Grensgeval - Hotel Ibis Charleville Mezières
City- & minitrips

Grensgeval - Hotel Ibis Charleville Mezières

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Op de grens tussen België en Frankrijk.

Wij verkennen tijdens deze reis een grensgebied tussen Wallonië en Frankrijk. We ontdekken o.a. Sedan, de stad van textiel en tapijten, met de grootste burcht van Europa. De tweelingstad Charleville-Mézières is ons volgende doel: de schilderachtige delen van de stad liggen aan een bocht in de Maas. Charleville is vooral bekend om de legende van De Vier heemskinderen én het decor van een driejaarlijks mondiaal marionettenfestival. We maken een wandeling door het historisch centrum en verkennen de gezellige straatjes. Aan de andere kant van de grens bewonderen we de tuinen van Annevoie en slenteren door de stad van Adolphe Sax, Dinant.

Hotel Ibis Charleville Mezières

Ons hotel is gelegen vlak buiten het centrum in het rustige Villers-Semeuse. Groot terras en park met bomen aanwezig.

Kamers

Het hotel beschikt over gerenoveerde kamers met airconditioning, tv, wifi en comfortabele bedden. Verder is alle nodige comfort aanwezig. Badkamer met douche en wc.

Eten en drinken

Elke morgen een ontbijtbuffet. ’s Avonds serveert het restaurant traditionele gerechten. Er is ook een bar aanwezig om ’s avonds nog even te vertoeven.

Bezoeken

± € 20

Een goede basisconditie is vereist. (Veel trappen)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Grensgeval - 3 dagen

3 dagen op de grens tussen België en Frankrijk

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de ochtend van Diepenbeek naar Hierges. Welkomst met koffie en koek in lokale brasserie. Aansluitend rondleiding in 16de-eeuws kasteeltje met tuinen en een wandeling in het authentieke dorpje. Vrije lunch. In de namiddag rijden we door naar Sedan waar we een bezoek brengen aan het grootste kasteel van Europa. Vrije tijd in Sedan. Vervolgens rit naar Charleville-Mezières voor avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt maken we een geleide wandeling door het centrum. Vrije lunch. Namiddag vrije tijd of rondvaart op de Maas. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Bouillon. Aansluitend rit naar Givet met onderweg een korte stop in Rochehaut. Bij aankomst in Givet vrije lunch. In de namiddag rijden we door naar Annevoie met ter plaatse een bezoek aan de tuinen van het kasteel, het mosterdbedrijf l’Impériale of de lokale brouwerij du Bocq. We sluiten deze 3-daagse in schoonheid af met een bezoek aan Dinant. Vrije tijd. 19.00 u vertrek naar Diepenbeek.

top