Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge
City- & minitrips

Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Tijdens deze unieke tweedaagse bezoeken we een aantal belangrijke plaatsen gelinkt aan WO I. De eerste dag bezoeken we o.m. Essex Farm Cemetery, Poperinge, Lyssenthoek, wijnboer, Ieper centrum. Dag twee: rondrit Belgische begraafplaatsen, Dodengang, Diksmuide o.a. het Begijnhof, de Sint-Niklaaskerk en het museum aan de IJzer. Met dit tweedaags programma brengen wij jou een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

INBEGREPEN PAKKETPRIJS 

  • 2 x middagmaal
  • 2 x avondmaal
  • 1 x ontbijt
  • Alle inkomgelden
  • Reisbegeleiding

Reisdata
zaterdag 9 mei tot zondag 10 mei
zaterdag 20 jun tot zondag 21 jun
maandag 27 jul tot dinsdag 28 jul
zaterdag 8 aug tot zondag 9 aug
zaterdag 22 aug tot zondag 23 aug

Bekijk data en prijzen

Hotel Best Western Flanders Lodge

Wij logeren in het Best Western Flanders Lodge Hotel, net buiten het centrum van Ieper.

Kamers

Simpele, elegante kamers die beschikken over vele moderne faciliteiten en een eigen badkamer, gratis draadloze internetverbinding.

Eten en drinken

Ons hotel staat bekend om zijn lekkere ontbijt en avondeten. Extra avondeten dag van vertrek.

Bezoeken

Inkomgelden zijn inbegrepen in de pakketprijs.

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (Voor EU-burgers). Gezondheid: haal bij je ziekenfonds een ziekteverzekeringspasje.

Munten

Euro

Netspanning

220 V.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
zaterdag 9 mei tot zondag 10 mei 2 dagen / 1 nachten € 209
1
Reserveer
zaterdag 20 jun tot zondag 21 jun 2 dagen / 1 nachten € 209
1
Reserveer
maandag 27 jul tot dinsdag 28 jul 2 dagen / 1 nachten € 209
1
Reserveer
zaterdag 8 aug tot zondag 9 aug 2 dagen / 1 nachten € 209
1
Reserveer
zaterdag 22 aug tot zondag 23 aug 2 dagen / 1 nachten € 209
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Inkomgelden inbegrepen
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Ieper - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

FRONTTOUR IEPER-IJZER

WERELDOORLOG I EN DE WEDEROPBOUW

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. In 2018 werd het einde van deze oorlog herdacht. Tijdens deze unieke tweedaagse bezoeken we een aantal belangrijke plaatsen gelinkt aan WO I en hebben we aandacht voor de wederopbouw in de Westhoeksteden Ieper & Diksmuide. De eerste dag bezoeken we een aantal plaatsen van de Britse sector met in de voormiddag een bezoek aan Hill 60, the Bluff (Palingbeek) en Hooge Crater. In de namiddag verkennen we de streek rond Passendale en eindigen we met een stadswandeling in het heropgebouwde Ieper, waarmee we de link leggen naar de naoorlogse periode. Op dag 2 bezoeken we de veel rustigere, maar daarom niet minder interessante Belgische sector rond Diksmuide. We hebben aandacht voor de aanwezigheid van zowel de Belgische als de Duitse troepen en brengen ook een bezoek aan de volledig heropgebouwde stad Diksmuide. Met dit tweedaags programma brengen wij jou een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

Dag 1 - BRITS FRONT – IEPER EN DE WEDEROPBOUW

Vertrek in de vroege ochtend, vanuit Diepenbeek, richting Ieper. Met onderweg nog een mogelijke tussenstop in Wetteren. Aankomst te Zillebeke voor ons bezoek aan Hill 60, de Duitse bunkers, de Britse mijnkraters en het oorlogslandschap. Ook in de voormiddag trekken we nog door naar De Palingbeek en the Bluff waar we een zicht krijgen op het zuidelijk deel van het front. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Hooge Crater Museum, waar het daarna tijd is voor een gezamenlijke lunch. Na de lunch brengen we een bezoek aan Tyne Cot Cemetery, de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. In de late namiddag maken we een stadswandeling doorheen Ieper en komen we langs de Lakenhallen, de kathedraal en St George’s Memorial Church. Hierna door naar ons hotel voor de check-in en een heerlijk avondmaal. Omstreeks 19.30 uur vertrekken wij naar de Last Post. Deze dagelijkse plechtigheid, die al sinds 1928 bestaat, mag natuurlijk niet ontbreken op deze 2-daagse reis.

Dag 2 - BELGISCH FRONT IJZER – DIKSMUIDE EN DE WEDEROPBOUW

Na een lekker ontbijt vertrekken wij weer uit ons hotel richting Diksmuide om een bezoek te brengen aan de Belgische begraafplaats in Keiem. Dan rijden we door naar de Duitse verzamelbegraafplaats in Vladslo met het beeldenpaar van Käthe Kollwitz. In de voormiddag bezoeken we ook nog de Dodengang, het belangrijkste Belgische loopgravencomplex en het museum. Voor het middagmaal gaan we richting Diksmuide, waar je de keuze hebt uit 2 soorten maaltijden. ’s Namiddags gaan we dan op verkenning in Diksmuide dat volledig heropgebouwd werd. Als laatste halte stoppen we in Steenstrate, waar we het gedenkteken van de eerste gasaanvallen van 1915 terugvinden. Tegen de vroege avond keren wij terug naar ons hotel voor het extra avondmaal. Hierna zetten wij onze terugrit in naar Diepenbeek. Aankomst in de avond.

top