Fietsvakantie Flachau in Salzburgerland
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Flachau in Salzburgerland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Flachau - Ramsau Am Dachstein - Filzmoos - Schladming - Altenmarkt

Fietsen doorheen het groene hart van Oostenrijk. Salzburgerland en Stiermarken zijn prachtige streken die nog grotendeels onbekend zijn bij fietsers. Wij voorzien een fietstocht met een sportief kantje, waarbij er iedere dag een uitbreiding op de beschreven tocht mogelijk is. We overnachten in Flachau, een zeer gezellig dorp en verblijven 6 nachten in een hotel in het centrum.

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 7 nachten halfpension in Hotel Hartl****, Flachau 

Reserveer deze reis

Hotel Hartl

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 3 aug tot zaterdag 10 aug 2024 8 dagen € 1175 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 140
  • Eigen fiets meebrengen


Activiteiten

Fietsvakantie Flachau - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Via Duitse autowegen richting München - Rosenheim - Flachau.

• •

Dag 2 - 45 km Flachau - Flachauwinkl - Altenmarkt/Zaugensee

Vandaag doen we een verkenningsrit, zodat jullie de kans hebben om Flachau in de latere
namiddag te bezoeken. We fietsen van Flachau naar Flachauwinkl. Dit is licht stijgend. Daarna keren we terug naar Flachau en van hieruit naar Altenmark. Dit is een gezellig stadje waar je wat kan rondwandelen en voor de liefhebbers die nog wat meer kilometers op de teller willen is er de mogelijkheid om naar Zaugen- see te fietsen. Let wel op dat dit 11 km aan 10% stijgen is. Daarna keer je terug naar het hotel in Flachau.

•

Dag 3 - 49 km Lammertal - Golling - Bisschofshofen - Sankt Johann naar Schwarzach in Pongau

We kunnen beginnen met een wandeling door de klamm (voor de liefhebbers). De bus kan ons tot boven op de helling brengen waar de wandeling door de kloof start. We wandelen door de kloof tot aan de fietsenstalling. We fietsen terug door het Lammerdal naar Golling en van daaruit naar Bisschofshoven. Verder langs de Salzach richting Sankt Johann. Dit is de Tauernradweg richting Krimml. De fietsen worden ingeladen en de bus brengt ons naar ons hotel in Flachau.

•

Dag 4 - 55 km Kulm - Ramsau - Filzmoos - Eben - Flachau

Vandaag fietsen we langs gekende skidorpjes. Met de bus naar Ramsau am Dachstein (1400 m) en vanaf daar op secundaire en autoluwe wegen naar Filzmoos. Lange afdalingen worden afgewisseld met enkele korte hellingen. Vanaf Eben fietsen we terug op verkeersvrije fietspaden naar het hotel in Flachau.

• •

Dag 5 - 48 km Flachau - Wagrain - Kleinarl - Jägersee - Flachau

Een rondje Flachau. Vertrek aan het hotel en fietsen richting Wagrain op een vrijliggend fietspad. Vanaf Wagrain gaat het over de Landesbahn naar de Jägersee. Het is mogelijk rond de prachtige Jägersee te wandelen en/of te fietsen naar de nabijgelegen watervallen. We fietsen via dezelfde weg terug naar Flachau. 

•

Dag 6 - 49 km Ennsradweg R7 Flachau (920 m) - Altenmarkt - Pruggern (681 m)

Vandaag volgen we de Enssradweg vanuit Flachau via mooie valleien naar Altenmarkt im Pongau, Radstadt en het gekende skidorp Schladming. De Enns stroomt door de regio Steiermark en mondt uit in de Donau. We volgen de Enns verder stroomafwaarts tot Pruggern. Hier stallen we de fietsen en de bus brengt ons terug naar Flachau.

•

Dag 7 - 49 km - Prüggern - Flachau

Met de bus terug naar Prüggern. We fietsen dezelfde weg als gisteren maar nu richting
Flachau. Je krijgt een heel ander panorama te zien dan de dag ervoor. We verzamelen aan het hotel waar de fietsen weer ingeladen worden.

Dag 8

Via Duitsland met de nodige stops tot in Diepenbeek

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top