Londen - NIEUWJAAR - Hotel Double Tree by Hilton Docklands
City- & minitrips

Londen - NIEUWJAAR - Hotel Double Tree by Hilton Docklands

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Alles is anders in Londen: rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s, gezellige pubs, links verkeer, het pond sterling waar de Britten zo koppig aan vasthouden… Precies dat maakt de charme uit van Europa’s meest swingende hoofdstad! Gelegenheid tot bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods, Buckingham Palace en het 135 meter hoge reuzenrad: London Eye. Ook aan cultuur is er in Londen uiteraard geen gebrek. Wat dacht je van een bezoek aan het Natural History Museum, het Science Museum of het V&A? Je kan natuurlijk ook gaan funshoppen in de langste winkelstraat van Europa, Oxford Street.

Geniet van de laatste uurtjes van 2019 en bewonder het vuurwerkspektakel dat het nieuwe jaar aankondigt in stijl. In bepaalde zones heb je tickets nodig om naar het vuurwerkspektakel te kijken. De tickets kosten ±  £ 10 en moeten persoonlijk online besteld worden. Dit kan vanaf 27/09/2019.
Voor meer info zie: https://www.london.gov.uk/events/2019-12-31/london-new-years-eve-fireworks-2019


PROGRAMMA VRIJBLIJVEND

Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Londen:

Hotel Doubletree by Hilton Docklands

Fantastisch viersterrenhotel in een voormalig pakhuis langs de Thames, op amper 10 minuten van Tower Bridge en het centrum.

Kamers

Mooie kamers met alle moderne comfort: tv met pay-tv, airco, koffiezet, haardroger, ligbad/douche. 

Eten en drinken

Zeer uitgebreid Engels ontbijtbuffet.

Bezoeken

  • London Eye: £ 22,00
  • Diner hotel: £ 22,00

(Dit zijn richtprijzen, prijzen 2018)

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Voor bezoeken aan kerken is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op uw gemeentehuis).

ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in!
Een A-, B-, C-, D-, E- of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs!
Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (kids-ID met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringskaart
en SIS-kaart (vraag na bij uw ziekenfonds).

Munten

Engelse ponden. Hou er rekening mee dat je ponden een week op voorhand moet bestellen bij je bank. Geldautomaten zowat overal in de stad. Visa-creditcards worden bijna overal aanvaard.

Netspanning

230 V – speciale stekker nodig (adapter). Eventueel aan te schaffen in het hotel via een automaat aan de receptie.

Activiteiten

Londen - NIEUWJAAR

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk. • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. Via Brussel, E40, Franse grens, A16 naar Calais. Overtocht Calais-Dover/Folkestone (boot of shuttle). Vanuit Dover/Folkestone met de autocar naar Londen. Aankomst in Londen rond het middaguur. Mogelijkheid tot bezoek aan the London Eye (facultatief). Daarna stadswandeling tot Buckingham Palace of vrije tijd. Rond 19.00 u plaatselijke tijd inchecken in het hotel. Mogelijkheid tot gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel (facultatief) of in een pub in de buurt van het hotel (facultatief).

Dag 2

Vrij programma. De autocar brengt de gasten naar het centrum van Londen. Vertrek voorzien om 09.30 u. Mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen. Dé kans om te kiezen uit musea met wereldfaam. Wat dacht je van “The Big Four”: het V&A museum, the National Gallery, het British Museum of Tate Modern? Of van museumshoppen naar funshoppen? De legendarische Sales zijn begonnen, een must voor iedere shopaholic! In de vooravond, rond 18.00 u pikken we onze gasten terug op in het centrum van Londen en brengen hen naar het hotel waar ze zich kunnen opfrissen. Omstreeks 20.00 u wordt iedereen die dat wil terug naar het centrum gebracht waar de laatste uurtjes van het jaar kunnen afgeteld worden. Om middernacht is er het spectaculaire vuurwerk. De beste plekjes zijn tegenover het London Eye en de Westminster Bridge. Met een vuurwerk om niet snel te vergeten! De bus vertrekt omstreeks 01.30 u terug richting hotel. Wil je langer in het centrum blijven, dien je op eigen houtje terug te keren. 

Dag 3

Het nieuwe jaar wordt rustig ingezet en je kan brunchen tot 12.00 u. Na de middag mogelijkheid om met de Emirates Air Line, een kabelbaan, de skyline van Londen vanuit een ongewone invalshoek te bekijken (facultatief). In Greenwich, vrije tijd of een wandeling door het historische centrum van dit gedeelte van Londen dat al populair was in de tijd van Charles Dickens. Vertrek rond 15.00 u uit Londen, in de vooravond overtocht Dover-Calais. Mogelijkheid tot avondmaal aan boord. Thuiskomst in Diepenbeek omstreeks 23.30 u.

Vervoer

Shuttle

Wijzigingen mogelijk bij overtochten met Shuttle 

top