Europees Trio - Hotel Simons Plaza
City- & minitrips

Europees Trio - Hotel Simons Plaza

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Je moet niet altijd ver reizen om te genieten! Waarom niet eens een rustig en gevarieerd weekend, er even tussenuit bij de buren... zowel in Luxemburg, Duitsland als in Frankrijk. We bezoeken de stad Luxemburg in al haar facetten, met als afsluiter de degustatie van een frisse Moezelwijn. In de oudste stad van Duitsland, Trier, duiken we in het Romeinse verleden. In Frankrijk bezoeken we de Moezelstad Metz, met haar “glazen” kathedraal.

Reisdata
zaterdag 12 dec tot zondag 13 dec
zaterdag 28 aug tot zondag 29 aug 2021
zaterdag 13 nov tot zondag 14 nov 2021
zaterdag 11 dec tot zondag 12 dec 2021

Bekijk data en prijzen

Hotel Simons Plaza

Zéér verzorgd en modern hotel in het Groothertogdom Luxemburg. 

Kamers

Alle kamers zijn afgewerkt met mooie materialen. Kamer met douche, tv en minibar. 

Eten en drinken

's Avonds verzorgde driegangenmaaltijd. ‘s Morgens een goed ontbijtbuffet. Gezellige en ruime hotelbar met terras.

Bezoeken

Facultatieve bezoeken (prijzen onder voorbehoud):

  • Bezoek wijnkelder: € 12/persoon 
  • Bezoek Romeins Trier: € 4,00/persoon.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Zowel in Luxemburg, Frankrijk als Duitsland gebruiken we de euro.

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 12 dec tot zondag 13 dec 2 dagen / 1 nachten € 165
1
Reserveer
zaterdag 28 aug tot zondag 29 aug 2021 2 dagen / 1 nachten € 165
1
Reserveer
zaterdag 13 nov tot zondag 14 nov 2021 2 dagen / 1 nachten € 165
1
Reserveer
zaterdag 11 dec tot zondag 12 dec 2021 2 dagen / 1 nachten € 165
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 39
  • 2 x dagreis


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Europees Trio - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Weekend over de grenzen. Luxemburg - Trier - Metz


Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Via een vlotte route houden we onderweg halt voor een korte ontbijtstop in Luxemburg, zodat je ook nog voordelig rookwaren of alcohol kan aankopen. Het Groothertogdom Luxemburg is onze kleinste buur… maar niet de minste. In de voormiddag verkennen we de mooi gelegen stad Luxemburg, met allereerst een verkenning van het plateau van Kirchberg, waar tegenwoordig heel wat internationale organisaties gehuisvest zijn. Aansluitend rijden we verder naar het hartje van de stad voor een stadswandeling. Je ontdekt Luxemburg als een hippe, moderne stad met veel aandacht voor haar verleden zoals de kazematten, het verdedigingsstelsel dat Luxemburg te danken heeft aan zijn unieke ligging op een rots, de “Bock”. Nadien is er nog tijd voorzien voor een vrij middagmaal, shopping of een terrasje… We verlaten Luxemburg om aan de Moezel de stadsdrukte te vergeten. We nemen een verfrissend aperitief* in één van de talrijke wijnhuizen aan de Luxemburgse zijde en laten ons (in het Nederlands!!) alle geheimen vertellen van die frisse schuimwijnen. In de vooravond aankomst in ons prima hotel. Kamerverdeling en avondmaal in het hotel. Later op de avond kan je nog doorzakken in de bar of op het terras van het hotel.

Dag 2

Na het Duitse ontbijtbuffet zijn we sterk genoeg om onze wandeling doorheen Trier te kunnen aanvatten. De stad, de oudste van Duitsland, heeft flink wat te bieden uit de Romeinse tijd zoals het amfitheater*, de Porta Nigra en de resten van de thermen, net zoals enkele schitterende religieuze gebouwen van Romeinse basilica tot Duitse praalbarok. Voeg daarbij een autovrij centrum en je hebt alle ingrediënten voor een boeiende zondagvoormiddag. Vrij middagmaal (geniet dit keer van de Duitse moezelwijnen). In de namiddag rijden we doorheen het land van Moezel en Saar richting zuiderbuur Frankrijk, het derde luikje in ons Europees Trio. Metz is de Franse parel aan de Moezel. Voor Vlamingen vaak een onbekende stad die nochtans heel wat fraais te bieden heeft: de Saint Etiennekathedraal, de Place du Théâtre, de Moezelkades… en niet te vergeten: Metz noemt zich de meest groene stad van Frankrijk! Met een stadswandeling verkennen we al dat moois. Op de terugreis houden we nog halt voor een vrij avondmaal.

2 dagen – Weekend over de grenzen. Luxemburg – Trier – Metz: nu in een prachtige kerstsfeer

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Via een vlotte route houden we onderweg halt voor een korte ontbijtstop in Luxemburg, zodat je ook nog voordelig rookwaren of alcohol kan aankopen. Het Groothertogdom Luxemburg is onze kleinste buur… maar niet de minste. In de voormiddag verkennen we de mooi gelegen stad Luxemburg, met allereerst een verkenning van het plateau van Kirchberg, waar tegenwoordig heel wat internationale organisaties gehuisvest zijn. Aansluitend rijden we verder naar het hartje van de stad voor een stadswandeling. Je ontdekt Luxemburg als een hippe, moderne stad met veel aandacht voor haar verleden zoals de kazematten, het verdedigingsstelsel dat Luxemburg te danken heeft aan zijn unieke ligging op een rots, de “Bock”. Nadien is er nog tijd voorzien voor een vrij middagmaal En bezoek aan onze eerste kerstmarkt. We verlaten Luxemburg om aan de Moezel de stadsdrukte te vergeten. We nemen een verfrissend aperitief* in één van de talrijke wijnhuizen aan de Luxemburgse zijde en laten ons (in het Nederlands!!) alle geheimen vertellen van die frisse schuimwijnen. In de vooravond aankomst in ons prima hotel. Kamerverdeling en avondmaal in het hotel. Later op de avond kan je nog doorzakken in de bar of op het terras van het hotel.

DAG 2

Na het Duitse ontbijtbuffet zijn we sterk genoeg om onze wandeling doorheen Trier te kunnen aanvatten. De stad, de oudste van Duitsland, heeft flink wat te bieden uit de Romeinse tijd zoals het amfitheater*, de Porta Nigra en de resten van de thermen, net zoals enkele schitterende religieuze gebouwen van Romeinse basilica tot Duitse praalbarok. Voeg daarbij een Duitse kerstmarkt in het autovrij centrum en je hebt alle ingrediënten voor een boeiende zondagvoormiddag. Vrij middagmaal (geniet dit keer van de Duitse moezelwijnen). In de namiddag rijden we doorheen het land van Moezel en Saar richting zuiderbuur Frankrijk, het derde luikje in ons Europees Trio. Metz is de Franse parel aan de Moezel. Voor Vlamingen vaak een onbekende stad die nochtans heel wat fraais te bieden heeft: de Saint Etiennekathedraal, de Place du Théâtre, de Moezelkades… en niet te vergeten: Metz noemt zich de meest groene stad van Frankrijk! Tijd voor onze laatste kerstmarkt. Op de terugreis houden we nog halt voor een vrij avondmaal.

top