Fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Fietsroute van 250 km rondom het natuurpark Südschwarzwald, met slechts een paar hellingen, overwegend geasfalteerd en vrijwel autovrije wegen. Enkele korte stukken lopen door Zwitserland en Frankrijk. Op de route door het zuiden van het Zwarte Woud luidt het motto: ‘gebruik de vaart van het middengebergte’, het gaat bergaf naar het Südschwarzwald. Hier kan je landschappelijke highlights ontdekken, zoals het Wutach-ravijn, het Markgräflerland en tijdens een ommetje naar Frankrijk het beschermde natuurgebied ‘Petite Camargue’. De talrijke middeleeuwse stadjes zoals Basel en Freiburg zorgen ervoor dat ook de cultuur niets te kort komt. 

Eigen fiets meebrengen Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hotel Möhringers****, Schwarzwald
  • 2 nachten halfpension in Hotel Anika***, Neuenburg am Rhein 

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

• •

Dag 1 - 40 km Hinterzarten – Bonndorf

Fietsen uitladen en vanaf de hoogvlakte door prachtige natuurlandschappen naar het mooi gelegen Titisee. Verder door prachtige bossen naar ons hotel in Bonndorf.

• •

Dag 2 - 52 km Bonndorf – Waldshut

Vanuit ons hotel via een kilometerslange afdaling naar Lausheim. Langs de Grimmelhofenwatermolen fietsen we naar Stühlingen en het mooie Lauchringen tot in Waldshut alwaar wij onze fietsen stallen.

•

Dag 3 - 50 km Waldshut – Rheinfelden

Fietsen ophalen en langs de Rijn naar het stadje Laufenberg verder naar Bad Säckingen. Door een natuurgebied naar het kasteel van Beuggen via de waterkrachtcentrale van Rheinfelden tot aan onze fietsenstalling.
•

Dag 4 - 60 km Rheinfelden – Neuenburg am Rhein

Langs een fietsbrug rijden we Zwitserland binnen. Over het vlakke fietspad naar Kaiseraugst, verder naar Basel en via het Franse Huningue over de Dreiländerbrücke terug het Duitse Well Am Rhein binnen. Langs de Rijn tot in ons hotel in Neuenburg am Rhein.

•

Dag 5 - 46 km Neuenburg am Rhein – Kirchzarten

Vanuit ons hotel fietsen we over vlakke wegen weg van de Rijn naar Heitersheim. Door de wijngaarden richting Freiburg tot in het mooie stadje Kirchzarten. Fietsen inladen en vertrek naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top