Fietsvakantie Elzas & wijnroute - Domaine du Moulin
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Elzas & wijnroute - Domaine du Moulin

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Elzas is de streek die ingeklemd ligt in het noordoosten van Frankrijk tussen de Vogezen en de Rijnvallei. In dit zonnige klimaat van de Alsace (Frans voor Elzas) vinden we topwijnen zoals Riesling, Pinot Noir en Gewürztraminer. De Elzas is fietsregio nummer één in Frankrijk met vele uitgezette fietsroutes. We fietsen van Straatsburg richting Colmar. Fietsen langs kanalen en door mooie wijndorpjes met kleurrijke bloemen, typische vakwerkhuizen en smalle geplaveide straatjes en steegjes. Je maakt nog een mooie laatste tocht en strijkt voldaan neer op een terrasje met een frisse Riesling.


Eigen fiets meebrengen


Algemene info fietsreizen

Domaine du Moulin - Hotel, spa & restaurant

Activiteiten

Fietsvakantie Elzas & wijnroute - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 50 km - Straatsburg naar Sélestat

De Europastad Straatsburg met prachtige kastelen is het startpunt. We volgen het Rhone-Rijnkanaal met de machtige platanen langs het jaagpad. Vanaf Erstein volgen we de rivier de Ill. Langs het kasteeldorp Osthouse, het gezellige Benfeld en Ebermünster gaat het door natuurgebied naar Sélestat. De fietsen worden gestald in Sélestat en met de bus naar het hotel in Ensisheim. Avondeten en overnachting. 

•

Dag 2 - 65 km - Sélestat - Colmar - Ensisheim

Na een bezoek aan de binnenstad van Sélestat verder met de fiets richting Artzenheim. Vervolgens volgen we even de Ill tot Marckolsheim. Vanaf hier gaat het dan naar het kanaal naar Colmar. Mogelijkheid om Colmar te bezoeken. Verder op rustige paden van Colmar naar het hotel in Ensisheim. Avondeten en overnachting. 

• •

Dag 3 - 40 km - Rondje Ensisheim

Vertrek en aankomst aan het hotel. Na een lekker ontbijt starten we onze fietstocht langs het riviertje de Thur richting Ungersheim. Een tocht langs oeverlandschappen, vergane industrie, het Nonnenbruchwald en de Seebodensee. Het is een lichte tocht die uitgebreid kan worden met een extra tocht richting Mulhouse. Avondeten en overnachting.

• •

Dag 4 - 60 km - Ensisheim naar Kaysersberg

Vertrek aan het hotel richting wijnstad Guebwiller. Vanaf hier verloopt de wijnroute grotendeels langs lage, minder steil gelegen wijngaardhellingen. We komen door vermaarde wijnbouwplaatsen. Met de bus terug richting het hotel. Avondeten en overnachting. 

• •

Dag 5 - 56 km - Kaysersberg naar Obernai

We fietsen vandaag door het meest bekende deel van de Elzas, langs dorpjes als Ribeauvillé, Kintzheim en Riquewihr. Overal kan je proeven van de vele druivensoorten van de Elzas: Sylvaner, Pinot Blanc/Noir, Riesling, Muscat en Gewürztraminer. Verder langs mooie kastelen, Romeinse heirbanen en schilderachtige oude stadsgedeelten.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top