Chiemsee
Meerdaagse reizen

Chiemsee

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Wij verkennen een week lang de streek rond de heerlijke Chiemsee in het zuiden van Beieren, vlak bij de grens met Oostenrijk. In een schitterend kader van hoge bergen en meren ontdekken we indrukwekkende bouwwerken zoals het fenomenale paleis Herrenchiemsee en de langste burcht ter wereld in Burghausen. We flaneren door lieflijke stadjes zoals Rosenheim en Wasserburg, ontdekken er onbekende pareltjes. Natuurlijk vergeten we de adembenemende natuur niet. We maken een bergwandeling op meer dan 1000m hoogte en bewonderen de kracht van de natuur tijdens een wandeling door een kloof. Ook de boeiende geschiedenis van de regio en het enorme belang van zout voor deze streek komen ruim aan bod.

Reserveer deze reis

Hotel Bayerischer Hof

We logeren in een uitstekend hotel in het hartje van Prien, vlak aan de Chiemsee, op basis van halfpension.

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen restaurant en een Sky-Sportsbar. Het hotel heeft ook een Finse sauna waar je heerlijk kan ontspannen.

Kamers

De rustieke kamers hebben een bureau, kluisje, telefoon en satelliet-tv. Er is gratis wifi en de kamers hebben een eigen badkamer.

Eten en drinken

We verblijven hier in halfpension waardoor we 's morgens kunnen genieten van een ontbijt met lokale Beierse producten. En ook 's avonds schuiven we aan voor een driegangendiner.

Bezoeken

Niet inbegrepen ongeveer € 50 (prijzen 2020)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 15 mei tot zaterdag 21 mei 7 dagen / 6 nachten € 909 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 39/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

7 dagen – CHIEMSEE

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 - 800 km

In de ochtend vertrekken wij vanuit Diepenbeek via Duitse autowegen naar onze eindbestemming, de Chiemsee in Beieren, Duitsland. Vrij middagmaal. Avondmaal (driegangendiner) en overnachting in het hotel Bayerischer Hof, in het hartje van Prien, vlak aan de Chiemsee.

DAG 2

Ontbijt in het hotel. Rustdag voor de chauffeur. Vandaag verkennen we op een ontspannende manier de Chiemsee. We varen met een bootje naar de twee beroemde eilandjes in het meer. Op Herreninsel bouwde koning Ludwig II eind 19e eeuw een luxekasteel, Herrenchiemsee. Het paleis moest groter en indrukwekkender worden dan dat van Versailles, inclusief de tuinen. Natuurlijk bezoeken we dit indrukwekkende gebouw, waar koning Ludwig II overigens maar enkele dagen gelogeerd heeft. In het museum kom je meer te weten over het tragische leven van deze koning. Na ons vergaapt te hebben aan al die luxe, varen we verder naar het romantische en kleinere Fraueninsel. We wandelen het eilandje rond en bekijken de kloosterkerk met campanile. Vrij middagmaal en vrije tijd om nog even te kuieren aan de oever van het meer of nog wat te genieten van watersport. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 3 - 80 km

Ontbijt in het hotel. Voormiddag brengen we een bezoek aan het klooster Seeon. We worden er rondgeleid in het vroegere Benedictijnerklooster, momenteel een hotel en congrescentrum. Daarna rijden we verder naar Marquartstein voor een vrij middagmaal. In de namiddag zweven we met de zetellift Hochplattebahn naar 1040m hoogte en maken we een rustige, makkelijke almwandeling met diverse leuke stops. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 4 - 80 km

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag genieten we van een geleid bezoek aan het mooie stadje Rosenheim. De Duitse televisiezender ZDF heeft er een politieserie opgenomen, de Rosenheim Cops, een Duitse versie van Flikken Maastricht. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag staat een wandeling door een kloof, de Giessenbachklamm, op het programma. Deze natuurwandeling door een klein juweeltje is voor iedereen haalbaar. Avondmaal en overnachting in het hotel. 

DAG 5 - 100 km

Ontbijt in het hotel. Vandaag verkennen we één van de steden die rijk geworden is door zout, Bad Reichenhall. Dit kuuroord, beroemd om zijn pekelbaden, ademt nog steeds een belle-époquesfeer uit. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag wordt duidelijk hoe belangrijk zout voor deze streek was en is, tijdens ons bezoek aan Salzbergwerk. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 6 - 110 km

Ontbijt in het hotel. Onze eerste halte van vandaag is Burghausen, op de grens met Oostenrijk. De stad gaat prat op de langste burcht ter wereld (1051 m), kleurrijke huizen en een gezellig historisch centrum. Vrij middagmaal en vrije tijd. We rijden verder tot Altötting, een bedevaartsoord dat jaarlijks door één miljoen mensen bezocht wordt. Na een kort bezoek sluiten we de dag af in Wasserburg, schitterend gelegen aan de Inn. We verkennen het stadje en rijden terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 7 - 800 km

Ontbijt in het hotel.  Na een fijne en gevulde week aan de Chiemsee rijden we terug naar huis. Vrij middagmaal. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

top