Fietsvakantie Elzas & wijnroute
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Elzas & wijnroute

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Elzas is de streek die ingeklemd ligt in het noordoosten van Frankrijk tussen de Vogezen en de Rijnvallei. In dit zonnige klimaat van de Alsace (Frans voor Elzas) vinden we topwijnen zoals Riesling, Pinot Noir en Gewürztraminer. De Elzas is fietsregio nummer één in Frankrijk met vele uitgezette fietsroutes. We fietsen van Straatsburg richting Colmar. Fietsen langs kanalen en door mooie wijndorpjes met kleurrijke bloemen, typische vakwerkhuizen en smalle geplaveide straatjes en steegjes. Je maakt nog een mooie laatste tocht en strijkt voldaan neer op een terrasje met een frisse Riesling.


Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen

Reserveer deze reis

Grand Hotel Bristol, Colmar

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 14 sep tot woensdag 18 sep 2024 5 dagen € 839 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 236
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Elzas & wijnroute - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

• •

Dag 1 - 45 km - Straatsburg naar Barr

Van Straatsburg richting Molsheim op de Euro Veloroute Romea. Molsheim is de stad waar Ettori Bugatti begon met  zijn autobedrijf. Een vlakke rit tot Dorlisheim en dan op heuvelachtig parcours naar Obernai, een stad met indrukwekkende omwalling. Verder naar Barr en van daar uit met de bus naar het hotel in Colmar.

• •

Dag 2 - 60 km - Barr naar Colmar

We fietsen verder op de wijnroute “Veloroute du Vignoble d’Alsace” naar het prachtige wijnstadje Barr. Door wijnvelden naar
Dambach La Ville. Ook mogelijkheden om hoger gelegen burchten te bezoeken. Via Sélestat naar het hotel in Colmar.

•

Dag 3 - 50 km - rondje Colmar

We vertrekken en eindigen met de fiets aan het hotel. Fietstocht door mooie dorpjes en weidse natuur richting Rijn. We fietsen
langs Sundhoffen naar Wolfgantzen en de indrukwekkende vestingstad Neuf Brisach. Terug via Kunheim, Artzenheim en het Canal de Colmar naar het hotel.

• •

Dag 4 - 60 km - Colmar naar Issenheim

We vertrekken en eindigen opnieuw met de fiets aan het hotel. De tocht gaat zuidwaarts via Eguisheim en Rouffach tot Issenheim, dwars door de wijnvelden. Eguisheim is door ‘Les Plus Beaux Villages de France’ aangewezen als een van de mooiste dorpen van Frankrijk omwille van de typische vakwerkhuizen.

• •

Dag 5 - 45 km - Colmar naar Barr

Vanuit het hotel fietsen we noordwaarts richting Barr langs een andere route dan dag 2 maar nog steeds doorheen de  wijnvelden. In Barr worden de fietsen geladen en is er de mogelijkheid lunch te nuttigen.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top