in de Zwarte Zee. O.l.v. van een plaatselijke gids verkennen we langs de kromme weggetjes de betoverende houten huizen, de goed bewaarde kerken en andere historische gebouwen. Hier groeien de souvenirstalletjes als paddenstoelen uit de grond. Facultatief middagmaal in Nessebar. Terug per boot naar Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

Dag 8

BULGARIJE: SUNNY BEACH – VRIJE DAG 
WETTELIJKE RUSTDAG CHAUFFEUR!

Ontbijtbuffet. Volledige vrije dag om te genieten in Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

Dag 9

BULGARIJE: SUNNY BEACH – POMORIE – SOZOPOL – RAVADINOVO

Ontbijfbuffet. Pomorie is gelegen op een rotsachtig eiland dat ca. 3,5 km de zee inloopt. We brengen een bezoek aan het Mannenklooster van de Heilige George met zijn mooie inkompoort, torentje en kloostertuin. De kerk bewaart waardevolle beelden en kunst uit de 18e en 19e eeuw. Er zijn nog steeds monniken aanwezig. We rijden verder naar Sozopol ook wel eens “de stad van schilders en vissers” genoemd. De ligging is spectaculair. Er staan tal van typische houten huizen op een stenen onderbouw. Tussen deze huizen staat een opmerkelijke kerk Sv. Bogoroditsa die half in de grond gebouwd is om niet te erg op te vallen. Elke vrije ruimte is beplant met cipressen en vijgenbomen. In dit gezellig oud vissersstadje waant u zich even enkele eeuwen terug en is zonder twijfel één van de schilderachtigste plaatsjes. Op slechts 2 km van Sozopol ligt het kasteel van Ravadinovo. Dit sprookjeskasteel staat in het midden van een ongewone locatie. Werkelijk schitterend om te zien: enorme tuinen met palmbomen en bloemen, een kapel, overvloedige fonteinen, tuinbeelden, antiek, kleine bruggen, een prachtig meer met zwanen, kelders, een kleine Trevi-fontein en nog zoveel meer. Terug naar Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

Dag 10

BULGARIJE: SUNNY BEACH – SOFIA

Na het ontbijt, rijden we vandaag van Sunny Beach terug richting Sofia. Vrij middagmaal onderweg. Via de Eagles Bridge (adelaarsbrug) bereiken we de hoofdstad Sofia. Sofia is de grootste stad van Bulgarije en er is veel te zien, te doen en vooral te beleven. Met een plaatselijke gids maken we een aangename stadswandeling langs historische panden, kerken en paleizen. We brengen een bezoek aan de Alexander Nevski Kathedraal met zijn orthodoxe inrichting: het gouden interieur, kleurrijke fresco’s en het gouden dak. Folklorediner met optredens in een typisch Bulgaars restaurant in de stad. Logies (1 nacht).

Dag 11

BULGARIJE-SERVIË: BELGRADO

Na een heerlijk ontbijt verlaten we de hoofdstad Sofia en rijden via een prachtige route naar Servië, Belgrado. In het kloppende hart van de Balkan genieten we vanaf de waterkant van een heerlijk facultatief middagmaal & maken we een aangename cruise: een middagje om rustig te genieten op het water. Verder vrije tijd in de stad. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 12

SERVIË-KROATIË: ZAGORJE

Ontbijtbuffet. Vanochtend verlaten we Servië en rijden we richting het Kroatische Zagorje.

Vrij middagmaal onderweg. Verder naar Marija Bistrica, het grootste Maria bedevaartsoord van Kroatië. Vrij bezoek aan het heiligdom of  heerlijk relaxen en genieten van de wellness & spa in het hotel. s’ Avonds genieten we van een facultatief verrassingsavondmaal op een bijzondere locatie, genieten er van de  lokale muziek en proeven we de heerlijke lokale wijnen. Logies (1nacht)

Dag 13

KROATIË-SLOVENIË-OOSTENRIJK

Na het ontbijt rijden we richting Zagreb. Deze hoofdstad van Kroatië is opgesplitst in een beneden- en bovenstad met meer dan één miljoen vriendelijke mensen. Tijdens de  begeleide wandeling komen we langs de Stefanuskathedraal, oude stadspoorten, een merkwaardige pelgrimskapel, het parlementsgebouw, de St. Marcuskerk, de Lotrscaktoren, de gezellige markt en tal van leuke winkels. Het is een stad met ontzettend veel musea en een overzichtelijke binnenstad. Facultatief middagmaal voorzien. In de namiddag rijden we door naar Oostenrijk, Flachau. Avondmaal en logies (1 nacht)

Dag 14

OOSTENRIJK-BELGIË: DIEPENBEEK

Na een heerlijk ontbijt gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur!

top