IJsland - VLIEGVAKANTIE - Fosshotel Reykjavik
Vliegreizen & cruises

IJsland - VLIEGVAKANTIE - Fosshotel Reykjavik

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Met onze eigen reisleiding bezoeken we niet alleen de hoofdstad Reykjavik maar ook en vooral zijn we op zoek naar water, vuur, ijs en het noorderlicht. De Golden Circle met zijn watervallen, aardbevingen, rotsformaties en geisers zijn een lust voor het oog. Met de boot de avondzee bevaren om te kijken naar het unieke tafereel van het noorderlicht is een onvergetelijke belevenis!

OPGELET: ander programma voor de reis in mei. Zie voor specifieke programma's de activiteiten onderaan de pagina.

Inclusief:

  • vlucht Frankfurt/Keflavik en Keflavik/Frankfurt
  • Vervoer naar en van de luchthaven
  • 4 overnachtingen
  • inkomgelden

Reisdata
zaterdag 10 feb tot woensdag 14 feb
dinsdag 8 mei tot zaterdag 12 mei

Bekijk data en prijzen

Fosshotel Reykjavik

Dit hotel in Reykjavik ligt in een uitstekende buurt op slechts 200 m van de winkelstraat en kijkt zowel uit over de stad als over de zee. 

Faciliteiten

In het hotel zijn een fitnessruimte en een restaurant aanwezig. Gratis wifi in het hele hotel. 

Kamers

De kamers zijn voorzien van telefoon, radio, flatscreen-tv met internationale zenders, gratis wifi, thee- en koffiefaciliteiten en een kluisje. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer met douche/bad en haardroger.

Eten en drinken

's Morgens kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor het avondeten doen we verschillende restaurants aan. 

Bezoeken

Alle inkomgelden zijn inclusief.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen en aangepaste winterkledij. Ook zwemgerief zeker meenemen om te kuren op dag 4.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat identiteitskaart en Europese ziekteverzekeringspas.

Munten

IJslandse kroon, ook op de luchthaven te koop, creditcard overal mogelijk

Netspanning

220 V geen speciale stekkers nodig

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 10 feb tot woensdag 14 feb 5 dagen € 1445
1
Reserveer
dinsdag 8 mei tot zaterdag 12 mei 5 dagen € 1530
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • inclusief: vlucht, vervoer naar en van de luchthaven, 4 overnachtingen en inkomgelden

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

IJsland FEBRUARI - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Met onze autocar naar Frankfurt airport. Ongeveer 3 uur vliegen met Iceland Air tot Keflavik, de nationale luchthaven van IJsland. Met de autocar rijden wij (50km) naar ons hotel in het centrum van de hoofdstad Reykjavik. Incheck en avondmaal.

Dag 2

Een geleide stadsrondvaart en -wandeling over de verwarmde voetpaden van de noordelijkste hoofdstad ter wereld met o.a.: het Sculpturenmuseum van de bekende kunstenaar Asmundur Sveinsson, het beroemde Höfdi huis waar Reagan en Gorbatschov in 1986 elkaar troffen, prachtige pulls en schapenwollen breigoed, de haven enz. Na het avondmaal wordt de dag afgesloten met een boottocht. Het bekende natuurspektakel noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis is best te bewonderen van op de Groenlandzee.

Dag 3

De koninginnenrit van IJsland. Cultuur, natuur, geschiedenis en geologie zijn verenigd in ”The golden Circle”, een van de toppers in IJsland. In Thingvellir, het oudste parlement ter wereld. Het thermaal gebied Haudakadalur met vulkanisme en geisers, een fantastisch schouwspel vlak voor ons. Gullfoss, de mooiste watervallen van IJsland kunnen we natuurlijk, zelfs in de winter, niet voorbij rijden .

Dag 4

Naar het schiereiland Reykjanes met de "Blue Lagoon”. Vulkanisme en zwemmen lijkt een rare combinatie, drijven, baden en genieten in een kunstmatig meer, met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 35 °C en bevat 2,5 % zout. Is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opale kleur geven. Het bad waarvan het water een helende werking heeft is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland. Dus zwemgerief zeker niet vergeten, want het water is maar 1 m diep .

Dag 5

Afscheid nemen van het eiland van vuur, water en ijs. Transfer naar de luchthaven terugvlucht naar Frankfurt in Duitsland. Met onze autocar terug naar Diepenbeek.

IJsland MEI - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Met onze autocar naar Frankfurt Airport. Ongeveer 3 uur vliegen met Iceland Air tot Keflavik, de nationale luchthaven van IJsland. Met de autocar rijden wij (50 km) naar ons hotel in het centrum van de hoofdstad Reykjavik. Incheck en avondmaal.

Dag 2

De hele dag Reykjavik. Een geleide stadsrondrit en -wandeling in en rond de noordelijkste hoofdstad ter wereld met  o.a.: het Sculpturenmuseum van de bekende kunstenaar Asmundur Sveinsson, het beroemde Höfdihuis waar Reagan en Gorbatschov in 1986 elkaar troffen, prachtige pulls en schapenwolbreigoed winkels, de haven, warm water voorraden in de Perlan... Namiddag met de boot richting Groenlandzee met zijn verrassende eilanden, papegaaienduikers en misschien is er zelfs wel een walvis te spotten.

Dag 3

Met een plaatselijke autocar op weg naar de koninginnenrit van IJsland. Cultuur, natuur, geschiedenis, geologie zijn verenigd in "The golden Circle” een van de toppers in IJsland. In Thingvellir, het oudste parlement ter wereld.  Het thermaal gebied Haudakadalur met vulkanisme en geisers, een fantastisch schouwspel vlak voor ons. Gullfoss, de mooiste watervallen van IJsland kunnen we niet voorbij rijden. Wat aardbevingen aanrichtten zien we wel maar een meemaken in het museum is een unieke ervaring. Daarna nog heerlijk genieten in en van de cultuur van het thermisch baden in Laugarvatn Fontana. Dus zwemgerief zeker niet vergeten, want het water is maar 1 m diep. 

 

Dag 4

Naar het schiereiland ‘Borgarfjordgebiet’. De bekende Lavawatervallen Hraunfossar en Barnafossar zullen we zeker niet voorbij rijden, net zoals het museum van de beroemdste schrijver Snorri Sturlusson. Borganes een behoorlijke stad(je), eens buiten de hoofdstad, bezoeken leert ons toch wel wat nieuws. 

 

Dag 5

Vandaag weer een dag in Reykjavik. Tijdens een bezoek aan het Vulkaanhuis leren we alles over vulkanisme, noorderlicht, middernachtzon. Na de vrije lunch tijd voor een of twee musea, shoppen, terrassen, nog een walvisvaartje en/of de laatste souvenirsjacht. 

Dag 6

Afscheid nemen van het eiland van vuur, water en aardscheuren. Transfer naar de luchthaven terugvlucht naar Frankfurt. Met onze autocar terug naar Diepenbeek. 

Vervoer

  • Onze autocar brengt je naar de luchthaven van Frankfurt en komt je daar de laatste dag ook terug oppikken. 
  • Het traject Frankfurt/Keflavik en Keflavik/Frankfurt doen we met het vliegtuig.

Opstapplaatsen

De Zigeuner Industrielaan 7 - 3590 Diepenbeek
top