Moskou & Sint-Petersburg
Cruises

Moskou & Sint-Petersburg

Algemeen
Foto's
Verblijf

RIVIERCRUISE

Een riviercruise die de twee fantastische Russische cultuursteden Moskou & Sint-Petersburg verbindt, is ongetwijfeld de mooiste en meest ontspannen manier om Rusland te ontdekken. Het bijzondere is dat je naast deze wereldsteden ook de typische Russische dorpjes met prachtige kerken en datsja's zal ontdekken zoals die alleen maar vanaf het water te zien zijn. We schepen in te Moskou en bezoeken uiteraard de highlights van deze fascinerende stad zoals het Kremlin, het Rode Plein en de Verlosserkathedraal. Daarna varen we over het Moskou-Wolgakanaal naar Uglitsj, een oude Russische stad met als blikvangers zijn schitterende koepels. De stad waar Dimitri, de zoon van de Russische tsaar, werd vermoord door Boris Godoenov. Vervolgens varen we door naar Jaroslavl. Hier meert de boot aan en aanschouwen we o.a. de voetgangerszone en het eerste theater van Rusland. Via de Rybinskyzee met schitterende vergezichten komen we aan in Goritsy met zijn prachtig klooster en iconenmuseum. We varen verder over het weidse Onegameer dat meer dan 1500 eilandjes telt. Het behoort tot UNESCO Werelderfgoed. De volgende dag leggen we aan in Mandrogi. Een waar openluchtmuseum. Hier maken we een rustige wandeling in een prachtige omgeving en we sluiten af met een barbecue. We zetten onze boottocht verder naar het fascinerende Sint-Petersburg. "De stad van de tsaren", "de stad van pracht en praal", gelegen aan de Nevarivier. Ook de highlights van deze stad staan op ons programma. O.a. het wereldberoemde museum de Hermitage, het Catharinapaleis, de Izaäkkathedraal en de Bloedkerk. Als afsluiter maken we een mooie wandeling door één van de parken en langs de Nevski Prospekt. Zo komen we dan aan het einde van deze overweldigende reis vol met indrukwekkende herinneringen.

Prijs inclusief:

 • Busvervoer naar en van de luchthaven
 • Rechtstreekse vlucht naar Moskou en terugvlucht vanuit Sint-Petersburg.
 • Verblijf: 10 nachten aan boord van MS Peter Tchaikovsky in een hut naar keuze.
 • Volpension aan boord van MS Peter Tchaikovsky
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Excursiepakket inclusief inkomgelden zoals beschreven in het programma.
 • Inkom Hermitage, Kizjiklooster in Goritsy, Kremlin en kathedraal in Moskou.


MS Peter Tchaikovsky

Bezoeken

Voor de uitstappen dien je ± € 200 per persoon te voorzien. De uitstappen kunnen betaald worden in euro. Lunches, drankjes en persoonlijke uitgaven in roebels. 

Documenten

 • Iedereen moet een internationaal paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst of eentje aanvragen bij zijn gemeente. 
 • Iedereen moet 1 pasfoto hebben.
 • Iedereen moet een bewijs van verzekering (polis) hebben van 12/07-22/07/2020 voor Federatie RUSSIA (in het Engels) ofwel maakt de Zigeuner een globale verzekering op voor alle personen ofwel vraagt iedereen zulk bewijs aan zijn eigen verzekeringskantoor (gratis).
 • Visum verplicht. Visum kan worden aangevraagd door De Zigeuner (kosten hiervoor bedragen ± € 102)
top