Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

HISTORISCHE GENTSE TOPPERS (Gentse monumenten en de Leie)

Deze tweedaagse laat ons kennis maken met het kloppend hart van het levendige historisch centrum van Gent (inclusief plaatselijke “smaakmakers”) alsook een stukje natuur en rust aan de rand.

In het centrum passeren we o.a. het STAM, de Bijlokesite, de Graslei en Korenlei, Korenmarkt, Stadshal, Belfort, KNS, Sint-Baafskathedraal (met het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck), stadhuis, Graffitistraatje, Vrijdagmarkt, Patershol, het groot vleeshuis aan de Groentemarkt, Vismarkt & Veerleplein, Gravensteen…

We maken van de gelegenheid gebruik om een luswandeling (6 km) te maken in het natuurpark “Levende Leie-Bourgoyen-Ossemeersen” (gebied van ± 230 ha groot: de Leievallei op haar mooist) gelegen aan de rand van Gent. Dit domein biedt een typisch Oost-Vlaams landschap en is een waardevol natuurgebied dat van de stadsuitbreiding gespaard is gebleven. Het open landschap in het valleigebied van de Leie bestaat vnl. uit graslanden doorsneden met sloten en grachten. Watervogels zijn er veelvuldig aanwezig (de Grutto staat symbool voor het gebied).

Dit gebied wordt ook wel eens de “Wilde Gentse floraliën” genoemd en heeft een bezoekerscentrum.

In dit natuurpark gaan ook wandelingen door onder de noemer “Van Eyck en het Lam Gods: flora”.


Reisdata
zaterdag 7 aug tot zondag 8 aug

Bekijk data en prijzen

Europahotel

Een modern en trendy hotel aan de oevers van de Leie in de groene rand van Gent. 

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen stijlvolle brasserie en een unieke ligging in het groen. 

Kamers

De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, minibar, gratis wifi, vergrootspiegel, Nespresso koffiemachine en haardroger. De badkamer heeft een inloopdouche/bad en toilet. 

Eten en drinken

We verblijven hier in halfpension waardoor we 's avonds genieten van een heerlijk driengangenmenu en 's morgens van een uitgebreid ontbijt.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 7 aug tot zondag 8 aug 2 dagen / 1 nachten € 165
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 34
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

2 dagen – Gentse historische toppers

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Deze tweedaagse laat ons kennis maken met het kloppend hart van het levendige historisch centrum van Gent (inclusief plaatselijke “smaakmakers”) alsook een stukje natuur en rust aan de rand.

DAG 1

Vertrek naar Gent waar we aankomen aan de Bijlokesite. Na een toelichting betreffende deze historische plek (inclusief ’t Stedelijk Museum STAM) maken we een tocht langs de Leie naar het historisch centrum (“De Kuip”) van Gent. We bezoeken het historisch centrum met o.a. de Graslei, Korenlei, Sint-Michielskerk, Korenmarkt (met het historisch postgebouw, de Sint-Niklaaskerk en het kunstwerk “de Broche”), Klein Turkije, Klokke Roeland en “de maagd” van kunstenaar Michel Borremans, de stadshal, Hoogstraat (winkelstraat), Belfort, Lakenhallen, KNS/NTG…

Vrij middagmaal of meegebracht lunchpakket aan het Sint-Baafsplein. Daarna zetten we ons bezoek aan het historisch centrum verder met onder andere de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods, Achtersikkel, Botermarkt en stadhuis, Werregare/kunstenaarsoefenstraatje (canvas voor straatkunstenaars), de Vrijdagmarkt (met het Toreke, standbeeld van Jacob van Artevelde, de Vooruit, kanon “De Dulle Griet”…), “Hel” en “Hemel” (Kraanlei) en de speciale behangerswinkel “Huize Priem”, Huis van Alijn en poppentheater “Pierke Pierlala”, Patershol, Grote Oude Vleeshal…
We trekken verder naar de Gras- en Korenlei voor wat vrije tijd. Nadien naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 2

Check-out na een heerlijk ontbijt. Dan start een wandeltocht richting naar en doorheen het Citadelpark (stadspark van Gent), passage langs MSK (Museum voor Schone Kunsten) en velodroom “Het Kuipke”, vervolgens langs de Leie/Coupure naar het centrum van Gent waar we onder andere de Groentemarkt (cuberdonkraampjes, mosterdzaak “Tierentijn” en de frituur van Sergio Herman), de Vismarkt, het Veerleplein, Gravensteen, designmuseum… passeren.

’s Middags vrij middagmaal en vrije tijd. 
Daarna vertrekken we met de autocar naar natuurpark Bourgoyon-Ossemere (rand Gent). Er is een toelichting bij het bezoekerscentrum en het park. Vervolgens start van de natuurwandeling van 6 km. (Alternatieve afstanden van 2 en 4 km via bewegwijzerde luswandelingen.)
En dan is er helaas al een einde gekomen aan deze heerlijke tweedaagse en keren we huiswaarts.

top