Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Rijsel & La Coupole

Rijsel is de derde grootste stad van Frankrijk en trekt ieder weekend massa’s toeristen en kooplustigen. Waarom heeft deze stad zoveel succes? Snel bezwijkt iedere bezoeker onder de charme van de Frans-Vlaamse ambiance die er heerst: de stad komt voornaam over maar de sfeer is ongedwongen en jong. We wandelen door het moderne Euralille en snuiven de sfeer op van het Vieux Lille. Ondanks dat Rijsel met zijn 1,2 miljoen inwoners de hoofdstad is van de regio Hauts-de-France, straalt deze stad gezelligheid uit. Naast de charmante en gedecoreerde gevels, zijn ook de winkels er zeer talrijk. Zowel luxueuze winkels als kleine boetieks vullen de straten. Dwaal gerust af en ontdek de leukste plekjes! Je merkt het al ook de shopaholics halen hier ongetwijfeld hun hart op. Jacques Brel bezong Frans-Vlaanderen al als zijn ‘plat pays’. De regio toont ook vandaag nog de sporen van de beide wereldoorlogen. Op dag 2 bezoeken we daarom in de voormiddag La Coupole, de lanceerbasis voor de V2-bommen uit de Tweede Wereldoorlog. We krijgen hier de ontwikkeling te zien van bom naar raket of van oorlog naar ruimtevaart. In de namiddag bezoeken we dan het planetarium waar we het heelal in 3D krijgen voorgeschoteld. Kortom, een heel gevarieerd weekend vlakbij thuis en toch onbekend.

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Bezoeken

± € 15

Kledij

Aangepaste kledij, naargelang de weersomstandigheden, uitstappen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Rijsel - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Op dag 1 trekken we naar Rijsel, de derde grootste stad van Frankrijk. Ze trekt ieder weekend massa’s toeristen en kooplustigen. Waarom heeft deze stad zoveel succes? Snel bezwijkt iedere bezoeker voor de charme van de Frans-Vlaamse ambiance die er heerst: de stad komt voornaam over maar de sfeer is ongedwongen en jong. We wande­len door het moderne Euralille en snuiven de sfeer op van het Vieux Lille. Natuurlijk is er ook plaats voor vrije tijd.

Dag 2

Op dag 2 bezoeken we in de voormiddag La Coupole, de lanceerbasis voor de V2-bommen uit de Tweede Wereldoorlog. We krijgen hier de ontwikkeling te zien van bom naar raket of van oorlog naar ruimtevaart. In de namiddag bezoeken we dan het planetarium waar we het heelal in 3D krijgen voorgeschoteld. Kortom, een heel gevarieerd weekend, vlak bij huis en toch onbekend.

top