Fietsvakantie Main - Radweg
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Main - Radweg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Van Bayreuth via Bamberg en Würzburg naar Lohr am Main. 

De Main fietsweg behoort tot de mooiste fietsroutes in Duitsland. We beginnen in de Wagner stad Bayreuth, de lieflijke “Godstuin aan de Main” met het klooster Banz en de basiliek Vierzehnheiligen. Via de “Duitse mandenstad” Lichtenfels bereiken we Bamberg dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, met zijn ontelbare bezienswaardigheden. Verder naar de barokke metropool Würzburg, Karlstadt, Gemund en Lohr. Het traject is volledig vlak, enkel de tweede dag is er af en toe een heuveltje. 


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hotel Arvena Kongress****, Bayreuth
  • 2 nachten halfpension in Hotel Welcome Residenzschloss****, Bamberg
  • 2 nachten halfpension in Hotel Esbach Hof***, Kitzingen 


Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

Dag 1 - 582 km

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek via Keulen, Frankfurt richting Bayreuth. In de late namiddag kunnen we de stad Bayreuth bezoeken.

• •

Dag 2 - 63 km Bayreuth – Lichtenfels

We fietsen langs de smalle Rode Main naar de samenvloeiing met de Witte Main. Verder naar het mooie Altenplos. Langs het kasteel van Steinerhausen naar Melkendorf tot in het historische Lichtenfels. Met de bus terug naar Bayreuth.

•

Dag 3 - 45 km Lichtenfels - Bamberg

Via Bad Staffelheim naar Rattelsdorf. Mogelijkheid om de prachtige basiliek Vierzehnheiligen en Kloster Banz te bezoeken. Verder door prachtige natuur naar het schitterende Bamberg. Na het avondeten een wandeling in het historisch centrum van Bamberg.

•

Dag 4 - 60 km Bamberg – Schweinfurt

Vandaag fietsen we vanuit Bamberg door mooie kleine wijndorpjes zoals Sand am Main en Hassfurt tot in Schweinfurt. De autocar brengt ons terug naar Bamberg. 

•

Dag 5 - 60 km Schweinfurt – Volkach – Kitzingen

Volledig vlakke rit. Via het veerpont in Wipfeld naar het bedevaartsoord St. Maria im Baumgarten. Volkach ligt in de Main lus en is een zeer sfeervol dorpje. Verder langs Schwarzach en Dettelbach tot in Kitzingen. Aankomst in ons hotel in Kitzingen.

•

Dag 6 - 68 km Kitzingen via Würzburg (40km) – Karlstadt (65km)

Via Marktbreit de geboorteplaats van Alzheimer naar Ochsenfurt en verder naar de prachtige stad Würzburg. Na de middag fietsen we verder naar Karlstadt. Met de bus terug naar Kitzingen.
•

Dag 7 - 30 km Karlstadt – Lohr am Main.

We fietsen vandaag van Karlstadt naar Lohr en volgen de meanders van de Main naar Gemunden. Via de ruïne van Schönrain fietsen we naar het laatste stadje Lohr am Main. Fietsen inladen en terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top