Rondreis Oekraïne
Rondreizen

Rondreis Oekraïne

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Deze reis voert je naar de mooiste en meest boeiende steden van Oekraïne: Kiev en Lviv. Steden met elk hun eigen karakter en hun eigen geschiedenis. Tijdens deze reis leer je de verschillende gezichten van dit fascinerende land kennen. Lviv, gelegen in het uiterste westen van het land, is zonder twijfel een van de meest charmante en sfeervolle steden van Oekraïne. Lviv staat op de Unescolijst als werelderfgoed. Kiev, de hoofdstad van Oekraïne is een bruisende, groene stad om te verkennen. Kiev is ook de grootste stad van Oekraïne, het hart van het land. Het hoogtepunt van jouw verblijf is Pechersk Lavra, het grottenklooster. Vervolgens bezoeken we Kamianets-Podilsky met zijn charmante oude centrum vol kasseienstraatjes en kleurrijke huisjes, zijn indrukwekkend fort gelegen op een eiland aan een diepe kloof. Volgende halte is het middeleeuwse Kolomyia met zijn opmerkelijke Pysanka Museum. Via Nyiregyhaza (hongarije) en een tussenovernachting in omgeving Boedapest beëindigen we deze reis. 

GELDIG INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST 


Volpension in Oekraïne

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension buiten Oekraïne en volpension in Oekraïne

Kledij

In kloosters en kerken dienen de vrouwen een hoofddoek te dragen. Blote armen zijn verboden.  

Documenten

GELDIG INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST. Deze dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn, vanaf de datum dat je terug bent in België. Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds). 

Munten

Oekraïense Grivna – Ter plaatse in te wisselen. 

Activiteiten

Rondreis Oekraïne - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk ● De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Diepenbeek – Wroclaw (Polen) of omgeving

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We rijden via de Duitse autobanen naar de Duits/Poolse grens en zo verder naar ons hotel voor een avondmaal en tussenovernachting.

Dag 2

Wroclaw (of omgeving) – Lviv (Oekraïne)

Na ons ontbijt zetten we onze weg verder richting de Oekraïense stad Lviv. Waar we dineren in ons verblijfshotel, voor 2 nachten.

Dag 3

Lviv

Vandaag staat er een walking city tour, doorheen het oude stadsgedeelte van Lviv, op ons programma. We starten de tour aan de oude markt genaamd “Rynok Square”, opgenomen door de Unesco als werelderfgoed. In het centrum van de stad kan je het “zware” stadhuis terugvinden, dat omgeven is door een fascinerende verscheidenheid aan prachtige herenhuizen met hun renaissance en barokke gevels,  een aantal van hen dragen zelfs nog steeds sporen van de Oekraïense folk architectuur. De smalle straatjes rond Rynok plein huisvestte eens de werkplaatsen van Lviv schoenmakers, printers, chemici en tal van andere Lviv handelaars. We brengen een bezoek aan het voormalige Operahuis, de Armeense kathedraal en de Hemelvaartkerk. ’s Middags gezamenlijke lunch. Hierna brengen wij nog een bezoek aan de begraafplaats Lychakiv ook wel vaak Lychakiv Necropolis genoemd. Dit is een van de oudste begraafplaatsen van Europa. Elk jaar trekt zijn architecturale schoonheid tal van toeristen aan en het wordt zelfs soms vergeleken met Père Lachaise in Parijs. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4

Lviv - Kiev

Na ons ontbijt ontdekken we het landschap en infrastructuur op onze weg naar Kiev. Aankomst in de late namiddag. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Kiev

Deze dag staat volledig in teken van de Oekraïense hoofdstad Kiev. We beginnen deze dag met een wandel city tour doorheen het historisch gedeelte. Tijdens deze excursie komen we de meest interessante plaatsen tegen zoals de Gouden poort, een uniek monument van de oude Russische defensieve constructies, een van de weinige die vandaag de dag nog te bezichtigen zijn. De Sint-Sofiakathedraal, gebouwd in de 11de eeuw Sint-Michielsklooster, deze hemelsblauwe kathedraal, met zijn fabelachtig glanzende koepels, is een van de mooiste en belangrijkste orthodoxe tempels in de Oekraïense hoofdstad de Sint-Andreaskerk, de Sint-Andreas afdaling in de volksmond bekend als het Montmartre van Kiev, is een van de oudste straten in Kiev Majdan Nezalezjnosti ('Plein van de Onafhankelijkheid') …

’s Middags wordt er weer een gezamenlijke lunch voorzien in de stad. Namiddag is er vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel te Kiev.

Dag 6

Kiev

Vandaag maken we een uitstap naar Kiev Pechersk Lavra oftewel het holenklooster van Kiev. Het is de zetel van de Russisch-orthodoxe Kerk in Oekraïne. Het werd in 1051 in de heuvels bij Kiev gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. In 1990 werd het klooster tot Werelderfgoed uitgeroepen. Het klooster draagt de titel lavra, wat aangeeft dat het een van de vier belangrijkste religieuze centra van de Russisch-orthodoxe Kerk is. Het Oekraïense woord печери (petsjery) betekent grotten. In een ondergronds gangenstelsel met een lengte van ongeveer 30 km bevinden zich kapellen en gebedsruimtes. De gangen dienen ook als begraafplaats voor de monniken van de lavra. Gezien de constante (lage) temperatuur gaan deze niet over tot ontbinding (een soort mummificatieproces) waarbij zeer oude overledenen er uitzien als waren ze gisteren begraven. Een deel is open voor bezichtiging. ’s Middags gezamenlijke lunch. In de namiddag bezoeken we de weelderige verblijfplaats van voormalig president Viktor Yanukovych. ’s Avonds avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Kiev – Kamjanets

Na het ontbijt, maken we een sightseeing tour doorheen de stad Kamjanets Podilsky. Deze stad in het district Khmelnitski van Oekraïne was een districtshoofdstad tot de jaren 1950. Hierna wordt er nog vrije tijd voorzien. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Kamjanets – Khotyn – Kolomya

Een excursie naar het fort van Khotyn staat vandaag op de planning. Een vesting complex gelegen aan de oevers van de rivier de Dnjestr in Khotyn. In 2007 werd dit fort één van de zeven wonderen van Oekraïne genoemd. Lunch ter plaatse. Omstreeks 13.00 uur vertrekken we verder door naar Kolomiya waar we het Pysankamuseum en het museum van volkskunst Hutsulshchyna en Pokuttya, alsook de oudste houten kerk in Pokuttya. Hierna inchecken in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Kolomya – Oezjhorod – Hongarije

’s Morgens na ons ontbijt vertrekken we weer door naar Oezjhorod. ’s Middags vrij middagmaal. Ter plaatse wordt er een twee uur durende stadsrondrit voorzien. ’s Avonds rijden we naar Nyiregyhaza, in Hongarije voor ons avondmaal en tussenovernachting.

Dag 10

Boedapest

Na het ontbijt rijden we verder tot Boedapest. Hier voorzien we nog een daguitstap. Vrij middagmaal.  Avondmaal en overnachting in de buurt van Boedapest.

Dag 11

Boedapest – Passau (of omgeving)

Vandaag zetten wij onze terugkeer naar België weer verder. Over de Oostenrijkse autobanen komen wij ’s avonds aan in Passau voor een avondmaal en tussenovernachting.

Dag 12

Passau (of omgeving)  – Diepenbeek

Na een dagrit en een hoofd vol mooie herinneringen komen wij ’s avonds aan in Diepenbeek.

top