Rondreis Rond de Oostzee
Rondreizen

Rondreis Rond de Oostzee

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

We verkennen tijdens deze reis een stukje Litouwen, de charmante hoofdstad van Letland, Riga en de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen.

We starten de reis met een avond en nacht op een luxeschip dat ons van Duitsland over de Baltische Zee naar Litouwen brengt. Aan boord ontbreekt het niet aan animatie.

Na een bezoeken aan Klaipeda rijden we naar Letland.  We verkennen de hoofdstad die op de Unesco werelderfgoedlijst staat, o.a. met een retrotram. Kunst en cultuur, prachtige jugendstilgebouwen en charmante hoekjes komen zeker aan bod. Ook is er tijd voor culinaire ontdekkingen.  We helpen de kok van ons hotel zelfs met de voorbereiding van zijn show cooking!

Een hele dag genieten we van het Gauja Nationaal Park met 13e eeuwse burchten en ongerepte natuur.

De terugreis voert ons nog naar Roskilde en Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken.  We verkennen de stad met aandacht voor o.a. De Kleine Zeemeermin.   

Diverse hotels en ferry

Bezoeken

Voorzie € 10 voor extra bezoeken in Letland en 400 Deense Kronen (DKK).

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds). 

Munten

 In Letland en Litouwen: Euro 

Denemarken: Deense Kroon 

Netspanning

220 volt, geen adapter nodig. 

Activiteiten

Rond de Oostzee - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

We rijden vandaag naar de Duitse stad Kiel en schepen daar in op de DFDS-lijn voor een nacht op het schip dat ons over de Baltische Zee naar Klaipeda in Litouwen brengt. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

Ontbijt aan boord. Geleid bezoek aan de derde stad van Litouwen, Klaipeda, met in de oude stad heel wat romantische vakwerkhuizen, de Simon Dachbron uit 1912, het schitterende theater, het classicistische stadhuis enz.  Ook komen de vele (verrassende) standbeelden en monumenten aan bod. Vrij middagmaal. Inchecken in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We verlaten Litouwen en rijden naar de parel van Letland, de hoofdstad Riga. We verkennen het centrum o.a. in een retrotram, een exacte kopie van de originele tram uit het begin van de 20e eeuw.  Helemaal teruggeworpen in de 18de eeuw worden we in een bruine kroeg waar we de typische kruidenlikeur Black Balsam proeven. Ook is er ’s middags gelegenheid om andere Letse culinaire specialiteiten uit te proberen. Avondmaal en overnachting. 

Dag 4

Ontbijt. Vandaag bezoeken we het Nationaal Park Gauja, Lets Zwitserland: een prachtig ongerept landschap met spectaculaire zandsteenformaties. Een bezoek aan het gerestaureerde Turaidakasteel uit 1214 en, eventueel, de ruïnes van de Ordensburcht uit de 13de eeuw staan ook op het programma. Na de lunch (inbegrepen) komen we in de late namiddag terug aan in Riga. Vrij avondmaal. Overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We bezoeken Riga vandaag wat dieper: we maken kennis met een fascinerende stad vol kunst en cultuur met accent op een geschiedenis van 800 jaar en prachtige jugendstilgebouwen.  Daarom is het centrum van Riga ook UNESCO Werelderfgoed. In de vooravond schepen we in op de Tallink Silja-lijn voor onze minicruise naar Stockholm. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 6

Ontbijt. Na het ontschepen rijden we dwars door het zuiden van Zweden naar Helsingborg. Vrij middagmaal.  In Helsingborg nemen we de ferry naar het Deense Helsingör en verder naar onze overnachtingplaats Roskilde, vlak bij Kopenhagen. (ongeveer 700 km). Avondmaal en overnachting. 

Dag 7

Ontbijt. Geleid bezoek aan de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, met o .a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het beroemde Tivoli-park, de Kleine Zeemeermin en het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een terrasje te doen of te shoppen. Avondmaal en overnachting in hotel in Roskilde. 

Dag 8

Ontbijt. Terugreis via een ferry-overvaart in Rödby (45’) naar het noorden van Duitsland. Vandaar via de autowegen terug naar huis. Vrij middagmaal.

top