Fietsvakantie Belgische kustroute tot in Zeeland
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Belgische kustroute tot in Zeeland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Kustroute: de 95km lange tocht brengt je langs de mooiste parels aan de Vlaamse Kust. Strand, duinbossen, polders, erfgoedwijken, kunst en haven, ze vergezellen je allemaal tijdens deze fietsvakantie. Vanuit Poperinge fietsen we naar Nieuwpoort om verder langs de kust te fietsen tot in Cadzand. Van Cadzand fiets je in één rechte lijn langs de zee naar de ferryhaven in Breskens. Je vaart met de veerboot (20 minuten) van Zeeuws-Vlaanderen naar het schiereiland Walcheren in Zeeland. Het is een bijzondere belevenis om in Zeeland te fietsen! De kleine ringdorpjes, de historische stadjes, zoals Yerseke, Middelburg, Vlissingen en Veere, de vele polderdijkjes die geflankeerd worden door lange rijen populieren, de prachtige duinen en de vele kreken, ze maken van Zeeland een heel bijzondere provincie.

Eigen fiets meebrengen!


Algemene info fietsreizen

Inbegrepen: 

  • Heen en terug in comfortautocar
  • 2 nachten halfpension in Hotel Sandeshoved**, Nieuwpoort
  • 2 nachten in halfpension in Hotel Van der Valk Middelburg****, Zeeland

Reserveer deze reis

Hotel Sandeshoved Nieuwpoort & Van der Valk Middelburg

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 276
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Belgische kustroute tot in Zeeland - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

1e dag 55 km Poperinge - Nieuwpoort

Vertrek vanuit Diepenbeek naar Poperinge. Fietsen uitladen. We volgen de fietsroute naar de Panne. Verder volgen we de kustlijn richting Sint Idesbald - Koksijde – Oostduinkerke tot in Nieuwpoort. De oude stad met haar middeleeuwse architectuur is zeker een bezoekje waard. Fietsen stallen in ons hotel aan het strand. Avondeten en overnachting

•

2e dag 60 km Nieuwpoort - Knokke-Heist

Vanuit ons hotel verder richting Knokke-Heist. Via Oostende, het shoppingswalhalla van de kust naar De Haan met zijn mooie zeedijk zonder hoogbouw naar Wenduine en Blankenberge. Ontdek de mysterieuze onderwaterwereld in het Sea Life Centre. Verder naar Zeebrugge met haar wereldhaven tot in Knokke-Heist. Fietsen stallen en met de autocar terug naar ons hotel in Nieuwpoort. Avondeten en overnachting.

•

3e dag 50 km Knokke-Heist – Vlissingen - Middelburg Zeeland

Met de autocar naar Knokke-Heist, vanaf hier fietsen we richting het natuurgebied ‘t Zwin’, een van de belangrijkste slikke- en schorregebieden van de kust. Verder richting Cadzand tot in Breskens waar we de veerboot (20 minuten) (prijs ± € 7) over de Westerschelde nemen tot in Vlissingen. Vanuit Vlissingen leidt een jaagpad onder boomkruinen recht naar ons hotel in Middelburg. Avondeten en overnachting.

•

4e dag 55 km rondje Middelburg

Vertrek aan het hotel. Vanuit de hoofdstad van Zeeland fietsen we een rondje Veere - Vrouwenpolder - Westkappelle – Dishoek en terug naar ons hotel in Middelburg. Veere is een klein en prachtig stadje met een iconisch stadhuis. Via een mooi fietspad gaat het verder naar Vrouwenpolder gelegen aan de voet van de Oosterscheldekering midden tussen de Noordzee en het Veerse meer. Verder naar Domburg en Westkapelle met zijn mooie vuurtoren richting Middelburg. Fietsen stallen in ons hotel. Avondeten en overnachting.

•

5e dag 50 km Middelburg - Yerseke

Vanuit ons hotel richting Yerseke. Tegenwoordig is Yerseke zelfs de Nederlandse hoofdstad van de mosselen en oesters te noemen. Bij de haven vind je de ‘Mosselboulevard’, met oesterkweekputten en verscheidene restaurants gespecialiseerd in schelpdiergerechten. In de late namiddag fietsen laden en via Antwerpen terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top