Thüringen - Hotel Kammweg
Wandelvakanties

Thüringen - Hotel Kammweg plus

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

WANDELVAKANTIE 7 DAGEN

We verblijven in het hartje van het Thüringer Woud en ontdekken al wandelend het Nationaal Park Hainich met zijn fascinerend boomkroonpad (500 m), behorend tot het werelderfgoed van de Unesco. De volgende dagen verslijten we onze wandelschoenen in het Thüringse middelgebergte op en rond de Rennsteig. (168,2 km tussen Hörsel (Eisenach) en Blankenstein aan de Saale over de hoogten van het Thüringer Wald, het Thüringse Schiefergebergte en het Frankenwald.)
Deze historische wandelweg over de hoge kamlijn van Duitslands oudste en beroemdste wandelweg is met zijn talrijke grenspalen een ware getuigenis van de Duitse geschiedenis.
De Oberweissbacher Bergbahn, de steilste spoorbaan ter wereld, brengt ons naar de panoramaweg Schwarzatal, Thüringens mooiste wandelweg. Tussendoor brengen we een bezoek aan Erfurt, de hoofdstad van Thüringen met zijn gezellige Altstadt, prachtige Dom en het bloemenparadijs Egapark. Ook het Fröbelmuseum en de Olitäten geschiedenis met de Buckelapotheker zijn toeristische trekpleisters van de streek. 

Bij alle wandelingen individuele keuze uit verschillende afstanden met Nederlandstalige begeleiding en wandelboekje.

Hotel Kammweg plus

Hotel Kammweg is gelegen op de Rennsteig, de koningin van de Duitse wandelwegen.

Kamers

Alle kamers met bad of douche, haardroger, satelliet-tv, telefoon, en gratis WLAN. Wellness met zwembad en thermen om de wandelvermoeidheid weg te spoelen. 

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 7. Het restaurant voorziet in typische Thüringer specialiteiten.

Bij de 3 wandeldagen in Thüringen Woud, lunchpakket inbegrepen. 

Bezoeken

Inkomgelden ± € 35: 

  • Natuurpark Hainich (boomkronenpad)
  • Bergbaan
  • Egapark
  • Fröbelmuseum
  • Bratwurstmuseum

Kledij

Goede wandelkledij en stevige wandelschoenen vereist.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Thüringen - 7 dagen

Wandelreis Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

We vertrekken in Diepenbeek om 06.30 uur langs de Duitse autowegen via Aken, Keulen, Olpe, Wetzlar, Bad Hersfeld, Eisenach naar Hütscheroda (gezamenlijke vrije lunch in Hotel Herrenhaus). Na de lunch  rijden we naar Forsthaus Thiemsburg voor een bezoek aan het Nationaal Park Hainich met zijn fascinerend boomkronenpad (500 m), met zijn 44 m hoge boomtoren verheven tot werelderfgoed van de UNESCO. Op “het dak van het oerwoud” een schitterende panoramische blik! In het nabijgelegen natuurparkcentrum ontdekken we “Het leven boven en onder de aarde”! Daarna via Arnstadt naar Neustadt am Rennsteig in het hartje van het Thüringen Woud. Avondmaal: driegangenmenu in buffetvorm.

Dag 2 - Rennsteig, historische wandelweg van het Thüringen Woud

Na  het ontbijtbuffet met de autobus naar Masserberg (mogelijkheid tot vrije lunch  in Friedrichshöhe). De Rennsteig, op de hoge kamlijn van het Thüringse middelgebergte, is Duitslands oudste en beroemdste wandelweg. Deze goed gemarkeerde weg van 168,2 km (Hörschel/Werra tot Blankenstein/Saale) is noch kunstvol, noch nieuw aangelegd. Dit bergpad was de grens-, koerier- en handelsweg... een met historische grensstenen gemarkeerde getuigenis van de Duitse geschiedenis. We volgen het traject van Masserberg naar Neuhaus am Rennweg over 21 km langs Friedrichshöhe, het kleinste dorpje van Thüringen. Andere wandelafstanden zijn  4 - 6 (naar Werrabron/lus) - 9 - 10 - 13 km. Mogelijkheid om de glasstad Lauscha te bezoeken. (Hangt af van de gekozen wandelafstand.)

Dag 3 - Erfurt, hoofdstad van Thüringen

Na het ontbijtbuffet met de autobus naar Erfurt. In de voormiddag bezoek aan het “Thüringse Rome” met zijn gezellige Altstadt, Fischmarkt, Krämerbrücke en de prachtige gotische Mariendom. Vrije lunch en tijd voor shopping. Namiddag wandelen we door het bloemenparadijs van het Egapark.

Dag 4 - Panoramaweg Schwarzatal - Rennsteig

Na het ontbijtbuffet met de autobus naar Masserberg (Lunchpakket). Door het bergdorpje Masserberg – huizen met typische leisteen versierde gevels – zoeken we de panoramaweg Schwarzatal op naar de Massermühle (4 km). Een flinke klimpartij brengt ons naar het kleine skidorpje Altenfeld (9 km). Van hieruit beklimmen we de “Totenweg” naar Grossbreitenbach of naar Neustadt am Rennsteig. Wandelafstanden: 4 - 9 - 14,5 - 16,5 km.

Dag 5 - Rennsteig en Nevendallen Ochsental/Gehren

Alle wandelingen vertrekken vanaf ons hotel Kammweg (lunchpakket). Rennsteig: 5 km (naar Dreiherrenstein) – 10,8 km (naar Bahnhoff Rennsteig). Gehren: 12,4 km. Oberhof Ronndel: 25,9 km. De autobus komt wandelaars ophalen aan de respectievelijke eindpunten.

Dag 6 - panoramaweg Schwarzatal

Na het ontbijtbuffet met de autobus naar Mellenbach-Glasbach (lunchpakket). Met zijn 136 km heerlijke wegen en paden rond een van de mooiste bergrivieren van Thüringen, de Schwarza. Thürings mooiste wandelweg verbindt de toppen van het Thüringen Woud over het Schiefergebergte met het burchtenlandschap van de Saale.  We nemen de Oberweissbacher Bergbahn (25 % stijging – steilste spoorbaan ter wereld) tot aan het bergstation Lichtenhain. Kleine wandeling van 1,250 km naar het Fröbelmuseum. In dit wondermooie vakwerkhuis maken we kennis met Friedrich Fröbel, de grondlegger van de kleutertuin en met de grote traditie van de Olitätenhandel van de Buckelapotheker. Na het bezoek aan het museum en de grootste dorpskerk van Thüringen verkennen we de Schwarzatal panoramaweg naar de Fröbeltoren (784 m) met schitterende uitzichten over het Thüringen Woud. Wandelafstanden: 5 - 8 - 11 km. Met de trein en bergbaan vanaf Cursdorf terug naar het dalstation.

Dag 7

Na het ontbijtbuffet met de autobus naar Holzhausen voor een bezoek aan het Thüringer Bratwurstmuseum met een rondleiding over de geschiedenis en de traditie van Thüringse Bratwurst. Proeverij en mogelijkheid tot een vrij gezamenlijk middagmaal alvorens door te reizen naar Diepenbeek. Aankomst: +/- 21.00 uur.

top