Fietsvakantie Bourgondië
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Bourgondië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. “Bourgondisch” staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken. Het reliëf is nooit te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen hier en daar wel voor. In deze streek groeien de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen. We fietsen niet alleen door schilderachtige wijngaarden en langs pittoreske wijndorpen maar worden evenzeer bekoord door de religieuze bouwkunst. We vinden die vooral terug in de basiliek van Chalon-sur-Saône en in de abdijen van Tournus en Cluny. Zeker vergeten wij de talrijke kastelen niet zoals Berzé le Chatel, kasteel van Cormatin en het kasteel van Germolles. 

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen

Hotel met binnen- en buitenzwembad.

Reserveer deze reis

Hôtel Le Dracy

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 2 aug tot woensdag 7 aug 2024 6 dagen € 935 Reserveer
dinsdag 3 sep tot zondag 8 sep 2024 6 dagen € 935 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 260
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Bourgondië - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 540 km/25 km La Loyère - Chalon-sur-Saône – Dracy-le-Fort

Vertrek Diepenbeek in de vroege morgen. Na aankomst in La Loyère fietsen we langs het Canal du Centre naar het kasteel La Loyère en verder naar Chalon-sur-Saône voor een bezoek aan het centrum met zijn vele bezienswaardigheden. Het laatste deel over de voie verte naar ons hotel in Dracy-le-Fort.

• •

Dag 2 - 51km Dracy-le-Fort – Dracy-le-Fort

Lus vanuit Dracy-le-Fort door het hinterland, met het kasteel van Germolles. Verder langs kleine verkeersluwe wegeltjes in een prachtige natuur met panoramische uitzichten door en naar de wijngaarden van het bekende Mercurey en zo terug naar Dracy.

•

Dag 3 - 52 km Dracy-le-Fort – La Truchère

Over het vrijliggend fietspad “voie verte” naar Chalon-sur-Saône. Over verkeersluwe wegen door pittoreske dorpjes en loofbossen op weg naar de rivier Saône. Wij fietsen langs de Saône tot in het gezellige Tournus met zijn bekende abdij en fietsmuseum. Via de rivier La Seille bereiken we ons eindpunt, de terrasjes aan het water van La Truchère.

•

Dag 4 - 52 km La Truchère - Mâcon - La Roche Vineuse

Fietsen over het fietspad lagns de Saône tot in Mâcon, verder fietsen we door de wijngaarden over het verkeersvrije fietspad voie verte naar La Roche Vineuse. Fietsen stallen en met de autocar terug naar ons hotel. 

• •

Dag 5 - La Roche Vineuse - Dracy-le-Fort

Fietsen over het volledig vrijliggend fietspad "voie verte" langs het kasteel van Berzé le Châtel, door de fietstunnel 1,6 km van Bois Clair, Cluny met zijn middeleeuwse oude stad, abdij en paardenstoeterij. Verder langs het bekende dorpje Taizé, Cormatin met zijn prachtig renaissancekasteel. Tussen de wijngaarden van Buxy en Givry tot in ons hotel. 

• •

Dag 6 Dracy-le-Fort - Beaune

Langs het fietspad van het Canal du Centre naar Chagny van waaruit we de wijngaardroute nemen tot Beaune. Verschillende premiers crus zoals Chassagne-Montrachet, Meursault, Volnay, Pommard passeren ons pad. Als afsluiter zal een bezoek aan het mooie stadje Beaune zeker niet ontbreken.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top