Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

KASTELEN & TUINEN VAN KENT

Welkom in Kent, de “tuin van Engeland”. Wil je genieten van de mooiste plekjes in Engeland, dan kom je met deze reis beslist aan je trekken. Hier vind je machtige kastelen, prachtige landhuizen, schitterende landschappen en zoveel meer. Op het programma staan o.a. Canterbury, een bezoek aan de tuinen van Sissinghurst en Penshurst, Leeds Castle, Hever Castle en het kerkje in Tudeley: tuinen, parken, meren... geschiedenis.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Reserveer deze reis

Bridgewood Manor Hotel & Spa

Charmant viersterrenhotel in Chatham midden in het graagschap Kent.

Faciliteiten

Tot de volledig uitgeruste faciliteiten behoren onder andere een fitnesscentrum, een zwembad, een sauna en een stoombad. Er is een restaurant, open lounge en bar aanwezig in het hotel.

Kamers

Comfortabele kamers met gratis internetverbinding, koffie- en theefaciliteiten. Badkamer met bad/douche en haardroger. 

Eten en drinken

Het hotel heeft een eigen bar en restaurant. 's Morgens genieten we van een heerlijk ontbijt en 's avonds worden we verwacht voor een driegangenkeuzediner. 

Bezoeken

Inkomgelden: ca. £ 90 per persoon, niet inbegrepen.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij en schoenen.

Documenten

ZEER BELANGRIJK!!! Voor EU-burgers is sinds 01/10/2021 een REISPAS VERPLICHT!!!! Zonder reispas kom je Groot-Brittannië niet in! Een identiteitskaart of een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen.

Munten

Engelse ponden. Groot-Brittannië doet nog steeds niet mee met de euro!

Netspanning

Speciale stekker nodig (adapter).

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 27 mei tot zondag 29 mei 2022 3 dagen / 2 nachten € 325 Reserveer
vrijdag 10 jun tot zondag 12 jun 2022 3 dagen / 2 nachten € 325 Reserveer
vrijdag 8 jul tot zondag 10 jul 2022 3 dagen / 2 nachten € 325 Reserveer
zaterdag 13 aug tot maandag 15 aug 2022 3 dagen / 2 nachten € 325 Reserveer
vrijdag 9 sep tot zondag 11 sep 2022 3 dagen / 2 nachten € 325 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 73
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Kastelen en tuinen van Kent - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek naar Calais. Overtocht met de shuttle naar Folkestone. Ons eerste bezoek is aan de stad Canterbury. Na een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad vertrekken we naar het mooiste en liefste kasteel van Engeland, namelijk Leeds Castle. Een uitstekende gelegenheid om de vele Vlaamse kunstschatten (schilderijen, wandtapijten...) te bewonderen. Nadien checken we in in het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2

Na een goed Engels ontbijt brengen we een bezoek aan The All Saints Church in Tudeley, een klein typisch Engels kerkje met 12 glasramen van Marc Chagall. Nadien rijden we naar Penshurst Palace (residentie van de fam. Sidney), volgens documenten één van de oudste domeinen/tuinen in privébezit. Daarna rijden we verder naar Hever Castle, gelegen in een prachtig domein. We bezoeken het bekende kasteel waar Anne Boleyn een deel van haar jeugd doorgebracht heeft en dat ook later toebehoorde aan Hendrik VIII. Op weg naar het hotel lassen we nog een korte stop in, in Chiddingstone. Diner en overnachting.

Dag 3

Vertrek naar Rye. Rye werd als vestingstadje op een heuvel gebouwd als verdediging tegen de Fransen. We doen een wandeling langs o.a. St Mary’s Church, de Mermaid Inn en de Ypres Tower. Vervolgens gaan we naar de meest romantische tuin van Engeland: Sissinghurst. Het zijn de tuinen van het echtpaar Vita Sackville-West en Harold Nicholson, met een boeiende en speciale geschiedenis. Van daaruit rijden we naar Folkestone en vervolgens naar Diepenbeek, aankomst in de late avond.

top