Deventer - Dickens Festijn
City- & minitrips

Deventer - Dickens Festijn

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Dickens komt tot leven in Deventer

De 19de-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in zijn volle glorie in het centrum van de Hanzestad Deventer in de provincie Overijssel. Op zaterdag en zondag 18 en 19 december komen in het historisch Bergkwartier ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven o.m. Scrooge en Oliver Twist. Daarnaast vinden er rondom het Dickens Festijn tal van kerstactiviteiten plaats in de binnenstad. Een kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk, een wekelijkse warenmarkt op de Brink. Zondag is het koopzondag in de binnenstad, gratis concerten in kerken in het centrum met koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

Deventer is een gezellige Hanzestad, gelegen aan de rivier de IJssel.


Foto's 1-3  © Sander Korvemaker

Inclusief

  • Stadsrondrit Deventer

Reserveer deze reis

Bilderberg Hotel De Keizerskroon

Het luxueuze Bilderberg Hotel De Keizerskroon ligt naast Paleis Het Loo. Deze accommodatie vormde de voormalige residentie van Koningin Wilhelmina.

Faciliteiten

Het hotel heeft een geheel vernieuwde fitnessruimte met airconditioning. Er is tevens een overdekt zwembad, sauna, solarium en Turks stoombad. De fitness- en wellnessfaciliteiten zijn geopend van 07.00 uur tot 23.00 uur en gratis voor gasten van het hotel.

Kamers

De modern ingerichte kamers hebben allemaal een flatscreen-tv en gratis wifi.

Eten en drinken

Uitgebreid ontbijtbuffet. Vrijdagavond diner in het restaurant Kingstreet.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 17 dec tot zondag 19 dec 3 dagen / 2 nachten € 275 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf met 1 x kamer en ontbijt en 1 x halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 88
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

3 dagen – Dickens Festival in de Hanzestad Deventer

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Deventer is tijdens het weekend omgetoverd tot de 19de-eeuwse Engelse stad, zoals Charles Dickens deze beschreef in zijn boeken. Hoofdfiguren als Scrooge en Oliver Twist dwalen zoals David Copperfield en Nicholas Nickleby door de binnenstad van de stad. De kerstsfeer vindt men terug op de kerstmarkt en de wekelijkse warenmarkt, vaak opgeluisterd door concerten, opklinkend uit de diverse kerken en pleinen.

Deventer is als winkelcentrum belangrijk voor het ommeland. De Hanzestad herbergt diverse historische gebouwen, die ons onderdompelen in typisch Nederlands historische stad.

DAG 1

Vanuit Diepenbeek rijden we naar het noordelijk deel van Nederland, naar de provincie Overijssel. Een facultatieve ontbijtstop onderbreekt onze reis naar het noorden. Op onze reisweg brengen we eerst in Arnhem nog een bezoekje aan de Bridge too far, de brug te ver over de Rijn, een monument uit WO II. Vrije lunch in de stad van de brug. Na de middag vervolgen we onze weg naar de Hanzestad Deventer, waar een begeleide stadsverkenning ons Deventer leert kennen met zijn prachtig historische gebouwen en zijn gezellige straatjes. Na deze kennisname met de gezellige stad rijden we naar ons logement voor kamerverdeling, avondmaal en vrije avond.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we terug naar Deventer. Daar komt in de voormiddag het Dickens festival op gang. De bekende figuren uit de boekwerken van Charles Dickens struinen door de gezellige straatjes en brengen ons helemaal in de sfeer van een 19de-eeuwse Engelse stad. Dit wordt verder nog verlevendigd door een kleurrijke kerstmarkt en de geurrijke warenmarkt. Diverse concerten luisteren het festijn nog op. Vrije middaglunch en vrij avondmaal in deze uitbundige “Engelse”stad. Terug naar ons logement voor vrije avond.

DAG 3

Na het ontbijt en het uitchecken duiken we opnieuw in de binnenstad, waar op zondag dezelfde sfeer van Charles Dickens de stad beheerst. Alle handelszaken zijn ook geopend op zondag, wat de drukte in de stad nog versterkt. We blijven genieten van de historisch aangeklede stad. Vrije middaglunch. In de latere namiddag vertrekken we terug naar onze opstapplaats met een stop onderweg voor nog een hapje of een drankje.

top