Utrecht & De Hoge Veluwe - Van der Valk Hotel Houten
City- & minitrips

Utrecht & De Hoge Veluwe - Van der Valk Hotel Houten

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Utrecht & De Hoge Veluwe

Kom je dit weekend ook terecht in Utrecht? Ontdek zijn smalle steegjes, zijn hoogste kerktoren van Nederland, zijn grachtengordels en de unieke "werven". En niet vergeten, Utrecht is ook de stad van Nijntje! De tweede dag ga je op visite in Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland met schitterende interieurs en tuinen. We ronden af in het groen met een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hups de fiets op en de wandelschoenen aan! Kortom een heel gevarieerd weekend met een mooie balans tussen gezellige stadsdrukte en genieten in de natuur. Terecht een weekendje Utrecht! 

Kasteel Het Loo is gesloten van januari 2018 tot in de loop van 2021.

Reisdata
zaterdag 25 sep tot zondag 26 sep 2021

Bekijk data en prijzen

Van der Valk Hotel Houten

Faciliteiten

Gratis wifi in het hele gebouw. 

Kamers

Ons hotel Van der Valk biedt ruime kamers met alle comfort. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, flatscreen-tv, telefoon, kluis, koffie- en theefaciliteiten, kleine koelkast, een volledig uitgeruste badkamer met ligbad en inloopdouche.

Eten en drinken

Avondmaal en rijkelijk ontbijtbuffet in het hotel. Bier, wijn en frisdranken inbegrepen.

Bezoeken

PRIJZEN 2020

  • Boottocht Utrecht € 12,50
  • Bezoek Kasteel de Haar + tuinen /gids € 14,50 (Opgelet voor dit bezoek is er geen alternatief: iedereen die het kasteelpark binnengaat, dient de toegang te betalen.)
  • Parktoegang Hoge Veluwe € 9,00  (Opgelet voor dit bezoek is er geen alternatief: iedereen die het park binnengaat, dient de toegang te betalen.)

Kledij

Zorg voor geschikte kledij en schoenen voor de fiets- en wandeltocht op de Hoge Veluwe.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 25 sep tot zondag 26 sep 2021 2 dagen / 1 nachten € 195
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 49,50
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Utrecht en De Hoge Veluwe - 2 dagen (PROGRAMMA 2020)

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek, met vrije ontbijtstop onderweg. In de voormiddag bezoek aan de stad Utrecht, een gezellige winkelstad met smalle steegjes en leuke winkeltjes. De stad wordt doorkruist door een grachtengordel die uniek is door zijn “werven”. In de voormiddag ontdekken we de stad te voet. Na de vrije lunch maken we een rondvaart per boot* op de grachtengordels van de stad. Natuurlijk is er ook tijd voor shopping. Wie energie te veel heeft, beklimt de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland! Voor wie jong van hart is: denk eraan, Utrecht is ook de stad van Nijntje! In de late namiddag transfer naar het hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in het hotel. Wat zou een Utrechter zeggen van zo’n dagje? Gewoonweg “toppie”!

Dag 2

Een smakelijk ontbijt en hups… we vertrekken naar Kasteel De Haar*, het grootste kasteel van Nederland. Een ronduit verbluffende omgeving: een rijkelijk gedecoreerd paleis omzoomd door tuinen en één grote bloemenpracht. Eén gigantisch harmonieus ensemble. Het kasteel bezoeken we o.l.v. een plaatselijke gids. Vrije lunch ter plaatse. In de namiddag rijden we verder naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe*. Deze groene oase is bekend om zijn uitgestrekte wandel- en fietspaden. Wie wil kan o.l.v. onze gids de Jubileumwandeling maken (4,5 km) evenals een fietstocht langs de mooiste plekjes (± 10 km) (met de bekende witte fietsen – inbegrepen in het toegangsticket). Je kan ook het Museonder bezoeken (toegang inbegrepen), waar je de natuur ondergronds ontdekt. De cultuurminnaars kunnen terecht in het Kröller-Müllermuseum, met een grote collectie Vincent Van Gogh (deze toegangsprijs is niet opgenomen in onze facultatieve bezoeken). En waarom niet passief van de natuur genieten en een beetje “niksen”? Daar zijn de terrasjes! Aansluitend terugkeer naar België, met een stop onderweg voor vrij avondmaal.

top