Rondreis Spanje & Portugal NU MET JUBILEUMKORTING VAN € 300
Rondreizen

Rondreis Spanje & Portugal NU MET JUBILEUMKORTING VAN € 300

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

NU NOG MAAR € 1650 I.P.V. € 1950

Deze reis brengt je langsheen de mooiste steden en natuurgebieden van Noord-Spanje naar Portugal.

Op het programma staan achtereenvolgens: Poitiers in Frankrijk, Santander in Spanje, de “Picos da Europa”, Covadonga, Oviedo, A Coruña in Galicië en Vigo. Vanaf de Portugese grens bezoeken we Ponte de Lima, Viano do Castelo, de prachtige stad Porto, Aveiro, het vissersstadje Nazaré, Óbidos, de schitterende cisterciënzer abdij van Alcobaça, Sintra, Cap de Roca, Estoril en Cascais.

In de hoofdstad Lissabon bezoeken we: Belém, Jerónimos, de Baixa, Praça do Rossio, Sant'Ana...

Ook Coimbra met zijn prachtige universiteit en bibliotheek, Viseu in de provincie Beira Alta staan op het programma. Op de terugweg, net over de grens van Portugal en Spanje, bezoeken we San Felices de los Galegos,  Salamanca,Valladolid en Burgos. Biarritz in Frankrijk met zijn prachtige kust en mooie huizen is de parel waarmee we deze reis afsluiten. Vandaar naar Tours en Diepenbeek.

Bekijk ook zeker onze rondreis Portugal in oktober.

Reisdata
woensdag 5 sep tot maandag 17 sep

Bekijk data en prijzen

Verblijf in goede drie- en viersterrenhotels

Bezoeken

Inbegrepen: 

 • Potes/Covadonga Téléphérique Fuente Dé
 • Gids in Porto gedurende 4 uren
 • Porto: korte croisière op de Douro (50 minuten)
 • Porto: degustatie van Porto in een gekend Portohuis
 • Aveiro: 45 minuten durende rondvaart
 • Sintra: Nationaal Paleis: inkom, gidsbeurt met audiofoon
 • Jéronimos in Lissabon: kerkbezoek, kloostergang
 • Coimbra: inkom in de universiteitsbibliotheek
 • Salamanca: kathedraal - inkom
 • Burgos: kathedraal.

Kledij

Wij raden je aan om gemakkelijke schoenen te dragen, comfortabele en sportieve kleding en zeker iets warms mee te nemen, een grote wollen sjaal voor de dames is altijd handig. In oude gebouwen en kerken kan het ook in september wat frisser zijn. ‘s Avonds dragen we in de hotels correcte maar sportieve kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij jeziekenfonds). 

Munten

Euro

Prijzen

Datum Volwassene HP*
1
woensdag 5 sep tot maandag 17 sep 13 dagen € 1650
1
Reserveer
 • JUBILEUMKORTING € 300. NU NOG MAAR € 1650 I.P.V. € 1950
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Inkomgelden inbegrepen
 • *HP = 10 x halfpension + 2 x K+O
 • 2 x dagreis met tussenovernachting


Bekijk ook zeker onze rondreis Portugal in oktober.

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Spanje & Portugal - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 Diepenbeek - Poitiers

Vertrek in Diepenbeek richting Parijs. Vrij middagmaal onderweg, overnachting en avondmaal in Poitiers.

Dag 2 Poitiers - Santander

Na het ontbijt vertrekken we richting Santander. Bezoek aan de oude stad: Jardines & Paseo de Pereda, Plaza Porticada, de kerk van “Cristo” en de kathedraal van Santander, de markt van Esperanza, Palacete del Embarcadero. Overnachting en avondmaal in Santander*. * Optie: avondmaal in het centrum van de stad om de regionale keuken te proeven.

Dag 3 Santander - Potes (Picos Europa) - Covadonga - Oviedo

Na het ontbijt vertrekken we naar Potes waar we de pracht van het nationaal “Park van Picos da Europa” ontdekken. Verder naar Fuente Dé (28 km van Potes, waar we de kabelbaan nemen die ons 750 meter hoger brengt en waar we op 1834 meter hoogte een schitterend uitzicht hebben op de vallei. We zetten de reis verder naar Covadonga waar we een bezoek brengen aan het Sanctuarium. Nadien zien we ook de meren van Covadonga. In de late namiddag aankomst in het hotel in Oviedo. We stellen voor het avondmaal, vergezeld van een heerlijk glas cider, te gebruiken in het centrum van de prachtige hoofdstad van Asturia. Overnachting en avondmaal in Oviedo.

Dag 4 Oviedo - Ferrol - Vigo

Na het ontbijt vertrekken we naar Ferrol, gelegen op ongeveer 10 km van “A Coruña” in Galicië, om het Arsenaal te bezoeken, de enige ongeschonden militaire haven in Europa en tevens de grootste marinebasis van Europa. De reis gaat verder naar Vigo, gekend onder de naam “Haven van de Atlantische Oceaan”. We bezoeken de oude stad. Overnachting en avondmaal in Vigo.

Dag 5 Vigo - Ponte de Lima (Portugal) - Viano Castelo - Porto

Na het ontbijt rijden we richting Portugal. Aankomst in Ponte de Lima. Panoramisch bezoek aan de oudste stad van Portugal. We rijden verder naar Viano do Castelo, een badstad gelegen tussen de oceaan en het gebergte, in het uiterste noorden van Portugal. We bezoeken het centrum van de stad en de monumentale kerk van Santa Luzia waar we genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving. We rijden verder naar Porto waar we een panoramisch bezoek brengen ondermeer aan de Toren van Clérigos, de befaamde boekhandel “Lello”, het station van San Bento, het Paleis van de Beurs, de kathedraal en de kerk van San Francisco. We maken een korte vaart op de Douro en bezoeken nadien een bekend Portohuis. Avondmaal en overnachting in Porto.

Dag 6 Porto - Aveiro - Nazaré

Ontbijt en vertrek naar Aveiro, beter bekend als “het Portugese Venetië” met zijn bootjes die de stad doorkruisen op de kanalen. Waarom zouden we geen boottochtje maken? We proeven er ook de overbekende taartjes “Oves Molos”. Verder naar Nazaré, gelegen op een rots, waar we een prachtig uitzicht hebben op één van de mooiste stranden van Portugal. Nazaré is een gekende vissersplaats. De sardientjes drogen er op het strand en de vissersvrouwen dragen nog steeds de traditionele kleding namelijk rokken in 7 lagen. Na het bezoek aan Nazaré is er vrije tijd. Gezien de vele leuke visrestaurants is het avondmaal vrij. Overnachting in Nazaré.

Dag 7 Nazaré - Alcobaça - Óbidos - Sintra - Cabo da Roca - Estoril

Na het ontbijt vertrekken we naar de abdij van Alcobaça, één van de mooiste cisterciënzerabdijen van Europa en geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Ook de middeleeuwse vestingstad Óbidos is een bezoek waard. Met zijn doolhof aan bochtige straatjes, geplaveid met ronde keien, witgekalkte huizen met okergele of blauwe daklijsten is Óbidos een juweeltje. Vandaar rijden we naar Sintra, we maken er een wandeling door de stad en bezoeken het Nationaal Paleis. 

Ook Sintra is opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Vanuit Sintra rijden we richting kust naar Cap da Roca, het meest westelijke punt van Europa. We volgen de kustlijn richting Estoril en rijden ook langs Cascais. Avondmaal en hotel in Estoril.

Dag 8 Estoril - Lissabon

Na het ontbijt trekken we een hele dag uit om Lissabon te bezoeken: de wijk Belém, het klooster van Jerónimos, een mooi voorbeel van Manuelstijl en geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Ook proeven we de gekende Pasteis de Bélem! We rijden van het Praça do Rossio naar de Avenida da Liberdade, een zeer brede avenue die in het verlengde van de Baixa, tussen de heuvels van Sant’Ana en van São Roque doorloopt. We bezoeken de oude stad tot aan de kathedraal, vandaar gaan we te voet naar de Belvédère do Sol waar we van een prachtig uitzicht op de Taag genieten. We dalen af naar de wijk Alfama met zijn trappen, steegjes en steile straatjes. Avondmaal en hotel in Estoril. *   (*Facultatief: we kunnen in Lissabon een Fado avond organiseren). 

Dag 9 Estoril - Coimbra - Viseu

Na het ontbijt vertrekken we naar Coimbra, de vroegere hoofdstad van Portugal. De 16de-eeuwse universiteit van Coimbra heeft een prachtige kapel en bibliotheek, één van de oudste in Europa. We vervolgen onze reis naar Viseu, een aangename middeleeuwse plaats gelegen op een heuvel langs de Rio Pavia. Viseu is de hoofdstad van de provincie Beira Alta en is vermaard om zijn gastronomie en zijn Dão-wijnen. Overnachting en avondmaal in Viseu.

Dag 10 Viseu - San Felices de los Gallegos - Salamanca - Valladolid

Na het ontbijt vertrekken we naar Spanje. Net over de grens, in San Felices de  los Gallegos,  bezoeken we het “Museo del Aceite”, museum van de olijfolie. De rit gaat verder naar Salamanca waar we de kathedraal bezoeken, het “Plaza Mayor” en ook de universiteit bewonderen, ooit de bekendste van Spanje. Tegen het einde van de namiddag komen we aan in Valladolid. Avondmaal en hotel in Valladolid.

Dag 11 Valladolid - Burgos - Biarritz

Bezoek aan de stad Valladolid, hoofdstad van de autonome regio Castilië en León en ook van de provincie Valladolid. Het is historisch gezien één van de rijkste steden van Spanje. Vanaf de 15de eeuw tot op het ogenblik dat Philippe II van Spanje in 1561 Madrid tot hoofdplaats van het koninkrijk maakte was het de verblijfplaats van de koningen van Castilië. We rijden verder naar Burgos. Bezoek aan de kathedraal. De rit gaat verder naar de badplaats Biarritz gelegen aan de Golf van Biskaje. Het is een populaire stad die wereldwijd bekendheid geniet. Biarritz is de meest zuidwestelijk gelegen stad van Frankrijk en heeft een elegante uitstraling. Overnachting in Biarritz. Vrij avondmaal.

Dag 12 Biarritz - Tours

Na het ontbijt is er tijd voor een strandwandeling. We volgen de kust van Biarritz, het laat ons toe de prachtige huizen te bewonderen. Aankomst in Tours tegen het einde van de namiddag. Overnachting en avondmaal in het hotel.

Dag 13 Tours - België

Na het ontbijt vertrekken we richting België, aankomst ‘s avonds.

top