Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof
Wandelvakanties

Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Aangepaste wandelingen

Het Stubaital is een paradijs voor wandelaars, met een bijna eindeloos netwerk van wandelpaden die door het Stubaital en de Stubaier Alpen lopen. De verscheidenheid aan wandelpaden maakt dat het Stubaital voor iedere wandelaar een onvergetelijke ervaring wordt. Neustift, Fulpmes en Mieders zijn Tiroolse dorpjes in het Stubaital die alles hebben om wondermooie wandelingen te maken met o.a. een wildwaterweg met watervallen, spleten en canyons. In het natuurgebied van Schlick 2000 kan men al wandelend alles beleven wat er zich in de natuur afspeelt. Via een panoramawandelweg loopt men tot aan de teruggetrokken gletscher Habicht. Het natuurleerpad en de bezinningsweg zijn enkele paden die uitnodigen tot mooie, ontspannende tochten. Bovendien geniet men van fantastische uitzichten vanaf de bergtoppen en uitzichtplatforms op de Stubaiergletscher.
Natuurlijk hoef je niet elke hoogtemeter zelf te lopen en kan je gebruik maken wan de kabelbanen in de regio. Na een stevige wandeling kan je een bezoekje brengen aan één van de vele gezellige berghutten waar je Tiroolse specialiteiten kunt proberen. 

Uitgestippelde wandelingen begeleid door onze gids. 

Stubai Card inbegrepen 

Een uniek weekavondprogramma: een Tiroleravond en een optreden van de Hauskapelle. Het hotel voorziet ook een dansavond. (In samenwerking met de toeristische dienst en de horeca-uitbaters.)


Bekijk ook onze Fulpmes - Stubaital zomervakantie.

Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Het ideale hotel om de vakantieganger een echt vakantiegevoel te geven.

Het hotel is gelegen in het stadscentrum van Fulpmes. 

Faciliteiten

Je kan gratis gebruik maken van het 1000 m² grote wellnesscentrum “Aqua Sanus” met meerdere soorten sauna's, stoombaden, infraroodcabine, buiten- en binnenwhirlpool. Massage en schoonheidsbehandelingen zijn tegen een kleine prijs te verkrijgen.

Kamers

De ruime, warm ingerichte kamers van het Stubaier Hof zijn voorzien van alle comfort, badkamer, satelliet-tv, telefoon en safe. Gratis wifi op alle kamers. 

Eten en drinken

's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid en gezond  ontbijtbuffet. 's Avonds is er een vijfgangenkeuzemenu met saladebuffet en een vegetarisch menu. Eenmaal in de week is er een galabuffet. 's Namiddags is er telkens de namiddagjause met verschillende soorten koeken. Het hotel voorziet ook een welkomstcocktail. Logies op basis van halfpension.

Bezoeken

Uitstappen inbegrepen

Kledij

Voorzie stevige wandelschoenen, wandelstokken en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Wandelvakantie: Fulpmes & Stubaital - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk met de nodige verplichte haltes onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Brennerpas met afslag naar het Stubaital. Intrek in het hotel en avondmaal.

Dag 2

Na het ontbijt wandelen we naar het dalstation van het natuurgebied Schlick 2000. We nemen de lift tot het bergstation Kreuzjoch en wandelen tot aan het uitzichtplatvorm “Stubaiblick” waar we een schitterend uitzicht hebben over de vallei. Op het natuurleerpad wandelen we langs dennenbossen en bloemenweiden met interessante interactieve infostations. Zo wordt wandelen leuk voor groot en klein. Wie kan net zo ver springen als een haas of een ree? Wie herkent het fluitje van de diverse vogelsoorten en kan ze uit elkaar houden? Deze en tal van andere stations animeren tot actief meedoen en zo leren de bezoekers spelenderwijs iets meer over de natuur van de Alpen. Na een facultatief middagmaal in de Tiroolse Schlickeralm wandelen we verder over het Scheibenpad, via de Panoramasee en de Erlebnisweg terug tot aan het middenstation Froneben, waar we de  lift nemen tot aan het dalstation Schlick 2000. Eventueel voor de liefhbbers: men kan ook van het middenstation Froneben via de nieuwe Baumhausweg verder wandelen tot aan het dalstation Kreuzjoch en verder naar het hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt nemen we de autocar tot aan de Elferlift. We gaan te voet richting oude gletscher Habicht. We wandelen langs het dorpje Neder richting Pinistal tot aan het steile bospad waar de bezinningsweg begint. Het is een prachtig aangelegd pad ter vermaak van de wandelaars naar de romantische Issenangeralm. Facultatief middagmaal met typische Tiroolse specialiteiten in de Issenangeralm. Hier wordt de drank op natuurlijke wijze gekoeld en ook gedronken. Na de middagpauze nemen we het bergpad aan de Issenangeralm omlaag tot in het dorpje Neder en nemen de afslag naar het dalstation van de Elferlift. We wandelen langs een hoogteweg om later terug af te dalen tot aan de Elferlift. Aan de Elferlift nemen we de autocar terug naar het hotel. Eventueel voor de liefhebbers: men kan ook van het dalstation van de Elferlift langs het dal verder wandelen tot in Fulpmes  en verder naar het hotel.

Avondmaal in het hotel.

Dag 4

We vertrekken na het ontbijt met de autocar tot Ranalt. Vandaar stappen we langs de rivier de Ruetz, de levensader van het Stubaital. De wandelroute begint op de rechteroever van de rivier de Ruetz en verloopt dalinwaarts. Het landschap werd gevormd door vele lawines en modderstromen. We houden een korte pauze in de Tschangelair Alm van waaruit we verder wandelen tot aan de Grawawaterval. Hier genieten we van de helende werking van de waterval. Vrije tijd voor het facultatief middagmaal in de Grawaalm. Namiddag nemen we het pad langs de waterval omhoog, langs twee uitzichtplatvormen tot aan de Sulzeraualm. Tijdens deze wandeling kan men zien hoe de Ruetz soms een rustig watertje is en even verderop een wilde rivier die zich in een spleet naar beneden stort. Van de Grawawaterval rijden we terug met de autocar naar het  hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 5

Na een stevig ontbijt wandelen we naar het dalstation van het natuurgebied Schlick 2000. We nemen de lift tot het bergstation Kreuzjoch en wandelen over de bergtop tot aan de Sennjochhütte (indien ze open is). Hier hebben we mooie vergezichten over de andere kant van het dal: het Serlesgebergte, oude Habicht en de Elfer. We wandelen dalafwaarts via de Knappenhütte tot aan de Galtalm. Hier nuttigen we ons facultatief middagmaal. We vervolgen onze wandeling door de bossen tot aan Vergör waar we een kleine drankpauze inlassen. We vervolgen onze weg tot aan het dalstation van de Kreuzjochlift. Avondmaal in het hotel.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar het dalstation van de Elferlift. We nemen de lift naar het bergstation van de Elfer. We wandelen omhoog tot aan de Elferhütte en we vervolgen ons pad via de Panoramaweg naar de Habicht. Wandelaars krijgen onderweg interessante informatie over bloemen en de bijzondere cyclus van de flora in de Alpen. "Waarom is deze bloem blauw, maar deze rood?” Op deze route komen de wandelaars langs de verschillende geologische zones in het Elfergebied. De langzame, maar gestage veranderingen in de bergwereld kan men van de verschillende gesteentesoorten aflezen en ze geven informatie over de geschatte leeftijd van de aarde. Na deze spannende wandeling kan je in de gezellige hut Karalm terecht voor het facultatief middagmaal. Terugkeren naar het hotel doen we al wandelend door het Pinistal met eventueel een kleine stop. We komen langs de aankomstweide van de paragliders.

Dag 7

Na ons ontbijt vertrekken we naar Diepenbeek met de nodige stops onderweg.
top