Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De glooiende heuvels van de Elzas, bezaaid met wijngaarden en bossen, nodigen uit voor een ontdekking van één van de gezelligste streken van Frankrijk. Je bezoekt uiteraard de toppers zoals Straatsburg en Colmar. Maar ook Riquewihr, de wijnroute, een natuurtour door de Vogezen, de burcht van Haut-Kœnigsbourg en het koninklijke Nancy staan op ons programma. Voeg daarbij een vorstelijk verblijf in een tophotel met een gerenommeerde keuken en een schitterende accommodatie en je hebt alle ingrediënten voor een Elzasbezoeker, die net dat ietsje meer wil!

Reserveer deze reis

Hotel Domaine du Moulin (of gelijkwaardig hotel)

We verblijven in dit landelijk gelegen viersterrenhotel dat onlangs nog verder werd uitgebouwd.

Faciliteiten

Het hotel beschikt ook over een overdekt zwembad en buitenzwembad, evenals sauna en Turks stoombad. 

Kamers

Comfort op hoog niveau. Volledig en smaakvol ingerichte kamers.

Eten en drinken

Verzorgd en lekker avondmaal. Uitgebreid warm & koud ontbijt.  

Bezoeken

Facultatieve bezoeken (prijzen 2019):

  • Boottocht op de Ill: ± € 14
  • Bezoek aan wijngoed met degustatie: ± € 9
  • Bezoek kasteel Haut-Kœnigsbourg: ± € 7,50

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 29 okt tot maandag 31 okt 3 dagen € 409 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 43/nacht
  • 2 x dagreis 

Activiteiten

De Elzas - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een verlengd weekend in één van de gezelligste streken van Frankrijk: de Elzas. Kleurrijke stadjes en dorpen, glooiende heuvels van de Vogezen, zachte witte wijnen, overal ooievaarsnesten, gastvrije mensen… een streek vol variatie waar alle dorpjes wedijveren om ter mooist. Ons hotel is een topper: schitterende accommodatie met ruime kamers, zéér uitgebreid ontbijtbuffet en mooi verzorgd avondmaal, zwembad binnen en buiten, sauna, stoombad, gezellige bar voor de doorzakkers. Echt waar, genieten op hoog niveau! Pure verwennerij, en dat mag ook eens, niet?

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de Belgische autosnelwegen met een stop in Luxemburg voor het vrije ontbijt. Verder richting Frankrijk doorheen Lotharingen. Vrij middagmaal onderweg. Weldra rijden we de Elzas binnen, met aankomst in Straatsburg in de vroege namiddag. Straatsburg is echt gezellig. We verkennen de mooiste plekjes van de stad zoals de schilderachtige wijk “la Petite France”, de Barrage Vauban, de ponts couverts en natuurlijk de omgeving van de kathedraal. We ronden ons bezoek af met een rondvaart* op de Ill, zodat we ook het hele complex van het Europees Parlement te zien krijgen. Aansluitend per autocar naar het hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het smakelijke ontbijt in het hotel vertrek naar Colmar, een stad aan de voet van de Vogezen. Colmar lijkt zo weggelopen uit het verleden: vakwerkhuizen, bebloemde gevels, hier en daar een kanaaltje zoals in de buurt van la petite Venise. Via de Route des Vins d’Alsace naar Riquewihr, voor iedere toerist zonder meer het meest lieflijke dorp, waar men zich onmiddellijk opnieuw in de middeleeuwen waant. Vrij middagmaal. De Elzas is bekend om zijn witte wijnen, en daarom mag een bezoek aan een wijngoed* (met degustatie) niet ontbreken. Na de rondleiding hebben Riesling, Pinot Gris of Crémant d’Alsace voor jou geen geheimen meer! Aansluitend keren we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ook vandaag ontdekken we verder de Elzas met een bezoek* aan de grootse burcht van Haut-Koenigsbourg. Dit indrukwekkend gelegen kasteel werd heropgericht op bevel van de Duitse keizer en trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Vanop de ommuring is er een schitterend zicht op de verre omgeving. Vrij bezoek aan het volledige complex. Nadien per autocar naar Ribeauville, waar het historische centrum met zijn ooievaarsnesten een blikvanger vormt, voor vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Nancy, waarvan de barokke place Stanislas een bezoek overwaard is. Na de stadswandeling is er tijd voor een terrasje in het geanimeerde centrum. Doorreis naar België. Vrij avondmaal onderweg.

Vervoer

2 x dagreis

top