Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge
City- & minitrips

Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Tijdens deze unieke tweedaagse bezoeken we een aantal belangrijke plaatsen gelinkt aan WO I. De eerste dag bezoeken we o.m. Essex Farm Cemetery, Poperinge, Lyssenthoek, wijnboer, Ieper centrum. Dag twee: rondrit Belgische begraafplaatsen, Dodengang, Diksmuide o.a. het Begijnhof, de Sint-Niklaaskerk en het museum aan de IJzer. Met dit tweedaags programma brengen wij jou een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

INBEGREPEN PAKKETPRIJS 

  • 2 x middagmaal
  • 2 x avondmaal
  • 1 x ontbijt
  • Alle inkomgelden
  • Reisbegeleiding

Hotel Best Western Flanders Lodge

Wij logeren in het Best Western Flanders Lodge Hotel, net buiten het centrum van Ieper.

Kamers

Simpele, elegante kamers die beschikken over vele moderne faciliteiten en een eigen badkamer, gratis draadloze internetverbinding.

Eten en drinken

Ons hotel staat bekend om zijn lekkere ontbijt en avondeten. Extra avondeten dag van vertrek.

Bezoeken

Inkomgelden zijn inbegrepen in de pakketprijs.

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (Voor EU-burgers). Gezondheid: haal bij je ziekenfonds een ziekteverzekeringspasje.

Munten

Euro

Netspanning

220 V.

Activiteiten

Ieper - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

FRONTTOUR

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Tijdens deze unieke tweedaagse bezoeken we een aantal belangrijke plaatsen gelinkt aan WO I. De eerste dag bezoeken we o.m. Essex Farm Cemetery, Poperinge, Lyssenthoek, wijnboer, Ieper centrum. Dag twee: rondrit Belgische begraafplaatsen, Dodengang, Diksmuide o.a. het Begijnhof, de Sint-Niklaaskerk en Museum aan de IJzer. Met dit tweedaags programma brengen wij jou een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

Dag 1 - POPERINGE - IEPER

We starten met een bezoek aan Essex Farm Cemetery waar de Canadese militaire arts en dichter John Mc Crae in deze vooruitgeschoven hulppost zijn wereldberoemde gedicht ‘In Flanders Fields’ schreef.

Daarna rijden we door naar Poperinge, naar Lyssenthoek waar tijdens WO I een hospitaal was dicht bij de frontlijn. De begraafplaats bij café De Boonaert langs de Boescheepseweg werd ook 'Remy Siding' genoemd, naar de landbouwer die vlak bij de toenmalige spoorweg (later Frans-Vlaanderenweg) een hoeve had. Op 'Lyssenthoek' vinden we graven van Britten, Franse militairen en Chinese arbeiders. Middagmaal in De Leene (Poperinge). Vlak na de lunch brengen we een bezoekje met degustatie aan één van de wijnboeren die de streek rijk is. Vervolgens rijden we door naar Ieper waar we een wandeling maken langs een deel van de vestingen en doorheen de heropgebouwde stad Ieper komen we langs de beroemde Lakenhallen, de kathedraal en Saint George’s Memorial Church. Hierna door naar ons hotel voor de check-in en een heerlijk avondmaal. Omstreeks 19.30 uur vertrekken wij naar de Last Post. Deze dagelijkse plechtigheid vindt al plaats al sinds 1928.

Dag 2

Na een lekker ontbijt vertrekken wij terug uit ons hotel richting Diksmuide. Via een rondrit brengen we een bezoek aan de Belgische begraafplaats in Keiem, de Duitse begraafplaats in Vladslo met de bekende beelden van het ‘treurende ouderpaar’ van Käthe Kollwitz en het gehucht Oud Stuivekens, nu O.L.V.-Hoekje. De oude toren van de vroegere parochiekerk was een Belgische voorpost tijdens WO I. Op het puin van de kerktoren is er een oriëntatietafel waar belangrijke plaatsen uit de oorlog aangeduid zijn. Via de Dodengang rijden we dan naar Diksmuide voor het middagmaal. In de namiddag gaan we op verkenning in het heropgebouwde Diksmuide. We bezoeken o.a. het Begijnhof, de Sint-Niklaaskerk, het stadspark en we gaan ook een kijkje nemen in de verhalenkelder die de stad rijk is. Tegen de vroege avond keren wij terug naar ons hotel voor het avondmaal.

top