Straatsburg - Novotel Strasbourg Centre Halles
City- & minitrips

Straatsburg - Novotel Strasbourg Centre Halles

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Straatsburg & Colmar

Even uitblazen in de Elzas, waarbij in twee dagen alle hoogtepunten de revue passeren. Straatsburg en Colmar, wereldberoemd om hun lieflijke straten en pleinen omzoomd met versierde vakwerkhuizen. Enkele witte wijntjes of een crémant d’Alsace proeven. Het zit allemaal in dit weekend om er even uit te zijn! 

Novotel Strasbourg Centre Halles

Dit viersterrenhotel is heel centraal gelegen in Straatsburg.

Kamers

Alle kamers beschikken over airconditioning, flatscreen-tv, telefoon, een badkamer met haardroger en gratis wifi.  

Eten en drinken

Er wordt iedere ochtend een ontbijtbuffet verzorgd met zoete en hartige gerechten zoals eieren, fruitsalade, yoghurt en vruchtensappen. Ook worden ter plaatse zelf gebakken zoete deegwaren en verse Franse madeleines aangeboden, evenals een warme drank en een stuk fruit om mee te nemen. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken:

  • Boottocht op de Ill: ± € 12,50
  • Bezoek aan wijngoed met degustatie van meerdere wijnen: ± € 9,00
  • Rondrit toeristisch treintje in Colmar: ± € 7,00.

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Straatsburg & Colmar - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Even uitblazen in de Elzas, waarbij in twee dagen alle hoogtepunten de revue passeren. Straatsburg en Colmar, wereldberoemd om hun straatjes en pleintjes omzoomd met versierde vakwerkhuizen. Enkele witte wijntjes of een Crémant d’Alsace proeven. Het zit allemaal in dit weekend om er even tussenuit te zijn!


Dag 1

Vertrek uit Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de Belgische en Luxemburgse autosnelwegen. Vrij ontbijt onderweg. Weldra rijden we de Elzas binnen, met aankomst in Straatsburg rond de middag. Vrij middagmaal in het centrum. Nadien verkennen we deze gezellige stad, met haar verkeersvrije centrum. Je ontdekt al wandelend de schilderachtige wijk van “La Petite France”, de Barrage Vauban en natuurlijk de omgeving van de kathedraal. We ronden ons stadsbezoek af met een rondvaart op de Ill*, zodat we ook het hele complex van het Europees Parlement te zien krijgen. Aansluitend per autocar naar het hotel voor kamerverdeling en overnachting. Vrij avondmaal.

Dag 2

Na het smakelijke ontbijt in het hotel zetten we onze tweede dag in met een rit naar Ribeauvillé, een historisch stadje aan de voet van de Vogezen. In de buurt maken we kennis met één van de meest typische producten van de Elzas: de witte wijn. We vernemen meer over het productieproces en degusteren* aansluitend meerdere wijntjes en/of crémants. Aansluitend vrije tijd en vrij middagmaal in het gezellige centrum van Ribeauvillé. In de vroege namiddag brengt de autocar ons naar Colmar, een lieflijke stad met talrijke vakwerkhuizen en een gemoedelijke sfeer. We passeren* in la Petite Venise, het visserskwartier, het historische centrum met zijn prachtige façades. Na bewondering van al dat moois, terugkeer naar Diepenbeek. Vrij avondmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek rond 22.45 uur.

Kerstmarkt in Straatsburg en Colmar vanaf het begin van de advent.

top