Fietsvakantie Provence - Camargue
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Provence - Camargue

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Fietsen in de Provence? Geniet van een fraaie regio waar lichtgroene wijngaarden, gele zonnebloem- en paarse lavendelvelden het landschap bepalen. De streek is ondermeer beroemd om zijn fantastische wijnen. Onderweg fiets je langs befaamde wijndorpen als Châteauneuf du Pape, Gigondas en Beaume de Venise. De naam van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de Provence. De omgeving van Arles en Saint Rémy de Provence was een enorme inspiratiebron voor hem en is herkenbaar in zijn vele schilderwerken. En we fietsen door de Camargue, bekend vanwege de in het wild levende grijs-witte Camargue paarden, de zwarte stieren en de roze flamingo’s. Aan de Middellandse Zee kunnen we zelfs een duik in zee nemen. 

Eigen fiets meebrengen Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hotel du Forum**, Carpentras
  • 3 nachten halfpension 2 nachten K+O in Hotel Best Western Atrium***, Arles 

Hotel du Forum en Hotel Atrium

Activiteiten

Dag 1 - 975 km

Vanuit Diepenbeek over de Franse autowegen via Lyon, naar Carpentras.
• •

Dag 2 - 42 km Carpentras - Mazan - Carpentras

Met zicht op de Ventoux fietsen we door de Vaucluse via het op een rots gelegen Venasque naar het wijnstadje Mazan. En terug naar Carpentras voor een stadsbezoek.

• •

Dag 3 - 51 km Carpentras - Châteauneuf du Pape

Door de wijngaarden van de Rhônevallei, op en top Provençaalse streek langs de wijndorpjes Beaumes de Venice en Vaccqueras. Via de vallei van de Ouvèze naar het bekende Châteauneuf du Pape. Fietsen inladen en naar ons volgende hotel in Arles, avondmaal in het hotel.

• •

Dag 4 - 55 km Fontvieille - Mouries - Fontvieille

Met de autocar naar Fontvieille. Rondrit tussen de olijfgaarden naar Mouries, de panoramaroute naar Maussanne-les-Alpilles. Verder tot de fietsenstalling Fontvieille. Met de autocar terug naar ons hotel in Arles voor het avondmaal. 

•

Dag 5 - 63 km Fontvieille - Saint-Rémy-de-Provence - Arles

Met de autocar naar Fontvieille, verder met de fiets tussen zonnebloemen en lavendel op naar de burcht van Tarascon, het Maillane van Frederic Mistral en het Saint-Rémy-de-Provence van Vincent van Gogh. Verder naar ons hotel in Arles. Het avondmaal in een van de vele restaurantjes in het centrum van Arles (niet inbegrepen in de prijs).

•

Dag 6 - 42 km Arles – Saintes-Maries-de-la-Mèr

Met de fiets vanuit het hotel over de Rhône, door de Camargue met zijn roze flamingo’s, wilde paarden en stieren tot aan de Middellandse Zee. Het avondmaal in een van de vele restaurantjes in het centrum van Arles (niet inbegrepen in de prijs).

•

Dag 7 - 35 of 25 km Saintes-Maries-de-la-Mèr

Fietslus tussen de kleine en grote Rhône of over de dijk naar de vuurtoren en terug. Of een dag strandvakantie aan de Middellandse Zee. Fietsen inladen en terug naar ons hotel voor het avondmaal.

Dag 8 - 950 km

Na een stevig ontbijt vertrekken wij terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

top