Rijn in Vlammen
City- & minitrips

Rijn in Vlammen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Rhein in Flammen is een indrukwekkend feest op de Rijn met als apotheose een immens vuurwerkspektakel. Elk jaar weer willen duizenden mensen dit schouwspel meemaken! Wanneer de donkere nacht is ingetreden, varen meer dan vijftig prachtig versierde schepen stroomafwaarts op de Rijn. Het hele konvooi vaart door de vele Rijnbochten langs Bengaalse vuren en burchten verlicht door een spetterend vuurwerk. Het avondmaal voorafgaand aan het vuurwerk is natuurlijk al varend aan boord van het Rijnschip. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Weinhotel Zum grünen Kranz ***

Het hotel ligt in het oude centrum van Rüdesheim. Het geeft een prachtig uitzicht op de wijngaarden.
De lichte, ruime kamers met eigen badkamer van het door een familie gerunde Hotel Zum Grünen Kranz beschikken over moderne faciliteiten en gratis WiFi. Begin de dag met het heerlijke ontbijtbuffet. 's Avonds kunt u in restaurant Kranzküche genieten van seizoensgerechten, zoals specialiteiten uit de Rheingau en de internationale keuken. In de zomer kunt u genieten van de wijngaard van het hotel. Tijdens de warme maanden kunt u wijnen van eigen bodem proeven in de wijngaard van het hotel.

Kamers

De lichte, ruime kamers met eigen badkamer beschikken over moderne faciliteiten en gratis WiFi.

Eten en drinken

Begin de dag met het heerlijke ontbijtbuffet. 's Avonds kunt u in restaurant Friedrichs Wine & Dine genieten van seizoens- en internationale gerechten.

Bezoeken

  • Ehrenbreitstein + kabelbaan + kabelspoor Rüdesheim: ± € 25 (onder voorbehoud van wijziging)

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 13 sep tot zondag 15 sep 3 dagen € 465 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 13/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Rijn in vlammen - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

We rijden langs de Duitse autosnelwegen door de Vulkaaneifel, steken de Rijn over en komen aan in Koblenz, de stad waar Moezel en Rijn elkaar ontmoeten. Koblenz heeft een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Mooie gebouwen, pleinen en kerken. Na een facultatief middagmaal kunnen we in de namiddag een bezoek brengen aan de vesting van Ehrenbreitstein (met de kabelbaan +/- €15).  In de late namiddag vervolgen we onze weg langs de Rijn tot in Rudesheim am Rhein waar we onze intrek nemen in “Weinhotel Zum Grünen Kranz”.  Avondmaal. ’s Avonds nog de bloemetjes buiten zetten in de Gosselstrasse en afsluiten met een “Rüdesheimer Kaffee”. Overnachting.

Dag 2

Vandaag bezoeken we de mooie romantische stad Rudesheim. Met de gondels zweven we over de wijnranken om zo aan het ‘Niederwald Monument’ te komen. (+/- €8). Van hieruit heeft men een prachtig zicht op de wijngaarden en de Rijn. Een bezoek aan de het bedrijf van ‘Asbach Uralt’  is ook een mogelijkheid. Er blijft natuurlijk voldoende tijd over om te kuieren en terrasjes te doen! ’s Avonds worden we verwacht op ons Rijnschip voor het avondeten tijdens een rustige en aangename boottocht. Samen met meer dan 50 schepen varen we langs feestelijk versierde wijndorpen en ruïnes van de Rijnburchten, verlicht met Bengaalse vuren. In Oberwesel genieten en fotograferen we een groots en indrukwekkend vuurwerk. Omstreeks 01u00 komen we terug aan in ons hotel.

Dag 3

Na het uitgebreid ontbijt rijden we naar Sankt Goarshausen waar we het’ Loreley-Besucherzentrum’ bezoeken. Hier hebben we een prachtig zicht op de smalle kronkelende Rijn. Natuurlijk komen we alles te weten over de mythe van  de Loreleynimf die menig schipper afleidde. Verder naar Linz am Rhein met zijn prachtige vakwerkhuizen en gezellig marktplein. Vervolgens rijden we naar Königswinter aan de voet van het Zevengebergte.  Met de Drachenfelsbahn kunnen we naar de top van de Drachenfels (+/- €10) of flaneren we langs de Rijnpromenade. Na dit bezoek huiswaarts. Aankomst Diepenbeek +/- 20u30

Vervoer

2 x dagreis

top