Haarlem, Lelystad & Keukenhof - Van der Valk Hotel Haarlem
City- & minitrips

Haarlem, Lelystad & Keukenhof - Van der Valk Hotel Haarlem

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Haarlem, Lelystad en Keukenhof

Klaar voor een oer-Hollands weekend? Water, zeilschepen, windmolens, tulpenbollen, klompen... met een bezoek aan Lelystad, Haarlem en Keukenhof. Het zit allemaal in deze tweedaagse. We starten in Lelystad, met een bezoek aan de Bataviawerf. Verneem er alles over het 17de eeuwse schip dat hier volledig door vaklui werd nagebouwd. Klauter aan boord om het dagelijkse leven op deze driemaster te ontdekken. Ook de stad Haarlem met zijn indrukwekkende verleden en mooie gebouwen is een bezoek meer dan waard. Ontdek er de gouden straatjes, de hofjes en de Jopenkerk voor een lekkere Hollandse pils in een uniek decor. Echt een belevenis! De tweede dag is volledig voorzien voor het bezoek aan Keukenhof in Lisse. Dit natuurfestijn is een lust voor het oog. Ontdek niet alleen de bloemen, maar bezoek ook de actieve windmolen, het doolhof en zoveel meer. Meer dan 1 miljoen bezoekers gingen jou vorig jaar voor!

Van der Valk Hotel Haarlem

Het hotel ligt op een kwartiertje wandelen van het centrum van Haarlem.

Faciliteiten

Naast de comfortabele kamers beschikt dit hotel ook over een fitnessruimte. 

Kamers

Dit luxueuze hotel in Haarlem heeft comfortabele kamers met extra lange bedden. Alle kamers beschikken over telefoon, satelliet-tv, balkon, ligbad en aparte douche, koelkast en koffie- en theefaciliteiten.

Eten en drinken

Het hotel heeft een sfeervol restaurant waar de koks enkel met verse producten de meest heerlijke gerechten op tafel toveren.

Bezoeken

Bataviawerf: ± € 12,00

Rondvaart grachten Haarlem: ± € 12,50

Bezoek Keukenhof: ± € 16,00

Kledij

Voorzie aangepaste kledij naargelang de weersvoorspellingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Haarlem - 2 dagen

Haarlem, Lelystad & Keukenhof


Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek, met halte onderweg voor vrij ontbijt. Via de Nederlandse autosnelwegen bereiken we Lelystad, voor een bezoek aan de Bataviawerf*. Enkele jaren geleden werd hier de driemaster Batavia door een hele ploeg vaklui volledig heropgebouwd. In gezelschap van onze gids bezoeken we het schip dat in de haven voor anker ligt. Authentieke sfeer gegarandeerd! Verder ontdek je ook het nieuwe schip in aanbouw, de “Zeven Provinciën” evenals de werf en museum. Vrije lunch ter plaatse. Nadien via de voormalige Zuiderzee naar Haarlem, een stad die de sfeer van de Gouden Eeuw nog helemaal uitstraalt. Geniet en beleef er de ontdekking van de hofjes, de gouden straatjes en de beruchte Jopenkerk, een voormalige kerk die helemaal als brouwerij en café werd omgebouwd. Een unieke belevenis in een uniek decor! We ronden ons bezoek af met een rondvaart* op de Haarlemse grachten. Nadien doorreis naar ons hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Deze dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Keukenhof* in Lisse. Ieder jaar opnieuw trekt deze topattractie meer dan één miljoen bezoekers uit de hele wereld. Op een domein van meer dan dertig hectaren vormen meer dan zes miljoen bloembollen een lust voor het oog. Voor 2019 is het thema “Flower Power”. Geniet van de kleurenpracht en de waterpartijen. Bezoek zeker de bloemenshow in het Oranje-Nassaupaviljoen evenals de bloemenmozaïek en de inspiratietuinen. Verder kan je binnenspringen in een heuse windmolen in werking. En hopelijk krijg je er geen slag van de molen! In het Julianapaviljoen verwacht je de “Tulpomania”-expo. Uitpuffen en bekomen van al dat moois kan op één van de terrassen in Keukenhof. Nadien keren we met onze autocar terug richting België. Onderweg wordt er nog halt gehouden voor een vrij avondmaal.

top