Sint-Petersburg - VLIEGVAKANTIE - Hotel Ambassador
Vliegreizen & cruises

Sint-Petersburg - VLIEGVAKANTIE - Hotel Ambassador

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

“Het Venetië van het Noorden.”

Een stad van pracht en praal.

Bij de bouw van de stad in 1703 liet Peter de Grote zich inspireren door de culturele rijkdommen van Frankrijk, Italië en de Nederlanden. Tijdens zijn reizen door Europa maakte Tsaar Peter kennis met de beroemdste architecten en zo ontstond de tweede grootste stad van Rusland, Sint-Petersburg. Deze Tsarenstad is zonder twijfel één van de prachtigste cultuursteden van Europa. Twee eeuwen lang, tot 1917, was Sint-Petersburg de hoofdstad van het immense Russische rijk. Een netwerk van rivieren, grachten en kanaaltjes die de stad in 42 eilandjes verdelen dragen bij aan z’n unieke sfeer. De vele schitterende paleizen, fraai versierde bruggen, parken, pleinen, kathedralen en musea maken van Sint-Petersburg een stad die enorm veel te bieden heeft aan elke toerist. Het is één groot museum!

 Sint-Petersburg, stad aan de Neva, stad van Peter de Grote… met z’n Hermitage… dichters, schrijvers en componisten zoals Poesjkin, Dostojevsky, Tsjaikovsky… bestaat 315 jaar. Vandaag is Sint-Petersburg een moderne bruisende wereldstad stad die je zeker zal verbazen!

Inclusief:

 • Vervoer naar en van de luchthaven in Brussel
 • Vlucht van Brussel naar Sint-Petersburg en terug
 • Vervoer naar en van het hotel in Sint-Petersburg
 • Busrondrit in Sint-Petersburg


Reisdata
woensdag 5 sep tot maandag 10 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Ambassador

Het hotel bestaat uit een 19de eeuws herenhuis dat werd gecombineerd met een modern gebouw.

Ons viersterrenhotel ligt in het historische centrum van Sint-Petersburg. Veel bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van het hotel. 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een binnenzwembad en Finse sauna. Er is tevens wifi in het hele hotel.

Kamers

In elke kamer vind je een flatscreen-tv, wifi en een minibar. De grote marmeren badkamers zijn voorzien van gratis luxe toiletartikelen, een haardroger en slippers.

Eten en drinken

Het restaurant Le Vernissage ligt op de negende verdieping van het hotel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over Sint-Petersburg. In dit restaurant wordt 's morgens ook het ontbijt geserveerd. 

Bezoeken

 Inbegrepen: 

 • Stadsrondrit 
 • Bezoek aan het Catharinapaleis in Poeshkin met inkom 
 • Bezoek aan de Hermitage met inkom Nederlandstalige gidsen en begeleiding vanuit België 
 • Openbaar vervoer (metro/bus) in Sint-Petersburg 

Niet inbegrepen: 

 • Visumonkosten ± € 75 à 80 
 • Overige maaltijden 
 • Dranken en persoonlijke uitgaven

Documenten

Internationaal paspoort (dient 6 maand geldig te zijn na terugkomst). 1 pasfoto. Iedereen moet verzekerd zijn van 5 t/m 10 september voor Federatie RUSSIA (in het Engels) Visum.

Munten

Euro’s om ter plaatse om te wisselen. 

Visa en Mastercard worden in de meeste zaken aangenomen. De gewone bankkaart (maestro) op je kantoor laten activeren! Er zijn genoeg geldautomaten. € 1 = ± 69 RUB

Netspanning

220 volt, geen adapter nodig. 

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 5 sep tot maandag 10 sep 6 dagen € 1140
1
Reserveer
 • toeslag eenpersoonskamer: € 380
 • Vervoer naar en van de luchthaven inbegrepen
 • Inkom Hermitage en Puschkin inbegrepen
 • Internationale reispas, visum en extra pasfoto verplicht!

Extra's

eenpersoonskamer op aanvraag
annulatieverzekering op aanvraag
reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Sint-Petersburg, het vroegere Leningrad - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Met de autocar van Diepenbeek naar Zaventem. Rechtstreekse vlucht naar Sint-Petersburg. Bij aankomst wacht de plaatselijke gids ons op. Transfer naar het hotel en check-in. Na installatie in het hotel hebben we nog de mogelijkheid tot een eerste kennismaking met deze prachtige stad. Eventueel een wandeling over de Nevski Prospect, “Les Champs Elysées van Sint-Petersburg”, een 4,5 km lange boulevard in het centrum van de stad.

Dag 2

In de voormiddag is er een stadsrondrit  met op het programma de highlights van deze prachtige stad aan de Neva. We rijden langs de grote boulevard en langs de Nevarivier en passeren prachtige musea, paleizen, pleinen, parken en de vele kanaaltjes die de stad doorkruisen. We houden interessante stops bij o.m. het Smolnyklooster, de Isaakkathedraal, de Bloedkerk, de Admiraliteit, het Paleizenplein met het Winterpaleis, en vele andere prachtige gebouwen. In de namiddag bezoeken we het oudste historische monument van de stad, de Petrus-en Paulusvesting met de mogelijkheid de kathedraal te bezoeken met de graftombes van de tsaren van o.a. Peter de Grote en van de laatste tsarenfamilie die hier in 1998 werden bijgezet.

Dag 3

Bezoek aan één van de beroemdste musea ter wereld, de Hermitage. Een absolute must, met zijn gigantische kunstcollectie van ruim 3 miljoen kunstwerken, uniek in de wereld! We zien er werken van Rubens, Rembrandt, Van Dijck, Da Vinci, Michelangelo… kortom te veel om op te noemen! Verder zijn er ook nog de prachtige troonzalen, balzalen, een wapen- en portretzaal… De gids verzorgt een rondleiding langs vele hoogtepunten zowel wat zalen en kamers, alsook wat kunstwerken betreft! Na dit bezoek kunnen we het museum nog verder op eigen houtje verkennen. Aan de overzijde van het Paleizenplein, in de gebouwen van de Generale Staf, kunnen we ook nog  de werken van de impressionisten bekijken. Eveneens de moeite waard! 

Dag 4

Vandaag brengen we een bezoek aan het sprookjesachtige Catharinapaleis in Poeskhin, Tsarskoje Selo, gelegen op 25 km buiten Sint-Petersburg. Er wordt beweerd dat dit het mooiste paleis van Rusland is! In 1752 gaf Tsarina Elisabeth aan de befaamde Italiaanse architect Rastrelli de opdracht om dit prachtige zomerverblijf te bouwen ter ere van haar moeder Catharina de Eerste. We zien de barokke gevels, de fantastisch grote spiegelzaal, de vergulde houtsnijwerken, prachtige plafondschilderingen, de legendarische Barnsteenkamer en de keizerlijke salons, eetkamers en slaapvertrekken… Zo krijgen we ook een beeld van het leven aan het hof bij de tsaren. We maken eveneens nog een wandeling door het park met de prachtige tuinen die het paleis omringen. In de namiddag kunnen we  eventueel nog een boottocht maken over de kanalen en de Neva, zo krijgen we weer een totaal andere kijk op deze unieke stad!

Dag 5

Bij goed weer maken  we (facultatief) een uitstap over het water naar de prachtige paleistuinen van Peterhof  “Pedrovoretsj“ met z’n gouden beelden en sculpturen, fonteinen, kabbelende bronnen en in het midden het indrukwekkende zomerpaleis van Tsaar Peter de Grote. Dit alles wordt ook wel “Het Versailles van Rusland“ genoemd, het is prachtig gelegen aan de Finse Golf met zicht op de Oostzee. Bij minder goed weer blijven we in de stad en kan er een bezoek gebracht worden aan het Russisch museum, het Yussupovpaleis, het Alexander Nevskyklooster, keuze genoeg. We kunnen ook een mooie wandeling maken door het historisch centrum en langs de Nevarivier, een interessante manier om nog meer van de stad te ontdekken.

Dag 6

In de late voormiddag vertrek naar de luchthaven.

Tijdens één of meerdere avonden bestaat de mogelijkheid tot het bijwonen van een interessante theatervoorstelling of een spectaculaire Russische show met dans en muziek.

top