Fietsvakantie Berlijn bis - Estrel Hotel Berlin
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Berlijn bis - Estrel Hotel Berlin

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Je was al eens in Berlijn en wil Berlijn op een andere manier leren kennen? Niet alleen gericht op de highlights maar ook met de fiets? In tegenstelling tot de standaardfietsvakantie, die zich vooral in het centrum en het zuidwesten van de stad situeert, ook eens het voormalig Oost-Berlijn leren kenen, met een afsluiter in het modelconcentratiekamp Sachsenhaus? Dan heb je het perfecte profiel voor deze bijzondere fietsvakantie Berlijn Bis.

Eigen fiets meebrengen.


Algemene info fietsreizen

Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Berlijn zoals:

Estrel Hotel Berlin

Activiteiten

Dag 1 - 750 km Wir fahren nach Berlin

Vertrek uit Diepenbeek in de vroege morgen.

•

Dag 2 - 54 km Groen in voormalig Oost-Berlijn

Via een stuk van het muurtraject naar het idyllische stadje Köpenick, het natuurgebied Wuhlheide en het Duits-Russische Museum in Karlshorst. Daar werd de capitulatie van nazi-Duitsland een feit. Na een overzet met een veerboot bereik je de prachtige oever van de Spree en Treptower Park, een van de vele groene longen van Berlijn. 

•

Dag 3 - 55 km Pankow, de wijk waar de DDR-top woonde

Vandaag gaat het richting Pankow, gelegen in het oostelijk deel van Berlijn. Via Prenzlauer Berg en de oevers van de Panke, een zijrivier van de Spree, bereik je het stadje waar Erich Honecker en de rest van de DDR-top woonde. Indrukwekkend is de Russische militaire begraafplaats in de Schönholzer Heide. Mooi is ook het kasteel Schönhausen.

•

Dag 4 - 54 km Kilometers fietsen langs de Müggelsee

Je fietst naar de Müggelsee in het zuidoosten van Berlijn. Het is het grootste meer binnen de stadsgrenzen. Kilometerslang rijd je door het groen en passeer je strandjes die uitnodigen om een duik te nemen of te picknicken. Je komt terecht in wat men 'Neu Venedig' noemt, een plek met water en bruggetjes en mooie natuur. 

• •

Dag 5 - 45 km Een stadsrit langs historische DDR-relicten

Is een stadsrit door verschillende parken en langs kleinere meertjes. Onderweg kan je genieten van de herkenbare DDR-architectuur en kom je op historisch zeer interessante plaatsen: de voormalige Stasi-gevangenis Hohenschönhausen, het voormalig hoofdkwartier van de Stasi en de grootste joodse begraafplaats van de stad aan de Weissensee.

•

Dag 6 - 59 km Langs de oevers van de Havel richting Sachsenhausen

Start met een rit langs enkele highlights van Berlijn. Je rijdt o.a. onder de Brandenburger Tor door en via de Straße des 17. Van daaruit zoeken we de oevers van de Havel op en gaat het dan 30 kilometer lang op een goed berijdbaar pad langs de rivier en door de natuur. Uiteindelijk bereik je Sachsenhausen, het modelconcentratiekamp uit 1936.

Dag 7 - 710 km

Na een stevig ontbijt vertrekken wij terug naar Diepenbeek

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

top