Ahrvallei en Eifel - Hotel Seta
City- & minitrips

Ahrvallei en Eifel - Hotel Seta

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Ahrvallei, een goed alternatief voor de Moezel als je een wijntrip wil maken. De steile hellingen van de vallei zijn volledig beplant met wijngaarden en de vallei wordt niet voor niets het ‘rode wijnparadijs’ genoemd. Wij bezoeken de mooiste dorpjes zoals Altenahr, Mayschoss, Ahrweiler. Deze vallei wordt omringd door het prachtige gebied van de Eifel. Het kasteel van Satzvey, Bad Münstereifel, Gerolstein en Monschau zullen na deze reis niet langer onbekend in de oren klinken.

Hotel Seta

We logeren in Bad Neuenahr.

Faciliteiten

Gratis toegang tot de Ahrthermen, gebruik van wellness met klein zwembad, sauna en stoombad (badjas aanwezig op de kamer). Gratis wifi overal in het hotel.

Kamers

Alle kamers met douche of bad, toilet, haardroger, telefoon, satelliet-tv en radio.

Eten en drinken

Verblijf in een viersterrenhotel, op basis van halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 3. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangenmenu.

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden ± € 30/persoon

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Ahrvallei en Eifel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De Ahrvallei is een goed alternatief voor de Moezel als je een wijntrip wil maken. Vlak over de grens, tussen Moezel, Rijn en Eifel, ligt deze streek. Het Eifelgebied en de Ahrvallei zijn bekend om hun wandel- en fietsroutes maar zijn zeker bekend om hun water en rode wijn.

Dag 1: Prüm - Gerolstein - Blankenheim - Ahrweiler

Onze eerste stop is Prüm, met zijn abdijkerk, koffiestop. Nadien naar Gerolstein. Bij aankomst brengen we een bezoek aan het Verlosserskerkje. Aansluitend zetten we onze tocht verder richting Blankenheim, een mooi middeleeuws stadje met kleine straatjes en trappen, 16de-eeuwse stadspoorten en romantische vakwerkhuizen. In dit plaatsje ontspringt van onder een piepklein huisje de rivier de Ahr. Gelegenheid tot vrije lunch. Zo belanden we dan in de Ahrvallei. Vooraleer we de echte wijngaarden tegenkomen rijden we langs Altenahr. Ooit was dit één van de meest bezochte dorpen van het Ahrtal. De ruïne van Burg Are draagt bij tot de sfeer. Wij rijden verder langs de Ahrwijngaarden tot het middeleeuwse stadje Ahrweiler. Hier wandelen we langs de wallen, tot in het gezellige centrum van dit toeristische stadje. Verder dan naar onze verblijfplaats Bad Neuenahr. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Bad Münstereifel – Mayschoss – Bad Neuenahr

Na een heerlijk en rijkelijk Duits ontbijt vertrekken we naar Bad Münstereifel. Een stadswandeling brengt ons langs een schitterend ommuurd middeleeuws stadscentrum met een volledig bewaard gebleven stadsmuur, vier massieve poorten en een kasteel. Trotse burgerwoningen, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en lieflijke brugjes over de Erft. Maar Bad Münstereifel is ook de shoppingstad voor de dames, en ook voor de heren… met heel wat outletwinkels van de grootste merken. Na een vrije lunch in Bad Münstereifel bezoeken we in Mayschoss de oudste wijncoöperatie ter wereld en de grootste wijnproducent van de Ahrstreek. Na bezichtiging van deze indrukwekkende wijnkelders uit 1868 mag een proevertje zeker niet ontbreken. Na deze degustatie terug naar ons hotel, en bezoeken we al wandelend het mooie mondaine kuuroord Bad Neuenahr, of genieten we van de wellness in ons hotel of van de fitnessruimte. Of waarom niet naar de Ahrthermen! ’s Avonds weer een heerlijk driegangenmenu.

Dag 3: Maria Laach - Burg Satzvey - Monschau

Na nog wat vrije tijd in ons hotel, of in het stadje verlaten we de Ahrvallei en brengen een bezoek aan de abdij van Maria Laach, bekend omwille van haar Benedictijner abdij, een mooi voorbeeld van Rijnlandse Romaanse bouwstijl. In de onmiddellijke omgeving heb je de Laacher See. Dit is een restant van een vulkanische ontploffing zo’n 12.000 jaar geleden en is meteen ook de grootste Maar in de Vulkaaneifel. We zetten onze tocht verder naar het romantische kasteel Satzvey, een van de best bewaarde, particuliere, middeleeuwse waterburchten in Duitsland, gelegen in het noordelijke Eifeldistrict in de stad Satzvey Mechernich. Hopelijk mogen we binnen ook een kijkje nemen! Na ons bezoek zetten we onze weg verder naar onze laatste halte: Monschau, een kleine historische stad in de Duitse deelstaat Nordrein-Westfalen. Het ligt in de smalle en diepe vallei van de Roer, op vier kilometer van de Belgische grens. Gebouwd tussen de heuvels, heeft Monschau met zijn vakwerkhuisjes en kleine winkelstraatjes een nostalgische aanblik. Na dit bezoek zit dit snoepreisje erop, en rijden we terug richting Diepenbeek. Maar we hebben wel genoten van enkele toffe dagen in het natuurpark Eifel.

top