Fietsvakantie Friesland - Elfstedentocht
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Friesland - Elfstedentocht

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Elfstedentocht: de tocht der tochten

De Elfstedentocht spreekt nog steeds tot de verbeelding. De 200 km lange schaatstocht die voor de eerste keer in 1909 georganiseerd werd, heeft een heroïsch karakter. In 1997 werd de tocht voor het laatst geschaatst. Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, je kan er ook prachtig fietsen. In het vlakke landschap liggen veel goed gemarkeerde fietspaden. Je fietst langs meren, over dijken en tussen de weilanden. Tijdens deze fietstocht van 205 km doe je alle elf Friese steden aan en maak je uitgebreid kennis met het Friese merengebied en de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden. 


Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Sporthotel Iselmar ****, Lemmer
  • 2 nachten halfpension in Van der Valk ****, Leeuwarden

Reserveer deze reis

Diverse viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 8 jun tot woensdag 12 jun 2024 5 dagen € 879 Reserveer
zondag 11 aug tot donderdag 15 aug 2024 5 dagen € 879 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 252
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Friesland - Elfstedentocht - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 57 km IJlst - Sneek - Sloten - Lemmer

Vertrek in Diepenbeek naar één van de elf steden, IJlst. Van hieruit fietsen we langs het Sneekermeer naar Sneek. Van Sneek gaat het dan verder langs het Slotenmeer naar één van de mooiste Friese dorpjes Sloten. Vanuit Sloten fietsen we naar het hotel in Lemmer. 

•

Dag 2 - 60 km Lemmer - Sloten - Stavoren - Hindeloopen - Workum - Bolsward

Met de fiets terug naar Sloten. Vandaag fietsen we naar Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Stavoren, de oudste en ooit de rijkste stad uit de regio. Fietsen langs het strand naar de volgende stad Hindeloopen met vele kleine bruggetjes. We eindigen vandaag in Bolsward. Met de bus terug naar Lemmer. 

•

Dag 3 - 58 km Bolsward - Harlingen - Franeker

Met de bus naar Bolsward. Van hieruit naar de haven van Harlingen, de belangrijkste haven van Friesland. Van Harlingen gaat het verder naar Franeker met zijn mooi stadhuis en typische theehuisjes. De bus brengt ons naar het hotel in Leeuwarden. 

•

Dag 4 - 64 km Franeker - Dokkum - Leeuwarden

Van Franeker naar Dokkum en Leeuwarden. Langs het strand van de Waddeneilanden gaat het naar Holwerd en Dokkum. De laatste stad van de Elfstedentocht, verder naar Bartlehiem, een speciaal dorpje in de Elfstedengeschiedenis. Van hieruit fietsen we naar Leeuwarden. 

•

Dag 5 - 40 km Leeuwarden - IJlst - Sneek

In Leeuwarden kunnen we de ijshal die speciaal gebouwd werd voor de Elfstedentocht bezoeken. Wij fietsen van Leeuwarden naar Sneek en eindigen waar we begonnen zijn. Met de bus terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top