Giethoorn & omgeving - Hotel Van der Valk Wolvega
City- & minitrips

Giethoorn & omgeving - Hotel Van der Valk Wolvega

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

GIETHOORN – ZWOLLE – ELBURG

Natùùrlijk kent iedereen Giethoorn, het Hollandse Venetië met zijn smalle kanalen waar bezoekers uit de hele wereld naartoe trekken. Maar Elburg en De Wiersse zijn twee minder bekende pareltjes. Het één is een klein havenstadje, het ander de “mooiste tuin van Nederland”. We bezoeken ook Zwolle, hoofdplaats van de provincie Overijssel. Een gezellige Hanzestad die flink wat te bieden heeft: een gezellig centrum met enkele opvallende gebouwen. Proef er ook maar de Zwolse bollen en ballen! Alles bij mekaar een heel gevarieerd Zigeunerweekend!

Reisdata
zaterdag 21 sep tot zondag 22 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Van der Valk Wolvega

Aan de rand van het natuurpark "Weerribben".

Faciliteiten

Er is wifi in het hele hotel.

Kamers

Luxueuze en zeer ruime kamers met volledige badkamer en aparte douche. 

Eten en drinken

Overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk avondmaal, dag 1 inclusief.  's Avonds kan je doorzakken in de bar of op het terras aan het water. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken:

  • Boottocht Giethoorn: ± € 12
  • Bezoek aan landgoed De Wiersse: ± € 9 (Denk eraan dat er hier niet meteen een alternatief is indien je het bezoek niet zou willen meedoen.)

Kledij

Zorg voor geschikte kledij & schoeisel voor onze stadsverkenningen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro. Overal mogelijkheid om te ‘pinnen’.

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 21 sep tot zondag 22 sep 2 dagen / 1 nachten € 185
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 25
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Giethoorn & omgeving - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

 

Giethoorn – Zwolle – Elburg

Natuurlijk kent iedereen Giethoorn, het Hollandse Venetië met zijn smalle kanalen waar bezoekers uit de hele wereld naartoe trekken. Maar Elburg en De Wiersse zijn twee minder bekende pareltjes. Het één is een klein havenstadje, het ander de “mooiste tuin van Nederland”. We bezoeken ook Zwolle, hoofdplaats van de provincie Overijssel: een gezellige Hanzestad die flink wat te bieden heeft. Een gezellig centrum met enkele opvallende gebouwen. Proef er ook maar de Zwolse bollen en ballen! Alles bij mekaar een heel gevarieerd Zigeunerweekend!

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek, met vrije ontbijtstop onderweg, richting De Wiersse, in een Nederlandse krant uitgeroepen tot “mooiste tuin van Nederland”. We worden rondgeleid* in deze 18 hectare grote tuin. Een lust voor ieders oog en een must voor iedereen met groene vingers! Op de middag vertrek naar Zwolle, hoofdplaats van de provincie Overijssel. We voorzien er tijd voor de vrije lunch (je kan er friet eten in de beste frituur van Nederland!), en aansluitend een stadswandeling doorheen het gezellige centrum. Wie wil kan ook gaan winkelen! Van deze grote stad rijden we verder naar het piepkleine Elburg, het leuke hanzestadje gelegen aan de voormalige Zuiderzee. We voorzien er een korte pauze om te genieten van de Hollandse sfeer. Nadien per autocar naar ons hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het overvloedige ontbijt maken we een natuurrondrit die zeker indruk maakt: we doorkruisen het Nationaal Park Weerribben-Wieden om toe te komen in Blokzijl. We maken er een korte wandeling in dit voormalige havenstadje. Hartstikke gezellig! In de late voormiddag trekken we naar Giethoorn, het Hollandse Venetië: langs een wirwar van kanalen liggen een hele resem oude huizen en huisjes, die de sfeer van vroeger oproepen en waartussen het gezellig kuieren is. We verkennen Giethoorn ook per boot* om nog beter te zien hoe het dorpje zich heeft ontwikkeld. Hoog tijd voor een serie mooie foto’s en selfies! We voorzien een vrije lunch ter plaatse. Nadien heb je nog de nodige vrije tijd. Ter afronding maken we in de namiddag een rondrit langsheen de zeer typische dorpen Rouveen en Staphorst, met hun kenmerkende boerderijen. Echt een apart stukje Nederland! Aansluitend terugreis naar Diepenbeek met stop voor vrij avondmaal onderweg. Einde van een gevarieerd weekend!

top