Vulkaaneifel & Moezel - Hotel Zur Post
City- & minitrips

Vulkaaneifel & Moezel - Hotel Zur Post

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Dit is een reisje met een kennismaking met de Vulkaaneifel en de Moezelvallei. We bezoeken Gerolstein, Wallenborn, Manderscheid, de abdij van Himmerod, en natuurlijk mogen enkele Maren niet ontbreken. Aan de Moezel kunnen we wijn proeven en een boottochtje maken. En we slenteren door enkele middeleeuwse Moezeldorpjes.

Hotel zur Post

Dit driesterrenhotel in Deudesfeld ligt midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte. Deudesfeld is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Vulkaneifel.

Faciliteiten

Kegelbaan en wellnesscenter met sauna, stoombad en whirlpool. Tevens kan je in de traditionele Bierstube genieten van een drankje.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van telefoon, satelliet-tv, gratis WLAN en volledige badkamer.

Eten en drinken

Het rustieke restaurant serveert traditionele, huisgemaakte gerechten, met ingrediënten afkomstig uit de Eifel. Een rijkelijk ontbijtbuffet, grillavond en driegangenmenu ’s avonds. Verblijf in volpension beginnend met middagmaal dag 1 en eindigend met middagmaal dag 3.

Bezoeken

  • Klokkengieterij: € 5
  • Boottocht op de Moezel + wijndegustatie op de boot: € 20

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Vulkaaneifel & Moezel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dit is een reisje met een kennismaking met de Vulkaan Eifel en de Moezelvallei. We bezoeken Gerolstein, Wallenborn, Manderscheid, de abdij van Himmerod en natuurlijk mogen enkele Maren niet ontbreken. Aan de Moezel kunnen we wijn proeven, en een boottochtje maken. En we slenteren door enkele middeleeuwse Moezeldorpjes.

Dag 1

Vertrek in de ochtend. Via de autosnelwegen naar Prüm: bezoek aan de basiliek en koffiestop. Verder naar Gerolstein: bezoek aan Gerolsteiner Sprudel. Middagmaal in Gerolstein. Vrije tijd in het stadje. Nadien rondrit via Daun en de Maareroute. (Facultatief bezoek: klokkengieterij van Brockscheid). Verder naar Deudesfeld. Hotel Zur Post: avondmaal en overnachting. Na het eten een avondwandeling, sauna, kegelen, dansavond…

Dag 2

Ontbijt, nadien naar Wallendorf. Bezoek aan een imker en de “Wallenderborn”. Verder naar de Mosenberg: wandeling naar de krater. Terug via Meerfeld. Middagmaal in het hotel. Namiddag vertrek naar de abdij van Himmerod. Terug via Manderscheid: burchtenwandeling. Avondmaal en overnachting. Nadien mogelijkheid om te kegelen, sauna, gezellig samenzijn.

Dag 3

Na het ontbijt ontruimen van de kamers. Dan vertrek naar de Moezel, rondrit. Middagmaal en vrije tijd in Bernkastel. Namiddag boottocht op de Moezel met “Weinprobe”. In de vooravond vertrek huiswaarts.

top