Giethoorn & omgeving - Hotel Van der Valk Wolvega
City- & minitrips

Giethoorn & omgeving - Hotel Van der Valk Wolvega

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

GIETHOORN – ZWOLLE – ELBURG

Een mix van citytrip, natuurschoon en cultuur. Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typische Nederlandse sferen. We vinden er mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

Hotel Van der Valk Wolvega

Aan de rand van het natuurpark "Weerribben".

Faciliteiten

Er is wifi in het hele hotel.

Kamers

Luxueuze en zeer ruime kamers met volledige badkamer en aparte douche. 

Eten en drinken

Overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk avondmaal, dag 1 inclusief.  's Avonds kan je doorzakken in de bar of op het terras aan het water. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken ± € 40:

  • Anton Pieckmuseum
  • Orchideeën Hoeve
  • Broodlunch en boottocht in Giethoorn

Kledij

Zorg voor geschikte kledij & schoeisel voor onze stadsverkenningen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro. 'Pinnen' ook vaak mogelijk.

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Giethoorn & omgeving - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

 

Giethoorn – Zwolle – Elburg

Een mix van citytrip, natuurschoon en cultuur. Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typische Nederlandse sferen. We vinden er mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Elburg met een vrije ontbijtstop onderweg. In de voormiddag kuieren we doorheen dit lieflijke stadje met typische stoepen in witte keien aan het Veluwemeer in de provincie Gelderland. De Vispoort, een gedeelte van de middeleeuwse omwalling geeft toegang tot het stadje met zijn schaakbordstratenpatroon. Naar Hattem aan de IJssel met het mooie Anton Pieckmuseum. De hoofdstad van de provincie Overijssel, Zwolle, wenkt. We krijgen eerst tijd voor een vrije lunch. Zaterdag is het vaak marktdag in het centrum en al wandelend ontdekken we de mooie plekjes in deze boeiende Hanzestad met een schitterend verleden. Nadien per autocar naar ons hotel voor kamerindeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt en het uitchecken vertrekken we naar Luttelgeest in de provincie Flevoland voor een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. De hoeve bestaat reeds 100 jaar en zet bloemen, inspirerende planten, dieren en fabelachtige plekjes in de spotlight. De rit wordt vervolgd naar Hollands Venetië, Giethoorn. Eerst kunnen we lunchen en daarna een boottocht maken op de kanalen. Later wandelen we door dat unieke plaatsje vol met enige woningen en bruggetjes, shops en horecazaken waaronder de Fanfare, het decor voor de vroegere film de Fanfare met Albert Mol in de hoofdrol. Enkele kleine musea zijn ook toegankelijk mits een bescheiden inkom. Vanuit Giethoorn terug naar Diepenbeek via een klein ommetje in Staphorst en Rouveen, met hun specifieke boerderijen en de strenge protestantse religie. Een stop onderweg voor een vrij avondmaal als afsluiting van een prettig weekend.

top