Egypte - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Egypte - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

NU € 50 KORTING BIJ BOEKING VÓÓR 15 APRIL

Cruise op de Nijl

Ontdek in 8 dagen de wonderen van de legendarische Nijl in Egypte. Wij bevaren het bekendste stuk van de Nijl tussen Luxor en Aswan. Tussen deze plaatsen bevinden zich de meest interessante bezienswaardigheden van de Nijlcruise. Denk hierbij aan Thebe, Efdoe, Kom Ombo, Aswan en Luxor.

Tijdens deze Nijlcruise verblijven we op 5-sterren schepen die van alle gemakken zijn voorzien. De verzorging is op basis van volpension. 


DEZE REIS IS GEGARANDEERD

De excursies, entreegelden en gidsen (zoals vermeld in programma) zijn in de prijs inbegrepen.

Inclusief:

  • Vervoer naar Zaventem en terug
  • Vluchten naar Caïro - Luxor en terug
  • Diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen (Egyptologen)
  • Transfers ter plaatse

Verblijf aan boord van het cruiseschip Amarco

Vijfsterrencruiseschip Amarco (of gelijkwaardig schip)

Eten en drinken

Volpension vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het ontbijt op de laatste dag.

Documenten

Belgische identiteitskaart met een minimale geldigheidsduur tot 6 maanden na binnenkomst in Egypte + 2 pasfoto's.

Of internationaal paspoort met een minimale geldigheidsduur tot 6 maanden na binnenkomst in Egypte. 

Munten

Te voorziene kosten (niet inbegrepen):

  • Visumkosten: ± € 25/persoon
  • Lokale fooien
  • Dranken

Activiteiten

Egypte - Nijlcruise - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 Diepenbeek - Brussel - Caïro - Luxor

Vertrek naar Zaventem per autocar omstreeks 12.00 uur. Vlucht met een EgyptAir lijnvlucht naar Luxor via Caïro. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het vijfsterrencruiseschip Amarco of gelijkwaardig schip.

Dag 2 Luxor - Esna

Na het ontbijt vertrek voor het indrukwekkende bezoek aan Thebe, de wereld van de doden die door de Nijl gescheiden werd van de wereld van de levenden en waar de koningen (Koningenvallei) en de koninginnen (Koninginnenvallei) begraven werden. Bezoek één van de meest opmerkelijke monumenten van de Egyptische architectuur, de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Deze terrastempel, van de hand van de architect Senmoet, werd volledig in de bergen uitgehouwen en is gewijd aan Hathor, de godin van de vreugde en de liefde. Halte voor de kolossen van Memnon die koning Amenofis III voorstellen en zich vroeger aan weerszijden van zijn grootste dodentempel bevonden. Na de middag bezoeken we de tempel van Karnak die bestaat uit drie grote gehelen: de grote tempel van Amon die door een sfinksengalerij verbonden wordt met de tempel van Moet en het heiligdom van Montoe. Afvaart naar Esna. 

Dag 3 Esna - Edfoe - Kom Ombo

Afvaart naar Edfoe en bezoek aan de best bewaarde tempel van Egypte. Deze tempel uit de derde eeuw voor Christus en meesterwerk van de Ptolemeïsche architectuur roept de grootsheid van de god Horus op, beschermheer van de farao's. Verder naar Kom Ombo.

Dag 4 Kom Ombo - Aswan

Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze site is uniek in Egypte en heeft de bijzonderheid gewijd te zijn aan twee goden. Het rechterdeel is gewijd aan de vruchtbaarheidsgod Sobek met krokodillenkop en het linkerdeel aan de zonne- en krijgsgod Haroeris. We varen verder naar Aswan, hoofdstad van het Egyptische Nubië.

Dag 5 Aswan

Bezoek aan de stuwdam waardoor niet alleen de bouwoppervlakten van het land werden vergroot maar ook de elektriciteitsproductie werd opgedreven. Bezoek aan het papyrusinstituut en aan de granietgroeven met de onafgewerkte obelisk die werd achtergelaten omdat er een scheur zat in het 42-meter lange granietblok. Bezoek aan de tempel van Filae, domein van de godin Isis. Dankzij UNESCO kunnen wij dit prachtige geheel bewonderen. De tempel werd verplaatst en 150 meter verder op het eiland Aegilkia opnieuw opgetrokken. In de namiddag maken we een feloektocht. 

Dag 6 Aswan - Esna - Luxor

Mogelijkheid tot facultatieve uitstap naar de tempels van Aboe Simbel. De tempels werden door UNESCO verplaatst zodat ze niet onder water zouden komen te staan bij de bouw van de stuwdam. Zij werden uit elkaar gehaald en steen per steen vervoerd naar de top van de helling waatuit ze oorspronkelijk werd gehouwen. De ingang van de grote tempel wordt bewaakt door vier enorme standbeelden van Ramses II. De kleine tempel of tempel van Hathor werd ook volledig uit de helling gehouwen. Afvaart naar Esna waar we voor de tweede keer door de sluis moeten en verder naar Luxor. 

Dag 7 Luxor

Bezoek aan de tempel van Luxor die voor de processie ter ere van de god Amon gebruikt werd bij het begin van het Egyptische nieuwe jaar. De ingang werd bewaakt door twee obelisken waarvan er zich momenteel één op de Place de la Concorde in Parijs bevindt. 

Dag 8 Luxor - Caïro - Brussel - Diepenbeek

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en afreis naar Brussel via Caïro. Autocarreis van Zaventem naar Diepenbeek.

top