Rijn in Vlammen - Land & Golfhotel Stromberg
City- & minitrips

Rijn in Vlammen - Land & Golfhotel Stromberg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Rhein in Flammen is een indrukwekkend feest op de Rijn met als apotheose een immens vuurwerkspektakel. Elk jaar weer willen duizenden mensen dit schouwspel meemaken! Wanneer de donkere nacht is ingetreden, varen meer dan vijftig prachtig versierde schepen stroomafwaarts op de Rijn. Het hele konvooi vaart door de vele Rijnbochten langs Bengaalse vuren en burchten verlicht door een spetterend vuurwerk. Het avondmaal voorafgaand aan het vuurwerk is natuurlijk al varend aan boord van het Rijnschip. Tijdens deze reis is in ons programma een bezoek voorzien aan Rüdesheim. We bezoeken ook nog Beethovens geboortestad, tevens de voormalige West-Duitse hoofdstad, Bonn.

Land & Golfhotel Stromberg

We overnachten en verblijven in een prachtig golfhotel gelegen in een oase van rust en groen, wat deze reis echt onvergetelijk maakt. 

Faciliteiten

Naast een 18-holes golfbaan is er ook een spa van 2500 m² met binnen- en buitenzwembad. Er zijn gratis fietsen beschikbaar en er is een fitnessruimte. 

Kamers

De prachtige kamers in landelijke stijl zijn uitgerust met een satelliet-tv, een badkamer met douche en haardroger en kluis. Gratis wifi in het hele hotel. 

Eten en drinken

Het hotel heeft twee restaurants en in het weekend kan
je in de bar genieten van livemuziek en dans. 

Verblijf in halfpension, beginnend dag 1 met avondmaal in het hotel en eindigend met ontbijt op
dag 3 in het hotel. 

Bezoeken

Ehrenbreitstein + kabelbaan + kabelspoor Rüdesheim: ± € 25 p.p.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Rijn in vlammen - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

We rijden langs de Duitse autosnelwegen om in de late voormiddag aan te komen in Koblenz de stad waar Moezel en Rijn elkaar terugvinden. Maar de stad die ook bekend is om “das Deutsche Eck”, zijn rijke geschiedenis aan gebouwen en pleinen die meer dan 2000 jaar teruggaan maar ook de vele kerken die we er terugvinden. Na een vrij middagmaal is er in de namiddag een facultatief bezoek voorzien aan de vesting Ehrenbreitstein met prachtig zicht op de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn, die bereikbaar is met de kabelbaan. In de late namiddag zetten we onze tocht verder naar ons mooi hotel in Stromberg waar we nog kunnen genieten van de spa-faciliteiten om daarna de dag af te sluiten met een niet te versmaden afneembuffet.

Dag 2

Een uitgebreid ontbijt en/of een zwempartijtje gaan onze volgende uitstap vooraf. Rüdesheim am Rhein, het wijndorp bij uitstek. Een geleide wandeling brengt ons naar romantische nauwe steegjes met oergezellige wijnhuizen en ontelbare ‘Strausswirtschaften’, in het bijzonder de wereldberoemde Drosselgasse. Met het kabelspoor zweven we over de wijnranken om zo aan het Niederwald Monument te komen. Van hieruit heeft men een prachtig zicht over de wijnbergen en over de Rijn. Na dit alles rest er nog voldoende tijd om heerlijk te kuieren en terrasjes te bezoeken. Na deze heerlijke dag worden wij verwacht op ons Rijnschip voor het avondeten tijdens een mooie, rustige en aangename boottocht. Ondertussen vormen meer dan 50 schepen een prachtig schouwspel om gezamenlijk de Rijn te bevaren, langsheen de feestelijk versierde wijndorpen en de ruïnes van de Rijnburchten, verlicht met Bengaalse vuren. In Oberwesel genieten en fotograferen wij een groots en indrukwekkend vuurwerk. Omgeven door talrijke boten, feestelijk verlicht, varen wij terug naar onze steiger, omstreeks middernacht ontschepen we en rijden we met onze autocar terug naar het hotel.

Dag 3

Na het uitgebreid ontbijt rijden we naar Linz am Rhein met zijn prachtige vakwerkhuizen en het mooie marktplein waar de Ratsbrunnen staat, een fontein met zes figuren waarvan hoofden en armen beweegbaar zijn. Vrij middagmaal in een van de vele gezellige knusse restaurants. In de namiddag rijden we door naar het mooie Königswinter voor een bezoek. Verder door naar het nabij gelegen Bonn. Deze stad was de geboortestad van Beethoven en gedurende 50 jaar de hoofdstad van de voormalige Bondsrepubliek Duitsland. Een geleide stadswandeling brengt ons langs de verschillende culturele bezienswaardigheden, parken, terrasjes in de zon, enz. Bonn heeft voor ieder wat wils. Aankomst Diepenbeek ± 21.30 u.

top