Rondreis Rome & Napels
Rondreizen

Rondreis Rome & Napels

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Cultuur en natuur in La Bella Italia

Italië en vooral Rome zijn eigenlijk een beetje ons moederland. Er bestaat geen stad waar je het ontstaan en de ontwikkeling zo voor je ziet als daar. Wie de ruïnes goed bekijkt zal daarin vele periodes en bouwstijlen kunnen herkennen. De Romeinse bouwkunst en het Romeinse recht stonden model voor de latere samenleving in onze contreien. Rome, de eeuwige stad heeft haar schoonheid niet te danken aan de moderne tijd maar wel aan de Romeinse keizers en de pausen die na de ondergang van het West-Romeinse Rijk zijn oude schittering deden behouden.
Rome, het stukje paradijs, hebben we op een aantrekkelijke wijze gecombineerd met een tocht langs hooggebergte en de gletsjermeren van Zwitserland, met de middeleeuwse kathedraalstad Orviëto, met de charme van de Golf van Napels, met de romantiek van Sorrento en het eiland Capri, met een bezoek aan de dodenstad Pompeii en een bezoek aan de levendige, barokke straten vol contrasten van de stad Napels.
We genieten bij onze terugreis van de betovering van de hoogste toppen van Gran Sasso en treden binnen in het mysterieuze van het Byzantijnse Ravenna. Deze unieke verweving van kunst, cultuur en natuur, het milde zuidelijke klimaat en de ongecompliceerde levensstijl van de Italianen met hun verfijnde gastronomie roepen ongetwijfeld een overweldigende sfeer op!

NIET INBEGREPEN: Verplichte toeristentaks te betalen aan receptie van het hotel(s)

Reisdata
zaterdag 22 sep tot maandag 1 okt

Bekijk data en prijzen

We logeren in drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 10. 

Bezoeken

Heel wat bezoeken aan kerken e.d. zijn gratis. Maar voor de meeste historische monumenten en musea is de toegang betalend, net zoals de plaatselijke gidsen, tenzij de plaatselijke gidsen voorzien zijn door De Zigeuner. 

We zullen enkele malen gebruik maken van de metro. De verplaatsingen per metro of lijnbus (± € 1,50/rit) zijn niet in de reissom inbegrepen. Voorzie voor alles een budget van ± € 125/ per persoon. 

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Rome is een stad die we grotendeels te voet ontdekken, zo geniet je het meeste van de pracht van deze wereldstad. Rome is geen geschikte bestemming voor mensen die slecht te been zijn.

Voor bezoeken aan kerken is meestal gepaste kledij noodzakelijk.

Opgelet voor zakkenrollers: deze zijn in Rome een plaag. Wees zéér voorzichtig met waardevolle spullen, portefeuilles, bankkaarten etc.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. Voor de haltes/maaltijden in Zwitserland, Zwitserse franken, alhoewel de euro overal aanvaard wordt. Geldautomaten zijn voldoende aanwezig in Rome. Kredietkaarten worden in de meeste winkels en horecazaken aanvaard.

Netspanning

220 V. Haardroger aanwezig in hotelkamer. Voor scheerapparaat geen speciale stekker nodig. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 22 sep tot maandag 1 okt 10 dagen € 1149
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • NIET INBEGREPEN: Verplichte toeristentaks te betalen aan de receptie van hotel(s)
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rome, Golf van Napels - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen in een dagreis naar het Zwitsers-Italiaanse merengebied. Heenreis langs Luxemburg, het Franse Lotharingen en de Elzas naar Basel. In Zwitserland rijden we doorheen het Mittelland langs de Vierwaldstattersee en de stad Luzern om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we door Lombardije en de vruchtbare Po-vlakte. We doorkruisen de Apennijnen en op de rand van Toscane bezoeken we de oude Umbrische stad Orviëto. ‘s Avonds bereiken we Rome.

Dag 3

Voormiddag: het antieke Rome uit de tijd van de republiek en het keizerrijk: het Colosseum, het Forum Romanum met de Via Sacra, de triomfboog van Titus en Septimius Severus, het huis van de Vestaalse maagden, en natuurlijk het Capitool.
Namiddag: een wandeling langs de Piazza Venezia met het Nationaal Monument, de via del Corso, de San Ignasio met zijn valse koepel, de Santa Maria Sopra Minerva, het Pantheon en de Piazza Navona.

Dag 4

Het Christelijke Rome. De Pauselijke heerschappij over Rome vangt aan, wanneer Keizer Constantijn zijn residentie naar Byzantium verplaatst. Wij bezoeken eerst de wonderlijke kerk van St Paulus buiten de muren, daarna de catacomben van Callixtus, met plaatselijke gids uit Limburg. Wij vertrekken naar de basiliek St. Jan van Lateranen en klimmen op de knieën de Scala Santa op. Wij gaan te voet verder via de San Clemente met zijn drie kerken boven elkaar gebouwd en de San Quattro Coronati. Wij gebruiken het vrije middagmaal in de omgeving van het Colosseum om van hieruit naar het Quirinaal, het presidentieel paleis te gaan en dan via de Trevifontein naar de Spaanse trappen waar we deze mooie dag beëindigen.

Dag 5

ROME - SORRENTO:
Voormiddag: bezoek aan de Vaticaanse musea met de Sixtijnse Kapel, de Stanzen van Raffael, de St. Pietersbasiliek en het St. Pietersplein. Tenslotte wandelen wij nog tot aan de Engelenburcht. 

Namiddag rijden we door het moderne EURkwartier en zetten dan langs de Colli Albani en Napels, onze reis verder naar Sorrento. Sorrento is één van de meest aangename badplaatsen van Italië, met een weelderige, mediterrane plantengroei en een adembenemend uitzicht op de Baai van Napels. Ooit de gedroomde plek voor jonge paartjes op huwelijksreis.

Dag 6

SORRENTO - POMPEII - NAPELS:
Napels de stad aan de Vesuvius. In 79 kwam er, door een geweldige uitbarsting van de Vesuvius, plots een einde aan de Romeinse stad Pompeii. In 1748 werd de stad, bij toeval, opnieuw ontdekt en is inmiddels grotendeels uitgegraven. Nergens kan je een beter beeld krijgen van de Romeinse stedenbouw en samenleving als daar. Wij brengen dan ook een bezoek aan Pompeii met een plaatselijke gids die ons ook in de namiddag door de schilderachtige straatjes van Napels zal loodsen en de prachtige kerken, kloosters en pleinen van het eeuwenoude stadscentrum zal tonen.

Dag 7

SORRENTO - CAPRI:
Vandaag varen we met de motorboot naar Capri... een idyllische verpozing tijdens de reis. Keizer Tiberius was reeds onder de indruk van de schoonheid van dit vakantieoord en liet er niet minder dan 12 luxueuze residenties bouwen. De dorpjes Capri met de Piazza Umberto en Anacapri met de Villa San Michele betoveren je door hun schilderachtig uitzicht en hun gezellige sfeer. Een boottocht naar de Blauwe Grot behoort tot ieders “persoonlijke” mogelijkheden.

Dag 8

SORRENTO - RAVENNA (688 km): 
Vandaag zoeken we het hooggebergte van de Apennijnen op. We passeren de Gran Sasso d’Italia (2655 m) en bereiken de kusten van de Adriatische Zee met Ancona, Cattolica, Rimini en daarna Ravenna. Avondmaal en overnachting.

Dag 9

RAVENNA - LUGANO:
Bezoek aan Ravenna met zijn Oost-Gotische en Byzantijnse gebouwen: San Vitale, SanApollinare Nuovo, het Mausoleo di Galla Placidia, het baptisterium Neoniami en Ariani. Tenslotte hebben wij nog de mogelijkheid om het graf van Dante te bezoeken. Namiddag: vertrek naar de omgeving van de Italiaanse merenvia Bologna. Wij overnachten tussen Como en Lago Maggiore en genieten nog een laatste avondwandeling met de herinnering aan een prachtige reis.

Dag 10

Na het ontbijt op weg naar huis, via Lugano, Lüzern, Basel, Mulhouse, Straatsburg, Metz en Luxemburg. Met de nodige stops. Aankomst in Diepenbeek ‘s avonds. 
top