Vulkaaneifel & Moezel
City- & minitrips

Vulkaaneifel & Moezel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Dit is een reisje met een kennismaking met de Vulkaaneifel en de Moezelvallei. We bezoeken Gerolstein, Wallenborn, Manderscheid, de abdij van Himmerod… In deze mooie streek zijn heel wat overblijfsels van de vulkanische activiteiten van enkele tienduizenden jaren geleden: de Wallenderborn, de Mosenkrater, de Maren… Tijdens een dagje Moezel bezoeken we in Bernkastel het prachtige museum "Zylinderhaus", en zullen er lekkere moezelwijn proeven.

(boottocht onder voorbehoud)

Reserveer deze reis

Hotel zur Post

Dit eenvoudige driesterrenhotel in Deudesfeld ligt midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte. Deudesfeld is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en maakt deel uit van de Landkreis Vulkaneifel.

Faciliteiten

Kegelbaan en wellnesscenter met sauna, stoombad en whirlpool. Tevens kan je in de traditionele Bierstube genieten van een drankje.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van telefoon, satelliet-tv, gratis WLAN en volledige badkamer. Er is geen lift (slechts twee verdiepingen).

Eten en drinken

Het rustieke restaurant serveert traditionele, huisgemaakte gerechten, met ingrediënten afkomstig uit de Eifel. Een rijkelijk ontbijtbuffet, grillavond en driegangenmenu ’s avonds. Verblijf in volpension beginnend met middagmaal dag 1 en eindigend met middagmaal dag 3.

Bezoeken

Prijzen:

  • Boottocht op de Moezel + wijndegustatie op de boot: € 20 (boottocht onder voorbehoud)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in volpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 6/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Vulkaaneifel & Moezel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dit is een reisje met een kennismaking met de Vulkaan Eifel en de Moezelvallei.
We bezoeken Gerolstein, Wallenborn, Manderscheid, de abdij van Himmerod en natuurlijk mogen enkele Maren niet ontbreken. Aan de Moezel bezoeken we het gezellige middeleeuwse Bernkastel.

Dag 1

Vertrek in de ochtend. Via de autosnelwegen naar Prüm: bezoek aan de basiliek en koffiestop. Verder naar Gerolstein: bezoek aan Gerolsteiner Sprudel. Middagmaal in Gerolstein. Vrije tijd in het stadje. Nadien rondrit via Daun en de Maareroute. Verder naar Deudesfeld: “Hotel Zur Post”. Kamerverdeling, en avondmaal. Na het eten een avondwandeling, sauna, kegelen… Voor elk wat wils. Overnachting.

Dag 2

Vandaag, na een uitgebreid ontbijtbuffet, een daguitstap naar de Moezelvallei. We rijden tot Bernkastel waar we voormiddag een bezoek brengen aan een geweldig mooi museum: “Zylinderhaus”. Vrije tijd in het gezellige middeleeuwse stadje en namiddag een boottocht op de Moezel met wijndegustatie. Nadien een bezoek aan de wijnkelder, en terug naar ons hotel. ‘s Avonds staat een grillavond op het programma en, als onze reisleider in form is, kan er gedanst worden!

Dag 3

Ontbijt en ontruiming van de kamers. Nadien naar Wallendorf. Bezoek aan de “Wallenderborn”. Verder naar de Mosenberg: korte wandeling naar de krater. Terug via Meerfeld. Middagmaal in het hotel. Namiddag vertrek naar Manderscheid (een fijne burchtenwandeling) en verder naar de abdij van Himmerod. Na een lekker abdijbiertje te hebben gedronken kunnen we huiswaarts keren. Einde van een kort maar fijn reisje waar we veel herinneringen aan gaan overhouden.

Vervoer

2 x dagreis

top