Fietsvakantie Friesland - Elfstedentocht
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Friesland - Elfstedentocht

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Elfstedentocht: de tocht der tochten

De Elfstedentocht spreekt nog steeds tot de verbeelding. De 200 km lange schaatstocht die voor de eerste keer in 1909 georganiseerd werd, heeft een heroïsch karakter. In 1997 werd de tocht voor het laatst geschaatst. Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, je kan er ook prachtig fietsen. In het vlakke landschap liggen veel goed gemarkeerde fietspaden. Je fietst langs meren, over dijken en tussen de weilanden. Tijdens deze fietstocht van 205 km doe je alle elf Friese steden aan en maak je uitgebreid kennis met het Friese merengebied en de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden. 


Eigen fiets meebrengen


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hotel Galamadammen ***, Koudum
  • 2 nachten halfpension in Oranje Hotel Leeuwarden ****, Leeuwarden

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

•

Dag 1 - 57 km IJlst - Sneek - Sloten - Koudum

Vertrek in Diepenbeek naar één van de elf steden, IJlst. Van hieruit fietsen we langs het Sneekermeer naar Sneek. Van Sneek gaat het dan verder langs het Slotenmeer naar één van de mooiste Friese dorpjes Sloten. Vanuit Sloten fietsen we naar het hotel in Koudum. 

•

Dag 2 - 60 km Koudum - Sloten - Stavoren - Hindeloopen - Workum - Bolsward

Met de fiets terug naar Sloten. Vandaag fietsen we naar Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Stavoren, de oudste en ooit de rijkste stad uit de regio. Fietsen langs het strand naar de volgende stad Hindeloopen met vele kleine bruggetjes. We eindigen vandaag in Bolsward. Met de bus terug naar Koudum. 

•

Dag 3 - 58 km Bolsward - Harlingen - Franeker

Met de bus naar Bolsward. Van hieruit naar de haven van Harlingen, de belangrijkste haven van Friesland. Van Harlingen gaat het verder naar Franeker met zijn mooi stadhuis en typische theehuisjes. De bus brengt ons naar het hotel in Leeuwarden. 

•

Dag 4 - 64 km Franeker - Dokkum - Leeuwarden

Van Franeker naar Dokkum en Leeuwarden. Langs het strand van de Waddeneilanden gaat het naar Holwerd en Dokkum. De laatste stad van de Elfstedentocht, verder naar Bartlehiem, een speciaal dorpje in de Elfstedengeschiedenis. Van hieruit fietsen we naar Leeuwarden. 

•

Dag 5 - 40 km Leeuwarden - IJlst - Sneek

In Leeuwarden kunnen we de ijshal die speciaal gebouwd werd voor de Elfstedentocht bezoeken. Wij fietsen van Leeuwarden naar Sneek en eindigen waar we begonnen zijn. Met de bus terug naar Diepenbeek

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top