Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Je moet niet altijd ver reizen om te genieten! Waarom niet eens een rustig en gevarieerd weekend, er even tussenuit bij de buren... zowel in Luxemburg, Duitsland als in Frankrijk. We bezoeken de stad Luxemburg in al haar facetten, met als afsluiter de degustatie van een frisse Moezelwijn. In de oudste stad van Duitsland, Trier, duiken we in het Romeinse verleden. In Frankrijk bezoeken we de Moezelstad Metz, met haar “glazen” kathedraal.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Simons Plaza

Zéér verzorgd en modern hotel in het Groothertogdom Luxemburg. 

Kamers

Alle kamers zijn afgewerkt met mooie materialen. Kamer met douche, tv en minibar. 

Eten en drinken

's Avonds verzorgde driegangenmaaltijd. ‘s Morgens een goed ontbijtbuffet. Gezellige en ruime hotelbar met terras.

Bezoeken

Facultatieve bezoeken (prijzen onder voorbehoud/tarieven 2023):

  • bezoek wijnkelder: € 12,00/persoon
  • bezoek Amphitheater: € 4/persoon

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Zowel in Luxemburg, Frankrijk als Duitsland gebruiken we de euro.

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 3 aug tot zondag 4 aug 2 dagen € 215 Reserveer
zaterdag 28 sep tot zondag 29 sep 2 dagen € 215 Reserveer
zaterdag 30 nov tot zondag 1 dec 2 dagen € 215 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: €40 
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Europees Trio - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Weekend over de grenzen. Luxemburg - Trier - Metz


Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Via een vlotte route houden we onderweg halt voor een korte ontbijtstop in Luxemburg, zodat je ook nog voordelig rookwaren of alcohol kan aankopen. Het Groothertogdom Luxemburg is onze kleinste buur… maar niet de minste. In de voormiddag verkennen we de mooi gelegen stad Luxemburg, met allereerst een verkenning van het plateau van Kirchberg, waar tegenwoordig heel wat internationale organisaties gehuisvest zijn. Aansluitend rijden we verder naar het hartje van de stad voor een stadswandeling. Je ontdekt Luxemburg als een hippe, moderne stad met veel aandacht voor haar verleden. Nadien is er nog tijd voorzien voor een vrij middagmaal, shopping of een terrasje… We verlaten Luxemburg om aan de Moezel de stadsdrukte te vergeten. We nemen een verfrissend aperitief* in één van de talrijke wijnhuizen aan de Luxemburgse zijde en laten ons alle geheimen vertellen van die frisse schuimwijnen. In de vooravond aankomst in ons prima hotel. Kamerverdeling en avondmaal in het hotel. Later op de avond kan je nog doorzakken in de bar of op het terras van het hotel.

Dag 2

Na het Duitse ontbijtbuffet zijn we sterk genoeg om onze wandeling doorheen Trier te kunnen aanvatten. De stad, de oudste van Duitsland, heeft flink wat te bieden uit de Romeinse tijd zoals het amfitheater* en enkele schitterende religieuze gebouwen van Romeinse basilica tot Duitse praalbarok. Voeg daarbij een autovrij centrum en je hebt alle ingrediënten voor een boeiende zondagvoormiddag. Vrij middagmaal (geniet dit keer van de Duitse moezelwijnen). In de namiddag rijden we doorheen het land van Moezel en Saar richting zuiderbuur Frankrijk, het derde luikje in ons Europees Trio. Metz is de Franse parel aan de Moezel. Voor Vlamingen vaak een onbekende stad die nochtans heel wat fraais te bieden heeft: de Saint Etiennekathedraal, de Place de la Comédie, de Moezelkades… en niet te vergeten: Metz noemt zich de meest groene stad van Frankrijk! Met een stadswandeling verkennen we al dat moois. Op de terugreis houden we nog halt voor een vrij avondmaal.

2 dagen – Weekend over de grenzen. Luxemburg – Trier – Metz: in een prachtige kerstsfeer

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Via een vlotte route houden we onderweg halt voor een korte ontbijtstop in Luxemburg, zodat je ook nog voordelig rookwaren of alcohol kan aankopen. Het Groothertogdom Luxemburg is onze kleinste buur… maar niet de minste. In de voormiddag verkennen we de mooi gelegen stad Luxemburg, met allereerst een verkenning van het plateau van Kirchberg, waar tegenwoordig heel wat internationale organisaties gehuisvest zijn. Aansluitend rijden we verder naar het hartje van de stad voor een stadswandeling. Je ontdekt Luxemburg als een hippe, moderne stad met veel aandacht voor haar verleden. Nadien is er nog tijd voorzien voor een vrij middagmaal En bezoek aan onze eerste kerstmarkt. We verlaten Luxemburg om aan de Moezel de stadsdrukte te vergeten. We nemen een verfrissend aperitief* in één van de talrijke wijnhuizen aan de Luxemburgse zijde en laten ons alle geheimen vertellen van die frisse schuimwijnen. In de vooravond aankomst in ons prima hotel. Kamerverdeling en avondmaal in het hotel. Later op de avond kan je nog doorzakken in de bar of op het terras van het hotel.

DAG 2

Na het Duitse ontbijtbuffet zijn we sterk genoeg om onze wandeling doorheen Trier te kunnen aanvatten. De stad, de oudste van Duitsland, heeft flink wat te bieden uit de Romeinse tijd zoals het amfitheater* en enkele schitterende religieuze gebouwen van Romeinse basilica tot Duitse praalbarok. Voeg daarbij een Duitse kerstmarkt in het autovrij centrum en je hebt alle ingrediënten voor een boeiende zondagvoormiddag. Vrij middagmaal (geniet dit keer van de Duitse moezelwijnen). In de namiddag rijden we doorheen het land van Moezel en Saar richting zuiderbuur Frankrijk, het derde luikje in ons Europees Trio. Metz is de Franse parel aan de Moezel. Voor Vlamingen vaak een onbekende stad die nochtans heel wat fraais te bieden heeft: de Saint Etiennekathedraal, de Place de la Comédie, de Moezelkades… en niet te vergeten: Metz noemt zich de meest groene stad van Frankrijk! Tijd voor onze laatste kerstmarkt. Op de terugreis houden we nog halt voor een vrij avondmaal.

Vervoer

2 x dagreis

top