Fietsvakantie Elzas & wijnroute
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Elzas & wijnroute

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Elzas is de streek die ingeklemd ligt in het noordoosten van Frankrijk tussen de Vogezen en de Rijnvallei. In dit zonnige klimaat van de Alsace (Frans voor Elzas) vinden we topwijnen zoals Riesling, Pinot Noir en Gewürztraminer. De Elzas is fietsregio nummer één in Frankrijk met vele uitgezette fietsroutes. We fietsen van Straatsburg richting Colmar. Fietsen langs kanalen en door mooie wijndorpjes met kleurrijke bloemen, typische vakwerkhuizen en smalle geplaveide straatjes en steegjes. Je maakt nog een mooie laatste tocht en strijkt voldaan neer op een terrasje met een frisse Riesling.


Eigen fiets meebrengen


Algemene info fietsreizen

Reserveer deze reis

Grand Hotel Bristol, Colmar

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 222
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Elzas & wijnroute - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

• •

Dag 1 - 45 km - Straatsburg naar Obernai

Van Straatsburg richting Molsheim op de Euroveloroute Romea. Molsheim is de stad waar Ettore Bugatti begonnen is met zijn autobedrijf. Een vlakke rit tot Dorlisheim en dan op heuvelachtig parcours naar Rosheim. We eindigen in Obernai. Mooie stad in de Elzas. Met de bus naar het hotel in Ensisheim.

•

Dag 2 - 52 km - Obernai naar Marckolsheim

We fietsen verder op de véloroute du Vignoble d’Alsace tot in het prachtig wijnstadje Barr met zijn mooie historische kern. Verder door veel moerasgebieden richting Rijn tot in Benfeld. De laatste kilometers fietsen we onder de bomen op een breed fietspad langs het kanaal. De tocht eindigt in het centrum aan de kerk van Marckolsheim. De bus brengt ons terug naar het hotel.

•

Dag 3 - 65 km - Marckolsheim naar Colmar en verder naar Ensisheim

Vandaag heel rustig fietsen langs kanalen naar Colmar. Mogelijkheid om de stad te bezoeken en dan over brede fietspaden naar de vestigingsstad Neuf-Brisach met de indrukwekkende burcht uit de tijd van de Lodewijk XIV. Vanaf hier volgen we het oude Rijnkanaal langs een prachtig fietspad naar ons hotel in Ensisheim.

• •

Dag 4 - 60 km - De wijnroute Ensisheim naar Kaysersberg

Vertrek aan ons hotel. Langs de wijnroute met talrijke wijndorpjes met een historische oude stadskern. wijndorpjes als Rouffach, Hattstatt, Eguisheim en Turckheim zijn juweeltjes om te bezoeken. Uitbreiding naar Riquewihr is mogelijk. Met de bus terug naar het hotel in Ensisheim. Met de bus terug naar het hotel in Ensisheim.

• •

Dag 5 - 45 km - De wijnroute Kaysersberg naar Barr

We fietsen de wijnroute verder af richting Straatsburg. De tocht gaat opnieuw door de wijnvelden met veel typische wijndorpjes als Kintzheim, Dambach-la-Ville, Andlau... en door wat hoger gelegen wijnvelden. De tocht eindigt in het mooie stadje Barr waar we de mogelijkheid hebben om iets te eten en te drinken. Fietsen laden en via Straatsburg terug naar Diepenbeek. 

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top