Kent - Hotel Ashford International
City- & minitrips

Kent - Hotel Ashford International

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

KASTELEN & TUINEN VAN KENT

Welkom in Kent, de “tuin van Engeland”. Wil je genieten van de mooiste plekjes in Engeland, dan kom je met deze reis beslist aan je trekken. Hier vind je machtige kastelen, prachtige landhuizen, schitterende landschappen en zo veel meer. Op het programma staan o.a. Canterbury, een bezoek aan de tuinen van Sissinghurst en Penshurst, Tudeley, Leeds Castle en Hever Castle: tuinen, parken, meren... geschiedenis.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Hotel Ashford International

Ons hotel ligt op slechts een kwartiertje rijden van Leeds Castle. 

Faciliteiten

In de pianobar kan je genieten van de prachtige muziek, een cocktail of een hapje.

Kamers

De luxueuze en comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en badkamer met haardroger.

Eten en drinken

Het hotel heeft een eigen bar en restaurant. 

Bezoeken

Inkomgelden: ca. £ 70 per persoon, niet inbegrepen.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij en schoenen.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op je gemeentehuis). 

ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (Kids-ID met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringskaart en SIS-kaart (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Engelse ponden. Groot-Brittannië doet nog steeds niet mee met de euro!

Netspanning

Speciale stekker nodig (adapter).

Activiteiten

Kastelen en tuinen van Kent - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek naar Calais. Overtocht met de shuttle naar Folkestone. Ons eerste bezoek is aan de stad Canterbury. Na een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad vertrekken we naar het mooiste en liefste kasteel van Engeland, namelijk Leeds Castle. Een uitstekende gelegenheid om de vele Vlaamse kunstschatten (schilderijen, wandtapijten...) te bewonderen. Nadien checken we in in het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2

Na een goed Engels ontbijt brengen we een bezoek aan de All Saints Church in Tudeley, een klein typisch Engels kerk je met 12 glasramen van Marc Chagall. Nadien gaan we naar Penshurst Palace (residentie van de fam. Sidney), volgens documenten één van de oudste domeinen/tuinen in privébezit. Daarna rijden we verder naar Hever Castle, gelegen in een prachtig domein. We bezoeken het bekende kasteel waar Anne Boleyn een deel van haar jeugd doorgebracht heeft en dat ook later toebehoorde aan Hendrik VIII. Op weg naar het hotel lassen we nog een korte stop in, in Chiddingstone. Diner en overnachting.

Dag 3

Vertrek naar Rye. Rye werd als vestingstadje op een heuvel gebouwd als verdediging tegen de Fransen. We doen een wandeling langs o.a. St Mary’s Church, de Mermaid Inn en de Ypres Tower. Vervolgens gaan we naar de meest romantische tuin van Engeland: Sissinghurst. Het zijn de tuinen van het echtpaar Vita Sackville-West en Harold Nicholson, met een boeiende en speciale geschiedenis. Van daaruit rijden we naar Folkestone en vervolgens naar Diepenbeek, aankomst in de late avond.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top