Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Elzas, een combinatie van bossen, heuvels, wijngaarden en gezellige middeleeuwse dorpjes en steden. 

Ons bezoek beginnen we in Straatsburg met de prachtige kathedraal, het astronomische uurwerk en de engelenzuil. Het oude centrum en de Europese wijk per boot verkennen hoort er ook bij. (Facultatief)

Het bezoek aan Colmar met zijn vele vakwerkhuizen is uniek. Ook het eeuwenoude Riquewihr, Ribeauville, de burcht van Haut Koenigsbourg en het koninklijke Nancy staan op het programma. Een rit door de wijngaarden brengt ons naar een wijnboer voor een degustatie met Elzas wijnen.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Grand Hotel Bristol

Dit hotel ligt aan de rand van de stad.

FaciliteitenKamers

De kamers zijn ruim en comfortabel, uitgerust met badkamer, telefoon, tv en wifi.

Eten en drinken

Verzorgd avondmaal en ontbijt in buffetvorm.

Bezoeken

Facultatieve bezoeken (prijzen onder voorbehoud):

  • Boottocht op de Ill: ± € 16
  • Bezoek aan wijngoed met degustatie: ± € 10
  • Bezoek kasteel Haut-Kœnigsbourg: ± € 8

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) + kopie indentiteitskaart
Kopie voor- en achterzijde bankkaart

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 23 aug tot zondag 25 aug 3 dagen € 390 Reserveer
donderdag 31 okt tot zaterdag 2 nov 3 dagen € 380 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis 

Activiteiten

De Elzas - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een verlengd weekend in één van de gezelligste streken van Frankrijk: de Elzas. Kleurrijke stadjes en dorpen, glooiende heuvels van de Vogezen, zachte witte wijnen, overal ooievaarsnesten, gastvrije mensen… een streek vol variatie waar alle dorpjes wedijveren om ter mooist. 

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de Belgische autosnelwegen met een stop in Aire de Wanlin voor het vrije ontbijt. Verder richting Frankrijk doorheen Lotharingen. Vrij middagmaal onderweg. Weldra rijden we de Elzas binnen, met aankomst in Straatsburg in de vroege namiddag. Straatsburg is echt gezellig. We verkennen de mooiste plekjes van de stad zoals de schilderachtige wijk “la Petite France”, de Barrage Vauban, de ponts couverts en natuurlijk de omgeving van de kathedraal. We ronden ons bezoek af met een rondvaart* op de Ill, zodat we ook het hele complex van het Europees Parlement te zien krijgen. Aansluitend per autocar naar het hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het smakelijke ontbijt in het hotel vertrek naar Colmar, een stad aan de voet van de Vogezen. Colmar lijkt zo weggelopen uit het verleden: vakwerkhuizen, bebloemde gevels, hier en daar een kanaaltje zoals in de buurt van la petite Venise. Via de Route des Vins d’Alsace naar Riquewihr, voor iedere toerist zonder meer het meest lieflijke dorp, waar men zich onmiddellijk opnieuw in de middeleeuwen waant. Vrij middagmaal. De Elzas is bekend om zijn witte wijnen, en daarom mag een bezoek aan een wijngoed* (met degustatie) niet ontbreken. Na de rondleiding hebben Riesling, Pinot Gris of Crémant d’Alsace voor jou geen geheimen meer! Aansluitend keren we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ook vandaag ontdekken we verder de Elzas met een bezoek* aan de grootse burcht van Haut-Koenigsbourg. Dit indrukwekkend gelegen kasteel werd heropgericht op bevel van de Duitse keizer en trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Vanop de ommuring is er een schitterend zicht op de verre omgeving. Vrij bezoek aan het volledige complex. Nadien per autocar naar Ribeauville, waar het historische centrum met zijn ooievaarsnesten een blikvanger vormt, voor vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Nancy, waarvan de barokke place Stanislas een bezoek overwaard is. Na de stadswandeling is er tijd voor een terrasje in het geanimeerde centrum. Doorreis naar België. Vrij avondmaal in Aire de Wanlin.

Vervoer

2 x dagreis

top