Fietsvakantie Champagne, Troyes & meren van de Aube
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Champagne, Troyes & meren van de Aube

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze vijfdaagse fietsvakantie verken je de zuidelijke Champagne en de streek rond Troyes en de Aube. Een departement in Noord-Frankrijk waar het goed vertoeven is. De middeleeuwse stad Troyes is de hoofdplaats van het departement Aube in de Champagnestreek. Een tiental kilometer ten oosten van Troyes ligt het Parc Régional de la Forêt d'Orient, een natuurgebied van 70.000 ha. Een juweeltje van groene bossen en meren: het Lac d'Orient, Lac du Temple en Lac Amance met wildparken en vogelreservaten. Het is een uitgelezen streek voor een fietsvakantie, temeer daar er voor de fietser een infrastructuur is opgezet van bewegwijzerde fietspaden die je naar de mooiste hoekjes brengen van dit prachtige heuvelland. Via deze fietsroute is er ook aansluiting op verschillende andere lokale routes. Een uitstekende manier om de streek te leren kennen.


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hôtel Mercure Troyes Centre****, Troyes
  • 2 nachten halfpension in Natur'Hôtel-Golf-Spa****, Rouilly Sacey

Reisdata
vrijdag 2 jul tot dinsdag 6 jul

Bekijk data en prijzen

Diverse viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 2 jul tot dinsdag 6 jul 5 dagen / 4 nachten € 729
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 208
  • Eigen fiets meebrengen

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Fietsvakantie Champagne, Troyes & meren van de Aube - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 35 km Langs het Canal de la Haute Seine

De eerste fietstocht leidt je van Méry-sur-Seine naar Troyes. Hier begint een "Voie Verte", een fietspad in een groene omgeving langs het Seinekanaal. Mooie rietkragen en de kleine sluizen met prachtig gerestaureerde sluiswachtershuisjes zijn de beelden die je op deze rustige tocht bijblijven. Aankomst in ons hotel in Troyes.

• •

Dag 2 - 58 km Troyes - Bouilly - Troyes

Het hoogtepunt vandaag is een bezoek aan de middeleeuwse stad Troyes en omgeving, want de rijkdom van Troyes en omgeving werd ook verspreid over de omliggende dorpen. Wandel over de klinkerstraten, langs vakwerkhuizen, langs de talloze kerken en de kathedraal die beroemd zijn om hun fantastische felkleurige glasramen.

• •

Dag 3 - 60 km Troyes - Piney - Rouilly Sacey

Vanuit ons hotel langs kanaal van Trévois, La Vieille Seine en de Seine via bossen en vlaktes naar Piney en verder richting meren van het Forêt d'Orient. De route loopt verder tussen de gemeentes Coutteranges en Géraudot en hun respectievelijke stranden. Verder naar ons mooie hotel midden in de bossen.

• •

Dag 4 - 64 km Drie Merentocht

Vandaag fietsen wij een mooi parcours over vrijliggende fietspaden deels door bossen en met prachtige uitzichten over weilanden, vijvers, de stranden van de drie meren: het Lac d'Orient (reservoir van de Seine), Lac du Temple en het Lac Amance (reservoirs van de Aube). Wij eindigen onze tocht terug in ons hotel.

• •

Dag 5 - 45 km Hotel - Bar-sur-Aube

Een heerlijke fietstocht door de streek van de Champagne die eindigt in één van de grotere plaatsen in de regio, Bar-sur-Aube. Aankoop van champagne is hier mogelijk. Hier vind je nog goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen en kerken. Aan het station fietsen inladen en verder met de nodige stops terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

top